Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inloopavond over plannen en procedure Waterpark Veerse Meer

Inloopavond over plannen en procedure Waterpark Veerse Meer

ARNEMUIDEN - De gemeente Middelburg houdt woensdag 12 juni een inloopavond over het Waterpark Veerse Meer in Arnemuiden.

Driestar BV, eigenaar van Hof van Saksen in Drenthe, wil van het gebied aan de rand van het Veerse Meer een luxe vakantiepark maken. Uiteindelijk moeten er 950 vakantiehuizen komen, een subtropisch zwembad, een winkel, horecavoorzieningen en een kinderspeelparadijs.

De jaarplaatshouders op de huidige camping moeten daardoor verhuizen, waarschijnlijk naar de naastgelegen kampeerboerderij de Kruitmolen.

Groter

Hiervoor zijn twee nieuwe bestemmingsplannen en een milieueffectrapportage nodig, onder meer omdat het om een groter gebied dan de huidige camping gaat.

Startpunt voor die nieuwe documenten is een zogenaamde notitie reikwijdte en detailniveau, die is gemaakt en tot en met 3 juli ter inzage ligt.

Zienswijze 

Iedereen kan een zienswijze indienen en zo aangeven wat ze vinden dat zou moeten worden onderzocht. Voor het draaien van de landingsbaan van Vliegveld Midden-Zeeland, een eis van Driestar BV, is inmiddels een aparte procedure ingezet.

De inloopavond is in dorpshuis De Arne in Arnemuiden en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Er zijn mensen van Driestar BV en de gemeente Middelburg aanwezig.

Meer uit Middelburg

Er moet meer te kiezen zijn dan een zakje chips of roze koek

MIDDELBURG - Het is moeilijk nee zeggen tegen een zakje chips na het sporten. En als de vitrines van de schoolkantine vol liggen met saucijzenbroodjes en frikandellen, waarom zou je dan je broodtrommel of appel uit je tas halen? Onze omgeving heeft ontzettend veel invloed op de keuzes die we maken. Ruud Mesu, Coördinator Gezondheid & Preventie bij de gemeente Middelburg, gaat in gesprek met scholen, sportclubs, jongerencentra en speeltuinen om samen een gezondere omgeving te creëren.  

55 minuten geleden
Groot sportevenement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 22 juni wordt bij Zeelandia Middelburg een groot evenement georganiseerd voor zo'n 80 kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Niels Luteijn, trainer van het Zeelandia Middelburg G-team en speler van het eerste elftal, vertelt waarom dit evenement wordt georganiseerd. 'We willen dat al die 80 kinderen en jongeren een onbezorgde en hele leuke dag hebben.' 

4 uur geleden
Vierde editie Nationale DorpenTop 20 juni in Grote Kerk Veere

VEERE - Op 20 juni organiseert RegioBank de vierde editie van de jaarlijkse Nationale DorpenTop. Deze keer vindt de top plaats in de Grote Kerk in Veere. Lokale ondernemers, landelijke en regionale politici, bestuurders en academici gaan met elkaar in gesprek over de leefbaarheid in de regio. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die zich bij het onderwerp betrokken voelt.

1 dag geleden
Gemeente Veere is en blijft financieel gezond

DOMBURG - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft het Financieel Perspectief 2025-2028 aangeboden aan de gemeenteraad. Veere staat er financieel goed voor. De algemene reserve is ruim € 21 miljoen. Ondanks uitdagingen en onzekerheden houdt Veere vast aan de ambities van de in mei 2022 ingezette koers.

1 dag geleden
Zaterdag 15 juni Wasschappelse Oldtimerrit

WESTKAPELLE - Stichting Wasschappelse Oldtimerrit  organiseert zaterdag 15 juni 2024 voor de 22e keer de Wasschappelse Oldtimerrit. Een terugkerende rit op het eiland Walcheren speciaal voor klassieke auto's, motoren, bromfietsen en solexen die van voor 1995 zijn.

1 dag geleden
Da's in Perspectief in Museum Veere

VEERE - Op 15 juni 2024 opent Museum Veere de nieuwe expositie Da's in Perspectief. De tentoonstelling staat in het teken van het werk van tekenaar en futuroloog Robbert Das en toegepast maritiem kunstenaar Ludo van Well. De expositie toont een breed oeuvre van het werk van Robbert Das, samen met afgeleide scheepsmodellen door kunstenaar Ludo van Well.

2 dagen geleden
Vanmiddag start Beachgames Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 14 juni t/m dinsdag 18 juni 2024 zullen op de Markt in Middelburg weer The Beachgames plaatsvinden. In de Beach Arena van 25 x 50 meter zullen gedurende deze dagen verschillende beachsporten plaatsvinden. 

2 dagen geleden