Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners Paauwenburg en Lammerenburg kunnen binnenkort afval scheiden

Inwoners Paauwenburg en Lammerenburg kunnen binnenkort afval scheiden

VLISSINGEN – Vanaf woensdag 14 september kunnen alle inwoners van Paauwenburg en Lammerenburg gft-afval scheiden. In deze wijken krijgen bewoners van hoogbouw en laagbouw zonder vrije achterom toegang tot een gft-cocon. Dit is een bovengrondse verzamelcontainer voor gft-afval. De betreffende huishoudens worden per brief geïnformeerd en ontvangen een afvalsleutel als ze deze nog niet hadden. Met de afvalsleutel kunnen zij onbeperkt gft-afval storten in de gft-cocon.

Het uitbreiden van gft-inzamelvoorzieningen is één van de maatregelen die noodzakelijk is om de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner per jaar te verlagen naar uiteindelijk 100 kilo. Wethouder Bertijn, verantwoordelijk voor het gemeentelijk grondstoffenbeleid: “Het restafval van de gemeente Vlissingen bestaat nog voor een groot deel uit herbruikbaar gft-afval (in 2021 gemiddeld 38 procent per inwoner per jaar). Dit is zonde, want van gescheiden gft-afval kan onder andere compost en biogas worden gemaakt. Het is daarom belangrijk dat inwoners van Paauwenburg en Lammerenburg hun gft-afval straks kunnen scheiden. Dit is weer een belangrijke stap naar minder restafval.”


De gft-voorzieningen in Vlissingen worden stapsgewijs ingevoerd. In 2021 zijn alle huishoudens met een vrije achterom voorzien van een gft-rolcontainer. De uitbreiding van gft-voorzieningen voor hoogbouw en woningen zonder vrije achterom wordt gefaseerd uitgevoerd in 2022-2023 in de volgorde: Oost-Souburg en Ritthem, Paauwenburg en Lammerenburg en tot slot het Middengebied en Binnenstad.

Gft-afvalemmer
Huishoudens in Paauwenburg en Lammerenburg die gebruik gaan maken van een gft-cocon, krijgen een gratis gft-afvalemmer en drie rollen composteerbare afvalzakjes aangeboden. Bij deze huishoudens gaat de gemeente op 14, 15 en 16 september van deur tot deur langs. De bewoners worden dan ook geïnformeerd over het belang van gft-afval scheiden. Dit proces wordt geëvalueerd en afhankelijk van de resultaten bepaalt de gemeente de beste aanpak voor de volgende fase.

Grondstoffenbeleid 2020-2024
Met de uitbreiding van gft-voorzieningen, wordt uitvoering gegeven aan het Grondstoffenbeleid 2020-2024. Dat werd in mei 2020 jaar door de gemeenteraad vastgesteld. Sinds 2020 zijn gemeenten wettelijk verplicht om beleid te hebben dat gericht is op het behalen van de VANG-doelstelling: maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar.

Meer uit Vlissingen

Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

23 uur geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

1 dag geleden
Leerlingen van De Ravenstein rennen voor Wereld Natuur Fonds

VLISSINGEN - Leerlingen van Archipelschool De Ravenstein hebben deze week geld ingezameld voor het Wereld Natuur Fonds. Met de sponsorloop hebben de kinderen van alle groepen van de basisschool een bedrag van 314 euro ingezameld.

1 dag geleden
Speeltuin Scheldekwartier in kerstsfeer

VLISSINGEN - Na het eerste seizoen maar Speeltuin Scheldekwartier zich op voor de feestdagen. Hoewel de speeltuin in winterslaap is worden er toch nog activiteiten georganiseerd. Zo is er zaterdag 9 december een kraampjesdag in het gebouw van de speeltuin en wordt er zaterdag 16 december een kerstconcert gegeven.

2 dagen geleden
Munt aan Zee voortaan het hele jaar geldig

VLISSINGEN - Voor het derde jaar is de cadeaumunt Munt aan Zee weer te koop. De munt is niet zoals andere jaren beperkt geldig maar kan het hele jaar door worden verzilverd bij een van de deelnemende bedrijven in Vlissingen. “Hiermee is dit dè cadeaubon van Vlissingen geworden," is initiatiefnemer Robert de Ruijter van mening.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

3 dagen geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

3 dagen geleden