Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Intertoys failliet verklaard; ontslag aangevraagd voor personeel

Intertoys failliet verklaard; ontslag aangevraagd voor personeel

VLISSINGEN - De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag speelgoedketen Intertoys failliet verklaard. De winkels blijven voorlopig nog open, maar voor het personeel is ontslag aangevraagd.

Een week geleden vroeg de speelgoedketen al surséance van betaling aan. In tien jaar tijd is het aantal verkopen in de winkels met ongeveer de helft afgenomen. Dat komt vooral omdat Intertoys concurrentie ondervindt van min of meer vergelijkbare winkels als de Action en het Kruidvat. Ook van online verkopen ondervindt Intertoys veel last. Met andere partijen wordt gekeken of er nog een doorstart mogelijk is.

Intertoys heeft in Zeeland onder andere vestigingen in Vlissingen, Middelburg en Goes. Over heel Nederland en ook België gaat het om zo'n 400 winkels.

Intertoys werd in 1976 opgericht in Gouda. Aan het einde van 2017 verkocht Blokker de keten met alle winkels van Bart Smit en Toys XL en ongeveer 4.000 werknemers door aan de Britse retailinvesteerder Alteri Investors.

Meer uit Vlissingen

Roderik de Nooijer maakt 'Lezersfoto van de week'

VLISSINGEN - De boulevard is en blijft een gewild fotomodel. De aanblik verveelt nooit en levert nu deze wonderschone plaat van Roderik de Nooijer op. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Vlissingse Bode.

2 uur geleden
Memorial concert in Sint Jacobskerk: 80 jaar Slag om de Schelde, 80 jaar Vrijheid

VLISSINGEN - Op zaterdagavond 26 oktober klinken na klokslag acht zware trommels en een licht piccolo-fluitje aan de voet van de toren van de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Met een middeleeuws soldatenliedje wordt de avondstilte doorbroken. Het klinkt aanstekelijk en stoer, maar het begeleide mannen en vrouwen naar het slagveld, dat toen en ook nu nog al snel veranderde in een slachtveld.

11 uur geleden
Verwarde Vlissinger sticht brand in eigen woning Kasteelstraat

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagavond een verward persoon uit zijn woning aan de Kasteelstraat in Vlissingen gehaald. Hij had hierin brand gesticht. Meerdere huizen werden uit voorzorg ontruimd.

12 uur geleden
Vernieuwing voor boulevards Evertsen en Bankert

VLISSINGEN - De boulevards Evertsen en Bankert worden op korte termijn vernieuwd door de gemeente Vlissingen. Volgens de gemeente worden de boulevards Evertsen en Bankert 'nog mooier.'

1 dag geleden
Vlissingse turnsters slepen bijna 100 medailles binnen

VLISSINGEN - Afgelopen weekend hebben de A- en B-selectieturnsters van VTV Vlissingen deelgenomen aan de OZK wedstrijd in Zierikzee. Dit was een goede oefenwedstrijd om het seizoen mee te beginnen en voor een aantal turnsters tevens hun allereerste selectie turnwedstrijd. 

2 dagen geleden
Extraatjes voor minima in Vlissingen

VLISSINGEN - De Stichting Jurojin komt met een minimapas waarmee Vlissingse minima extraatjes kunnen krijgen. Zo komen minima nu in aanmerking voor een pakket verzorgingsproducten, een Sinterklaascadeautje ter waarde van 25 euro of twee gratis kaartjes voor de bioscoop. De stichting van Jos en Carin Otten is opgericht uit onvrede met het armoedebeleid in de gemeente Vlissingen. "De minima van Vlissingen vallen tussen de wal en het schip," meent Carin Otten. "Vreselijk."

3 dagen geleden
Theater Stichting Valreep:Kiezen of delen in oorlogstijd

VLISSINGEN - In samenwerking met de Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen, voert de theaterkern Stichting Valreep in het eerste weekend van november het project Kiezen of Delen uit. Dit project bestaat uit twee toneelvoorstellingen die verbonden zijn met de Tweede Wereldoorlog in Vlissingen. 

4 dagen geleden