Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inloopbijeenkomst over plannen Borsele-Oost

Inloopbijeenkomst over plannen Borsele-Oost

‘s-GRAVENPOLDER - Woensdag ondertekenen gemeente Borsele, waterschap Scheldestromen en provincie Zeeland de samenwerking voor de gebiedsgerichte aanpak Borsele-Oost, met de afspraken en werkzaamheden die leiden tot een veilig en bereikbaar Borsele-Oost. Vanaf september worden de eerste werkzaamheden uitgevoerd. Maandag 20 juni is er een inloop om ondernemers en inwoners te informeren.

In 2014 zijn gemeente, waterschap en provincie begonnen met dit project om een integrale aanpak van verkeersknelpunten in en rond Kwadendamme, Langeweegje, Hoedekenskerke en Baarland te maken. ‘Daarmee voorkomen we dat door individuele maatregelen verkeersknelpunten op andere locaties opdoemen of groter worden’, laat de gemeente weten. De partijen hebben een maatregelenpakket uitgewerkt waarmee ‘een duurzame oplossing wordt geboden voor diverse verkeersknelpunten’.

De eerste werkzaamheden staan voor september gepland. Dan verbreedt het waterschap wegen ten zuiden van Hoedekenskerke. In de eerste fase (2022-2024) vallen ook onder andere de aanleg van de randweg Hoedekenskerke, het realiseren van een rotonde ter hoogte van het kruispunt N666-Baarlandsezandweg, de herinrichting van het kruispunt Baarlandsezandweg-Schoorkenszand en het opheffen van de aansluiting N666-Schoorkenszandweg.

Inloopbijeenkomst

Maandag 20 juni is er een inloop om bedrijven en inwoners te informeren over de plannen en de uitvoering van de werkzaamheden. Zij kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur terecht in dorpshuis Ons Dorpsleven te ‘s-Gravenpolder. Aanmelden is niet nodig. Meer info: www.borsele.nl/ggaborsele-oost.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

17 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden