Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners Krabbendijke vergroenen parkeerplaats: 'In mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto's meer bij'

Inwoners Krabbendijke vergroenen parkeerplaats: 'In mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto's meer bij'

KRABBENDIJKE - De aanleg van het nieuwe groen bij dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke is uitgevoerd door de inwoners van Krabbendijke, maar hoe werk je het ontwerp uit en wie gaat het bijhouden? Overal is over nagedacht door de omwonenden die langzaam maar zeker ware tuinmannen en -vrouwen beginnen te worden. 

Met ongeveer tien mensen zijn twee weken geleden de nieuwe groenperken aangelegd. Ieder had zijn eigen rol en samen werkten de Krabbendijkers zich naar een mooi eindresultaat. ‘’De kar werd veel vanuit Kees Geuze van het dorpshuis getrokken’’, zegt Ad Huissen, die meehielp met de aanleg. ‘’We waren als buren allemaal enthousiast en wilden graag ook iets doen. Iedereen deed wat diegene kon en zo hebben we het allemaal voorspoedig kunnen laten verlopen.’’ Ook beheerder van het dorpshuis, Sabine de Rooij, ondersteunde het project. ‘’Als men buiten bezig was, regelde ik onder andere de koffie en op de laatste dag hebben we met zijn allen in het dorpshuis gegeten’’, zegt ze. Onder de inwoners was zelfs een hovenier die met zijn expertise veel kon bijdragen aan het project. ‘’Zijn hulp was zeker welkom, want in mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto’s meer op de parkeerplaats, zoveel groen!’’, lacht Geuze. De komende twee jaar moet het nieuwe groen actief onderhouden worden door de inwoners. ‘’Dat doen we allemaal graag en bovendien letten we allemaal heel goed op het nieuwe parkeerterrein. We hebben het immers zelf aangelegd!’’, zegt Huissen.

Meer uit Reimerswaal

Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

1 dag geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

3 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

4 dagen geleden
Auto in sloot bij Schoorse Zeedijk, bestuurder aangehouden

SCHORE - De politie heeft een automobilist aangehouden nadat hij woensdagavond met zijn auto in de sloot was beland langs de Schoorse Zeedijk bij Schore. Hij raakte niet gewond.

4 dagen geleden
BBB grootste in Zeeland, dit stemmen Kapelle en Reimerswaal

KRUININGEN/KAPELLE - De BBB (Boer Burger Beweging) is in de voorlopige verkiezingsuitslag de grote winnaar in Zeeland. Ook in de meeste andere provincies lijkt de winst voor deze nieuwkomer. In Kapelle kreeg de BBB ook de meeste stemmen. In Reimerswaal stemden de meeste inwoners op de SGP.

4 dagen geleden
Vrouw naar ziekenhuis na verkeersongeval bij Krabbendijke

KRABBENDIJKE – Bij een verkeersongeval op de Oude Rijksweg (N289) bij Krabbendijke is woensdag een oudere vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

5 dagen geleden
Alle tien woningen seniorenhofje Abdijstraat Biezelinge verkocht

BIEZELINGE - Alle tien de woningen van het nieuwe seniorenhofje aan de Abdijstraat in Biezelinge zijn verkocht.

5 dagen geleden