Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Insectenhotel onthuld als startsein van ontwikkeling 'Wonen in Park Tholen'

Insectenhotel onthuld als startsein van ontwikkeling 'Wonen in Park Tholen'

THOLEN - De stad Tholen krijgt woninguitbreiding. Vorige maand tekenden wethouder Peter Hoek namens de gemeente Tholen, en Paul van den Heuvel, directeur Novaform Vastgoedontwikkelaars vestiging Eindhoven, een overeenkomst voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk aan de noordzijde van Tholen: ‘Wonen in Park Tholen’.

Sinds het najaar van 2022 werken ontwikkelaar en gemeente samen aan de ontwikkeling van deze locatie. Zo ging het participatietraject van start, waarbij omwonenden kennis maakten met het plan en hun ideeën, wensen en zorgen konden delen. De volgende stap is het realiseren van een bestemmingsplan het Wonen in Park Tholen mogelijk te maken.

Wethouder Peter Hoek: “Het plan aan de Koningin Julianastraat krijgt terecht de naam Wonen in Park Tholen mee. Een prachtige natuurlijke invulling voor dit gebied!”

Insectenhotel
Nu wethouder Hoek op de projectlocatie een insectenhotel onthuld heeft, zijn de eerste ‘bewoners’ van Park Tholen welkom: de insecten. Het insectenhotel is ook een informatiebord om de projectlocatie aan te geven en voegt nog voor er een woning gebouwd is al waarde toe. Het insectenhotel krijgt pas een definitieve plek in het park als het project Wonen in Park Tholen voltooid is.

Van polder naar park met woningen
‘Wonen in Park Tholen’ staat straks in verbinding met de bestaande wijk Dalempolder. De woningen komen te liggen in het gebied tussen de Koningin Julianastraat en Nieuwe Postweg. Het plan biedt bovengemiddeld veel ruimte aan groen en water en kent een divers woonprogramma dat doorstroom in Tholen mogelijk maakt en aantrekkelijk is voor nieuwe aanwas van buitenaf. Het zal een mix van duurzame woningen worden, bedoeld voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Dat deze woningen met hun voeten in het park staan, maakt dit project uniek. Meer dan de helft van het plangebied wordt ingevuld als park. Een nieuw park voor heel Tholen met een mooie combinatie van water en groen, een variëteit aan wandelpaden en fietsvoorzieningen, en dit alles klimaatadaptief ingericht.

In Park Tholen loop je een rondje met je hondje, spelen kinderen echt in de natuur, zijn auto’s uit het zicht geparkeerd, en woon je ook nog eens in een duurzame woning. 

Planning
Het ontwerp bestemmingsplan is begin februari door het college beoordeeld en wordt binnenkort gepubliceerd. “De aankomende maanden gaan we hard aan de slag om de plannen verder uit te werken. De verwachting is dat dit najaar de verkoop van de eerste fase start. In de loop van de zomer volgt meer duidelijkheid over de woningtypes en de eerste conceptbeelden van de architect. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting medio 2024.”

Meer uit Tholen

Bingo voor het goede doel: Ruim 5000 euro naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

OUD-VOSSEMEER - Fanatieke bingo-spelers hebben afgelopen zaterdag in De Vossenkuil ruim 5000 euro bij elkaar gespeeld voor het goede doel. De opbrengst gaat naar Stavoord6 en Klimmen voor Ria en Denise

11 uur geleden
12 bedrijven openen de deuren tijdens tweede editie Thoolse Open Banen Dag

THOLEN - Twaalf bedrijven openen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april de deuren tijdens de tweede editie van de Thoolse Open Banen Dag. Het aanbod is breed: van techniek tot logistiek en van sales & marketing tot productie. Ook sectoren als ICT, onderwijs en administratie doen mee. 

14 uur geleden
Concordia Tholen huldigt jubilarissen tijdens uitverkocht concert in Meulvliet

THOLEN - In een uitverkochte Meulvliet traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod. Ook werden er deze avond vier jubilarissen gehuldigd. 

1 dag geleden
Stichting STAD houdt na meer dan 20 jaar op met bestaan

THOLEN - Stichting STAD houdt op met bestaan. Na meer dan 20 jaar activiteiten te hebben georganiseerd voor de Thoolse jeugd, stopt de stichting met haar activiteiten. “We kijken met trots terug op alles wat wij als klein bestuur, met een kleine groep betrokken vrijwilligers, hebben georganiseerd.”

1 dag geleden
Op de werkvloer bij installatiemonteur Tjerk: 'Mijn werk is heel afwisselend en nooit saai'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Tjerk Borremans.

2 dagen geleden
'Het Glazen Ei' keert tien jaar na dato weer terug naar Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Tien jaar na dato keert het evenement ‘Het Glazen Ei’ weer terug naar Oud-Vossemeer. Stichting Stavoord6 organiseert voor de vierde keer het evenement. 

3 dagen geleden
Fiets breekt in twee bij ongeval Tholen: moeder en kind gewond

THOLEN – Een moeder en kind zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molenvlietsedijk in Tholen. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

4 dagen geleden