Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Iran wil na twee mislukte pogingen weer satelliet lanceren

Iran wil na twee mislukte pogingen weer satelliet lanceren

TEHERAN (ANP/RTR) - Iran wil aan het einde van de week een satelliet lanceren die in een baan om de aarde moet gaan draaien. Dat heeft de minister van Informatie Mohammad Javad Azari-Jahromi gemeld op Twitter.

In 2019 heeft Iran ook al zeker twee keer geprobeerd om een satelliet te lanceren, maar beide pogingen mislukten. "We zijn niet bang om te falen en we verliezen de hoop niet", aldus Javad. "De Zafar-satelliet vliegt aan het einde van de week in een baan van 530 kilometer om de aarde."

De Verenigde Staten verdenken Iran ervan de satellietlanceringen te gebruiken om intercontinentale raketten te testen. Die raketten zouden volgens de VS in plaats van satellieten ook kernkoppen over een grote afstand kunnen vervoeren. Iran ontkent dat het hiermee te maken heeft.

In 2009, 2011 en 2012 deed Iran succesvolle satellietlanceringen.

Meer uit Buitenland

Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

11 minuten geleden
Weduwe van seriemoordenaar Fourniret voor de rechter in Frankrijk

NANTERRE (ANP/AFP/BELGA) - In Frankrijk is een nieuw proces begonnen tegen Monique Olivier, de weduwe van de overleden seriemoordenaar Michel Fourniret. Ze wordt vervolgd voor haar betrokkenheid bij drie zaken die tientallen jaren geleden speelden.

16 minuten geleden
Marokko pakt verdachte bommeldingenbombardement België op

BRUSSEL (ANP) - Marokko heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommeldingen die Belgische scholen de laatste weken ontvingen. Tientallen scholen besloten uit voorzorg te sluiten en duizenden leerlingen moesten thuisblijven.

22 minuten geleden
Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

PARIJS (ANP/RTR) - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

1 uur geleden
President Iran brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije, meldt het kantoor van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het Iraanse persbureau Tasnim zegt dat het bezoek is uitgesteld, maar meldt geen nieuwe datum. Het is niet duidelijk waarom Raisi niet naar Turkije gaat.

1 uur geleden
Frankrijk wil drie extreemrechtse groepen verbieden na onrust

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse autoriteiten willen drie extreemrechtse groepen verbieden na gewelddadige demonstraties van afgelopen weekend. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat het onder meer gaat om de groep Division Martel. De andere twee noemde hij niet bij naam.

1 uur geleden
Yonhap: Noord-Koreaanse militairen in grensdorp bewapend

SEOUL (ANP) - Noord-Koreaanse militairen in het bekende grensdorp Panmunjom zijn weer bewapend, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen. Zij zouden vuurwapens dragen sinds Pyongyang vorige week een militair akkoord opschortte over het verminderen van de spanningen tussen de twee Korea's.

1 uur geleden