Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Invoering van 50 km/u op Haringvlietbrug schuift twee weken op: ‘Meer tijd voor goede voorbereiding’

Invoering van 50 km/u op Haringvlietbrug schuift twee weken op: ‘Meer tijd voor goede voorbereiding’

THOLEN - Vanaf morgenochtend 05.00 uur zou er op de Haringvlietbrug een nieuwe maximumsnelheid van 50 km/uur gelden. De invoering van deze maatregel schuift echter twee weken op. Zo hebben de veiligheidsregio’s meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren.

Vanaf maandag 26 juli zou er op de Haringvlietbrug een nieuwe maatregelen gelden. De maximumsnelheid zou dan naar 50 kilometer per uur gaan. Ook zou in beide richtingen het verkeer via één rijstrook over de brug worden geleid. Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten tot deze maatregel om de brug tot aan vervanging van de klep in 2023 veilig te kunnen blijven gebruiken. De invoering van de 50 km/uur wordt echter twee weken opgeschoven, naar maandag 9 augustus vanaf 05.00 uur. De maatregelen blijven dan van kracht tot aan de vervanging van de klep in 2023. Hierdoor hebben de veiligheidsregios meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren. De komende twee weken voert Rijkswaterstaat extra inspecties uit zodat het verkeer veilig over de brug kan. Eerder werd al besloten om de brug eenmaal per week te openen voor de hoge scheepvaart (>13m) op vrijdag om 12.00 uur, aansluitend op een inspectie. Deze maatregel blijft gelden.

Ter voorbereiding op de invoering van de snelheidsverlaging plaatst Rijkswaterstaat diverse verkeersmaatregelen op de weg zoals bebording en barriers. Dit gebeurt van zondagnacht 8 augustus 21.00 uur op maandagochtend 9 augustus 05.00 uur. De brug is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers en landbouwverkeer.

Forse opgave

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ook zijn ze door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom worden ze nu vernieuwd. Voor deze omvangrijke klus maken we zo veel mogelijk gebruik van slimme en duurzame technieken. De Haringvlietbrug is een van de bruggen die wordt aangepakt.

Kijk hier voor meer informatie.

Meer uit Tholen

De wolf heeft volgens 90 procent van de lezers geen plaats in Zeeland

THOLEN - Negen op de tien mensen vinden dat de wolf geen plaats heeft in Zeeland. Dat blijkt uit een recente peiling onder lezers van de Thoolse Bode. De poll, gehouden naar aanleiding van meerdere incidenten met doodgebeten schapen op Tholen, is in een paar dagen tijd al meer dan vijfhonderd keer ingevuld.

1 uur geleden
Informatieavond over nieuw hoogspanningsstation pal tegenover Tholen

HALSTEREN/THOLEN - Netbeheerders TenneT en Enexis gaan een nieuw hoogspanningsstation bouwen bij de Noorder Kreekweg in Halsteren, langs het Schelde-Rijnkanaal. Voor het project is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt waar mensen, waaronder inwoners van Tholen, reacties kunnen indienen. Ook worden er informatieavonden gehouden over het project.

3 uur geleden
Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

20 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

23 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

1 dag geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

2 dagen geleden