Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners zijn gehecht aan praathuisje Waarde

Inwoners zijn gehecht aan praathuisje Waarde

WAARDE - In Reimerswaalse dorpen heeft het praathuisje veel waarde voor inwoners en voorbijgangers. Ook in Waarde bleek dat het geval toen er plannen werden gemaakt om het te verhuizen... 

‘’Het idee om het huisje van Waarde te verhuizen naar Bath ontstond toen er ook in ons praathuisje vandalisme was gepleegd’’, vertelt Joost Nieuwenhuijse, lid van dorpsraad Waarde. ‘’Het huisje was beschadigd en moest vernieuwd worden. In overleg met de gemeente ontstond het idee om een nieuwe picknickbank te plaatsen en het huisje te renoveren en naar Bath te verhuizen.’’ 

Kritiek

Nadat dit nieuws naar buiten werd gebracht kwam er vanuit dorpsbewoners een hoop kritiek. ‘’We merkten dat mensen het huisje graag wilden behouden’’, zegt Nieuwenhuijse. ‘’De kernen hebben allemaal een praathuisje, die zijn een belangrijk onderdeel van het dorp’’, zegt wethouder Van Overloop van de gemeente Reimerswaal. ‘’Wat ik heb gezien in Waarde is dat mensen een rondje gaan lopen bij de dijk en de haven en dat ze een lege vuilniszak meenemen om zwerfafval op te ruimen, waarna ze samen komen bij het praathuis. Dat vinden wij als gemeente erg mooi en dat willen we vooral stimuleren.’’ Volgens Van Overloop wordt er gehandhaafd om overlast en vandalisme te voorkomen, maar kan dat niet zonder de inwoners. ‘’We handhaven actief om dit soort overlast te voorkomen en daarin spelen omwonenden een grote rol. Als iemand iets verdachts meldt kunnen wij gerichter handhaven.’’

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

13 uur geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

16 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

1 dag geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden