Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inschrijving voor de Mallard Wandeltocht geopend

Inschrijving voor de Mallard Wandeltocht geopend

NIEUWDORP - Op zaterdag 30 oktober vindt ter herinnering aan de bevrijding van Zuid-Beveland de Mallard Wandeltocht plaats. Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp is start- en eindpunt. De inschrijving is geopend.De tocht is voor verschillende doelgroepen geschikt. Deelnemers kunnen 6, 13, 26,5 of 35,5 kilometer lopen. De deelnemers tot 12 jaar worden met voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan zes kilometer terug. Om verzekerd te zijn van vervoer moeten zij zich aanmelden.Zowel jong als oud, minder goede en zeer ervaren lopers kunnen op deze dag ervaren dat Zeeland meer heeft dan strand alleen. Om 10.30 uur is er bij de monumenten op de Sloedam een sobere, plechtige herdenking, waarbij kransen worden gelegd.

Inschrijven
Het inschrijfbureau sluit om 17.00 uur. Voor de langste afstand is het inschrijven tot 10.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro. Hiervoor krijgen wandelaars bij terugkomst een aandenken. Iedereen moet voor 17.00 uur terug zijn in Nieuwdorp. Opgeven kan via www.mallardmars.nl.

Meer uit Beveland

Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

11 minuten geleden
Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

21 minuten geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

22 uur geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden
Jongen (15) uit Goes aangehouden voor wapenbezit

GOES - Surveillerende agenten in Goes zagen zaterdagavond 3 december rond 21.00 uur een groepje van zes jongens wegrennen op de Markt. Enkele seconden daarna ontplofte een stuk zwaar vuurwerk.

2 dagen geleden