Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Interactieve Klokhuis Meet Up in de ZB over ‘De 4 vrijheden: Armoede’

Interactieve Klokhuis Meet Up in de ZB over ‘De 4 vrijheden: Armoede’

Op 18 mei organiseert Het Klokhuis samen met ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat Klokhuispresentator Janouk Kelderman met een aantal mensen in gesprek over ‘Vrijheid van armoede’. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 11.00 tot 11.45 uur deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. 

Het thema van de uitzending is ‘Vrijheid van armoede’. Zo’n anderhalf jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog introduceerde de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in zijn jaarlijkse State of the Union de four freedoms: vier vrijheden die volgens hem voor iedereen in de wereld zouden moeten gelden: vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Het Klokhuis besteedde vier afleveringen aan deze vier vrijheden.

Klokhuispresentator Janouk Kelderman praat hierover met Sander de Kramer. Vanaf 1994 was De Kramer o.a. hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant, die hij in veel steden in Nederland oprichtte. Sander kreeg dit jaar de prestigieuze Four Freedoms Award vanwege zijn inzet voor kansarme kinderen in het door burgeroorlog geteisterde Sierra Leone.

Negen klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de hele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.
Interesse?? Scholen die willen meedoen via de videowall, kunnen zich tot en met vrijdag 14 mei aanmelden via [email protected].
Kijk en praat mee via https://www.dezb.nl/wat-we-doen/livestream/klokhuis-sander-de-kramer.html of http://hetklokhuis.nl/meetup.

Meer uit Middelburg

Bach en Sinatra klinken tijdens het zomeravondconcert in Veere

VEERE - Het beiaard-duo Ariane Toffel and Georg Wagner uit Duitsland zullen op zaterdag 20 juli een concert verzorgen op het historische carillon van het stadhuis van Veere. Vanaf 19.00 uur worden de klokken bespeeld door de twee beiaardiers.

1 dag geleden
Tentoonstelling Voorbij het vlak / Beyond the plane bij ruimteCAESUUR in Middelburg

MIDDELBURG -  Voor de tentoonstelling bij ruimteCAESUUR gaan Andrea Freckmann en Theun Govers, beiden afgestudeerd als schilders, het experiment aan. Beide kunstenaars namen een schilderij als uitgangspunt voor het maken van nieuw ruimtelijk werk dat een weerklank vormt van het schilderij - een echo in de ruimte. 

1 dag geleden
Speelhof Hoogerzael in Middelburg zoekt twee nieuwe bestuursleden

MIDDELBURG - De groenste speelplaats van Middelburg is op zoek naar een handige regelaar. Iemand die ouders en kinderen wil laten ervarenhoe heerlijk ravotten in de modder en struinen door de struiken is. Een bestuurslid die zich wil inzetten voor de groei en bloei van Hoogerzael.

2 dagen geleden
De derde editie van Swim to Fight Cancer in Middelburg

MIDDELBURG- Op 7 september is het weer zover. Dan duiken meer dan 100 deelnemers de binnenhaven van Middelburg in met als doel een indrukwekkend bedrag aan donaties op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek (KWF). Samen met de zwemmers, sponsoren, donateurs en (bedrijfs)teams wil de organisatie er een spetterend evenement van maken. Want wie wil er nu niet bijdragen aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn?

2 dagen geleden
Weekverwachting: vaak aangenaam zomerweer

De nieuwe week kent een zomerse start met 22 tot 27 graden en veel zon. 's Avonds stijgt wel de kans op (onweers)buien. Dinsdag is tijdelijk een mindere dag met flink wat buien bij maxima rond 22 graden. Vanaf woensdag is het een aantal dagen vrij aangenaam Hollands zomerweer met zon en oplopende temperaturen. Woensdag is het 22 tot 24 graden en donderdag 24 tot 27 graden.

2 dagen geleden
Geluk in het voedselbos

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Aan de rand van Nieuw- en Sint Joosland ligt voedselbos de Langhe Laere. Op een stuk grond van 2,4 hectare werkt Wobby de Langelaar samen met een team vrijwilligers aan een prachtig ecosysteem vol natuur. Maar waarom een heel bos en niet gewoon een moestuintje? 

3 dagen geleden
Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

3 dagen geleden