Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inloop over veiligheidsmaatregelen bij Goese speelplekken

Inloop over veiligheidsmaatregelen bij Goese speelplekken

GOES - Voor zes speelplaatsen neemt de gemeente Goes veiligheidsmaatregelen, omdat de bodem lood bevat. Binnenkort graaft ze grond af bij de speelplekken aan de Bosdijklaan en het Rimmelandplein in Goes. Hierover vindt donderdag 11 april een bijeenkomst voor omwonenden plaats in wijkcentrum Jan Ligthart. 

Ook bij de speelplaatsen aan de Jachthuisstraat in Kloetinge en de Walstraat in 's-Heer Arendskerke graaft de gemeente een laag grond af. Bij de speelplekken aan de Vogelzangsweg en het Adolf van Westerwijksplein in Goes plaatst ze een hek. Voor deze werkzaamheden belegt Goes later ook inloopbijeenkomsten.

Inslikken

De maatregelen vloeien voort uit bodemonderzoek naar de aanwezigheid van lood op 25 locaties, meldt de gemeente Goes. "Dit zijn voorzorgsmaatregelen, geen verplichting", benadrukt een gemeentewoordvoerder. "In het hele land zit er op verschillende plekken lood in de bodem. Voor kinderen tot ongeveer zes jaar kan lood gezondheidsrisico's met zich meebrengen als zij bodemdeeltjes inslikken. Vanuit zorgvuldigheid beperken we de mogelijkheid dat zij met lood in aanraking komen."

Ingezaaid

Bij het afgraven van grond haalt de gemeente zo'n dertig centimeter weg en vervangt dit door schone grond. Die wordt opnieuw ingezaaid of (gedeeltelijk) voorzien van kunstgras. De speeltoestellen worden tijdelijk verwijderd en daarna herplaatst. 

De inloopbijeenkomst op donderdag 11 april is te bezoeken tussen 19.30 uur en 21.00 uur. Medewerkers van gemeente Goes en de gezondheidsdienst GGD zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op www.goes.nl/letoplood en www.ggdzeeland.nl/lood.

Meer uit Beveland

Oranjevereniging Kamperland Koningsdag

KAMPERLAND - Het belooft een spectaculaire dag te worden met veel entertainment, spellen, eten en drinken en met als afsluiter van de dag de traditionele, vertrouwde Konings Bingo voor jong en oud. Het evenemententerrein ligt aan de Nieuwstraat (bij het Casembroothuis).

15 uur geleden
Toezicht en controle legaal wapenbezit staat onder druk door hoge werkdruk politie

BEVELAND- De werkdruk op de afdelingen Korpscheftaken, die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op legaal wapenbezit, is hoog. Mede daardoor staat de controle van verlofhouders onder druk. Wie een wapenvergunning aanvraagt, moet aan strenge eisen voldoen. De druk op de afdelingen Korpscheftaken leidt ertoe dat de politie minder toezicht houdt op schietverenigingen, jagersverenigingen en wapenhandelaren. Door het moeten maken van keuzes en door het laatste coronajaar in 2021, zijn de afgelopen drie jaar niet honderd maar drieëntachtig procent van de verlofhouders thuis gecontroleerd. Dat moet beter, erkent Toon Moeskops, adviseur binnen de portefeuille Korpscheftaken.

17 uur geleden
Op de werkvloer bij Leadhunter: 'Mooie afspraken maken geeft iedere keer weer een kick'

GOES - Als call agent ben je de spil tussen bedrijven. "Het geeft iedere keer weer een kick als ik een mooie afspraak kan maken voor één van mijn opdrachtgevers", vertelt call agent Ruben van Dam van Leadhunter. Het bedrijf heeft een kantoor in Goes en opereert internationaal. "Dit werk is echt mijn passie."

21 uur geleden
'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

1 dag geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

1 dag geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

1 dag geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

1 dag geleden