Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

International Four Freedoms Award uitgereikt door Mark Rutte

International Four Freedoms Award uitgereikt door Mark Rutte

MIDDELBURG - Op 21 april worden in de Abdij in Middelburg de Four Freedoms Awards uitgereikt. Dit jaar reikt minister-president Mark Rutte de International Four Freedoms Award uit. De overige presenters zijn die dag Jacobine Geel, Lale Gul, Zaïre Krieger en Paul de Leeuw.

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan mannen, vrouwen en organisaties, die met hun inzet en prestaties een grote toewijding hebben laten zien aan de idealen die President Franklin Delano Roosevelt in zijn historische Four Freedoms speech in 1941 verkondigde. “Democratie kan alleen tot bloei komen als mensen, overal ter wereld, het recht hebben op vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en gevrijwaard zijn van gebrek en van vrees.” 

Presenters
Minister-president Mark Rutte reikt de International Four Freedoms Award uit aan Sviatlana Tshikhanouskaya, leider van de democratische beweging in Wit-Rusland. De minister-president reikte deze award eerder uit aan Luiz Inácio Lula da Silva (Lula), het Rode Kruis, bondskanselier Angela Merkel en de Verenigde Naties. Jacobine Geel reikt de Award voor Freedom of Religion uit aan Lian Gogali, oprichter en voorzitter van het Mosintuwu Institute in Indonesië. Lale Gul overhandigt de Award voor Freedom from Want uit aan de Keniaanse mensenrechtenactiviste Nice Leng’ete. Zaïre Krieger overhandigt de Award voor Freedom of Speech and Expression aan singer-songwriter en strijd voor het vrije woord Mai Khôi Do Nguyen uit Vietnam. Paul de Leeuw, tot slot, reikt de Award voor Freedom from Want uit aan de Turkse LGBTI+-organisatie UniKuir.

Meer informatie is te vinden op https://www.fourfreedoms.nl/.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

7 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

7 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

8 uur geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

1 dag geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

1 dag geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

2 dagen geleden