Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

iPhone-maker Foxconn ziet vraag naar elektronica aantrekken

iPhone-maker Foxconn ziet vraag naar elektronica aantrekken

TAIPEI (ANP/RTR) - iPhone-producent Foxconn, een van 's werelds grootste elektronicafabrikanten, voorspelt dat de verkopen in de komende maanden zullen aantrekken na de dip in de eerste helft van dit jaar. Dat lijkt een gunstig teken voor Apple, waarvoor Foxconn veel apparatuur in elkaar zet. Apple zag de omzet afgelopen kwartaal namelijk voor het derde kwartaal op rij dalen. Het gaat om de langste periode van krimp voor het Amerikaanse technoconcern sinds 2016.

Bij Foxconn, dat formeel Hon Hai Precision Industry heet, ging de omzet in juli nog dik 1 procent omlaag vergeleken met een jaar terug. Maar de opbrengsten lagen wel bijna 11 procent hoger dan in juni. Het Taiwanese bedrijf verklaarde zaterdag dat de maandomzet de op een na hoogste ooit was voor de maand juli. Dat is volgens de onderneming te danken aan "toenemende interesse van klanten" voor onder meer smartphones. In het betreffende segment zag Foxconn zelfs een flinke groei ten opzichte van vorig jaar. Vandaar dat de prognose voor het derde kwartaal volgens het bedrijf beter is dan voor het tweede kwartaal.

De eerste helft van het jaar is traditioneel een wat mindere periode voor Taiwanese elektronicafabrikanten. Dat komt omdat klanten als Apple doorgaans in de tweede helft van het jaar de meeste nieuwe producten op de markt brengen. Apple zag de verkoop van iPhones, Macs en iPads afgelopen kwartaal nog duidelijk teruglopen, werd donderdag bekend. Het concern uit Cupertino leek daarmee veel last te hebben van de onzekerheid over de economie en de hoge inflatie, waardoor consumenten over de gehele linie hogere uitgaven hebben en de barrière om dure elektronica te kopen groter is.

Beleggers schrokken vrijdag erg van de cijfers van Apple. Op Wall Street hebben ze het aandeel bijna 5 procent lager gezet. Daarmee zakte de marktwaarde van Apple onder de historische grens van 3000 miljard dollar. In juni doorbrak het techconcern als eerste bedrijf ooit nog die grens. Bij analisten was de reactie op de resultaten van Apple toch niet alleen maar negatief. Zo waren kenners van Citi optimistisch over de vooruitzichten voor de onderneming. De firma wees erop dat in september waarschijnlijk de iPhone 15-serie wordt onthuld. Dat zou de verkopen bij Apple weer moeten doen aantrekken.

Meer uit Financieel

Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei met 4,3 procent gekrompen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de uitvoer van machines, aardgas, aardolieproducten en transportmiddelen was lager dan een jaar eerder.

6 minuten geleden
Chinese economie groeit minder hard dan verwacht

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De economie van China is in het tweede kwartaal van 2024 minder hard gegroeid dan economen hadden verwacht. De op een na grootste economie van de wereld blijft kampen met een schuldencrisis in de vastgoedmarkt, een afzwakkende consumptie en vergrijzing van de bevolking. Ook de handelsspanningen met de Verenigde Staten en de Europese Unie, die de toegang van China tot belangrijke technologieën trachten te beperken en importtarieven heffen om hun markten te beschermen tegen goedkope, gesubsidieerde Chinese goederen, vertragen de groei.

15 minuten geleden
Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

14 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

17 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

20 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

21 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden