Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inloop over bouwplannen in Koningstraat Middelburg

Inloop over bouwplannen in Koningstraat Middelburg

MIDDELBURG - In de Stadsschouwburg in Middelburg vindt woensdag 10 april een inloopavond plaats over de woningbouwplannen voor de Koningstraat.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is voor omwonenden en andere belangstellenden. Vertegenwoordigers van Zuiderdiep BV vertellen over hun plan om zes woningen te realiseren aan de Koningstraat. Ook medewerkers van de gemeente Middelburg staan de aanwezigen te woord.

Parkeergarage

Een deel van de grond, die ook grenst aan de Zuidsingel en Korte Noordstraat, is in het bezit van vastgoedonderneming Heijmans. Ook dit bedrijf wil bouwen op het perceel, maar die plannen zijn nog niet concreet genoeg om ze te kunnen voorleggen aan belanghebbenden. De komende tijd bekijkt Heijmans hoe zij omwonenden kan meenemen in het verdere proces, schrijft de gemeente Middelburg in een bewonersbrief.

Het bestemmingsplan staat voor dat gebied de bouw van veertig woningen en een parkeergarage met een inrit aan de Zuidsingel toe.

Tijdelijk

Met de nieuwe ontwikkelingen verdwijnt de tijdelijke inrichting van het gebied. ‘De tien parkeerplaatsen aan Achter het Hofplein verhuizen naar de Stoppelaarstuin’, staat in de bewonersbrief. De Stoppelaarstuin wordt hiervoor heringericht als de werkzaamheden in het plangebied aan de Zuidsingel klaar zijn.

De twaalf andere tijdelijke parkeerplaatsen in het projectgebied verdwijnen zodra het grondwerk start. ‘Het tijdelijke parkje verdwijnt zodra Heijmans begint met de bouwwerkzaamheden. Voor de speeltoestellen zoeken we een nieuwe bestemming.’

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden