Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inschrijven voor de Week van de Veerse Omgevingsvisie

Inschrijven voor de Week van de Veerse Omgevingsvisie

VEERE - Hoe ziet de gemeente Veere er in de toekomst uit? Die vraag staat centraal tijdens de Week van de Veerse Omgevingsvisie van 20 t/m 24 juni. Wij gaan graag in gesprek met onze inwoners, ondernemers en verenigingen over de invulling van de verschillende gebieden in de Omgevingsvisie Veere 2047.

In 2020 hebben ruim 2700 mensen input geleverd via de gebiedstafels, online enquête, straatinterviews of expertinterviews. Deze input is vertaald in acht thema’s met belangrijke opgaven op het gebied van wonen, werken, landschap, duurzaamheid, natuur en nog veel meer. Wilt u meer weten over de vastgestelde hoofdlijn voor de Omgevingsvisie? Kijk dan op veere.nl/omgevingsvisie

In de ‘Week van de Veerse Omgevingsvisie’ willen we de thema’s en opgaven verder aanscherpen in de verschillende gebieden. Dit doen we ook weer graag samen met inwoners, verengingen en ondernemers. We prioriteren en zoomen daarbij in op de verschillende gebieden.

Programma

We hopen u op 1 van de onderstaande avonden te ontmoeten:

Dinsdag 21 juni: Avond over de Kust, Veerse meer en Neeltje Jans. Locatie: Gemeenteloods, Baavenhovenseweg 4, Grijpskerke. Van 19.00-21.30 uur.

Woensdag 22 juni: Avond over de 13 Veerse kernen. Locatie: Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere. Van 19.00-21.30 uur.

Donderdag 23 juni: Avond over het Buitengebied en buurtschappen. Locatie: Gemeenteloods, Gaavenhovenseweg 4, Grijpskerke. Van 19.00-21.30 uur.

U kunt zich aanmelden door een formulier in te vullen via veere.nl/omgevingsvisie.

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

14 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden