Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inwoners Krabbendijke vergroenen parkeerplaats: 'In mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto's meer bij'

Inwoners Krabbendijke vergroenen parkeerplaats: 'In mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto's meer bij'

KRABBENDIJKE - De aanleg van het nieuwe groen bij dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke is uitgevoerd door de inwoners van Krabbendijke, maar hoe werk je het ontwerp uit en wie gaat het bijhouden? Overal is over nagedacht door de omwonenden die langzaam maar zeker ware tuinmannen en -vrouwen beginnen te worden. 

Met ongeveer tien mensen zijn twee weken geleden de nieuwe groenperken aangelegd. Ieder had zijn eigen rol en samen werkten de Krabbendijkers zich naar een mooi eindresultaat. ‘’De kar werd veel vanuit Kees Geuze van het dorpshuis getrokken’’, zegt Ad Huissen, die meehielp met de aanleg. ‘’We waren als buren allemaal enthousiast en wilden graag ook iets doen. Iedereen deed wat diegene kon en zo hebben we het allemaal voorspoedig kunnen laten verlopen.’’ Ook beheerder van het dorpshuis, Sabine de Rooij, ondersteunde het project. ‘’Als men buiten bezig was, regelde ik onder andere de koffie en op de laatste dag hebben we met zijn allen in het dorpshuis gegeten’’, zegt ze. Onder de inwoners was zelfs een hovenier die met zijn expertise veel kon bijdragen aan het project. ‘’Zijn hulp was zeker welkom, want in mijn eerste schetsje konden er bijna geen auto’s meer op de parkeerplaats, zoveel groen!’’, lacht Geuze. De komende twee jaar moet het nieuwe groen actief onderhouden worden door de inwoners. ‘’Dat doen we allemaal graag en bovendien letten we allemaal heel goed op het nieuwe parkeerterrein. We hebben het immers zelf aangelegd!’’, zegt Huissen.

Meer uit Reimerswaal

Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

1 dag geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

2 dagen geleden
Grote brand bij uienverwerker in Kapelle; bijstand van brandweer uit Brabant

KAPELLE - Bij een uienverwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandag rond 17.30 uur brand uitgebroken. Rond 20.00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zijn geen gewonden gevallen.

2 dagen geleden
Ilse Eversdijk wint ringrijden bij oogstfeest in Wolphaartsdijk

WEMELDINGE - Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge voor het eerst een demonstratie ringrijden mogen rijden tijdens het Oogstfeest in Wolphaartsdijk.

3 dagen geleden
Grote controle in jachthaven Wemeldinge

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle hield donderdag samen met de politie, douane, Regionale Uitvoeringsdienst en brandweer een grote controle in de jachthaven van Wemeldinge. 'De actiedag had als voornaamste doel om de veiligheid, leefbaarheid en aanpak van ondermijnende criminaliteit in en rondom jachthavens te verbeteren', laat de gemeente Kapelle weten in een persbericht. 

3 dagen geleden
'Geen overtredingen geconstateerd bij grote controle in jachthaven Yerseke'

YERSEKE - De jachthaven van Yerseke is donderdag onderworpen aan een uitgebreide controle. Daarbij zijn geen strafbare feiten geconstateerd, laat de gemeente Reimerswaal weten. 

1 week geleden
Doe- en Dagcentrum Reimerswaal iedere woensdag open in Kruiningen

KRUININGEN - Met de groeiende vergrijzing in onze samenleving en een dalend aantal zorgmedewerkers, wordt het steeds uitdagender om hoogwaardige zorg te bieden aan ouderen. Om deze uitdagingen aan te pakken en ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen, is in Kruiningen het Doe- en Dagcentrum Reimerwaal geopend. Het is iedere woensdag te bezoeken in het dorpshuis in Kruiningen.

1 week geleden