Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners mogen wensen indienen voor nieuw park

Inwoners mogen wensen indienen voor nieuw park

SINT-MAARTENSDIJK - In de wijk Smerdiek-West in Sint-Maartensdijk komt een nieuw park. De exacte inrichting van het park staat nog niet vast. De gemeente Tholen, Stadlander en Bouwgroep De Nijs-Soffers horen graag de wensen van inwoners en andere betrokkenen over de verdere inrichting van het park.

Binnen bepaalde randvoorwaarden kunnen nog verschillende zaken ingepast worden in het ontwerp. De enquête is te vinden op www.tholen.nl/park-smerdiek-west. Inwoners zonder internet, kunnen voor het invullen van de enquête contact opnemen met de gemeente via tel. 140166.

Groter dan de eerste plannen

Dat er een nieuw park zou komen in Smerdiek-West was al bekend. Nu is ook duidelijk hoe groot het precies gaat worden, namelijk zeker twee keer zo groot als in de eerste plannen. Dit komt, omdat er meer hoogbouw geplaatst wordt en minder laagbouw en omdat er nog een ander stukje grond bij is gekomen. Frank Hommel, wethouder in de gemeente Tholen, is blij met de plannen.

“Dit park draagt bij aan de leefbaarheid in de kern. Dit park is er niet alleen voor Smerdiek-West, maar voor heel Sint-Maartensdijk. Mensen kunnen elkaar hier ontmoeten en ontspannen. Daarnaast is het ook goed voor de diversiteit van vogels, insecten en bloemen in de wijk.”

Locatie nieuw park

Het park wordt omringd door de Bloemenlaan, de Frank van Borselenstraat, de Jacoba van Beierenstraat, de M.A. de Ruijterstraat en de Cornelis Vermuydenstraat. De Frank van Borselenstraat wordt in de plannen ook groen. De bestaande verharding gaat weg en er komen fiets- en voetpaden voor terug. Zo wordt het park nóg groter, groener en wordt de biodiversiteit vergroot. Binnen het plangebied blijft ten minste de moeraseik behouden. Deze boom zal tijdens werkzaamheden beschermd worden, zodat hij gespaard kan blijven.

De gemeente wil ook een kleine rij linden in de Frank van Borselenstraat als bomenrij behouden. Het park verbetert ook de waterafvoer in de wijk. Bij extreme neerslag kan het park gebruikt worden als buffer om de omliggende straten droog te houden. Zo worden twee vliegen in één klap geslagen.

Meer uit Tholen

Afsluiting van de Haringvlietbrug: 8 weken omrijden

THOLEN - De Haringvlietbrug wordt gerenoveerd. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Tijdens de renovatie worden de brugklep en het bewegingswerk vervangen.

1 uur geleden
Kermis Oud-Vossemeer van start: Twee dagen lang volop plezier

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is zojuist de jaarlijkse kermis weer van start gegaan. Twee dagen lang kunnen inwoners genieten aan de Raadhuisstraat.

5 uur geleden
Bestuurder uit Stavenisse zag te laat dat verkeer stilstond: 3 gewonden

BRUINISSE / STAVENISSE - Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt.

7 uur geleden
Jij op Tholen organiseert scootmobieltocht in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Tholenaren kunnen volgende week dinsdag meedoen met een scootmobiel in en rond Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Ook inwoners met een driewieler of duofiets mogen meedoen. De tocht is acht kilometer lang.

10 uur geleden
Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

1 dag geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

1 dag geleden
Oudelandsedijk vandaag afgesloten door asfaltreparatie

STAVENISSE - De Oudelandsedijk in Stavenisse is vandaag afgesloten. Op die plek wordt namelijk het asfalt gerepareerd. 

1 dag geleden