Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ingrid wil nog één keer naar haar berg

Ingrid wil nog één keer naar haar berg

OUD-VOSSEMEER - De Oud-Vossemeerse Ingrid Barthel kreeg op 8 januari 2019 te horen dat zij de slopende ziekte ALS heeft. Haar drie kinderen, Timo, Kiki en Mirco, zijn daarom een inzamelingsactie gestart om haar laatste wens in vervulling te laten gaan: een bezoek aan 'haar' berg De Pilatus in Zwitserland.

"Sinds 8 januari 2019 is onze moeder één van de 1500 patiënten die de slopende ziekte ALS heeft", vertelt Kiki Barthel. "Het is echt een slopende ziekte. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar naasten. Er komt enorm veel op haar én op ons af. Er moet heel veel geregeld worden en ze heeft ook nog een zoon met het Syndroom van Down thuis wonen waar zaken voor geregeld moeten worden."

Laatste wens

De gemiddelde levensverwachting van iemand met ALS is vanaf de eerste symptomen zo'n drie tot vijf jaar. "Onze moeder Ingrid heeft echter te horen gekregen dat de ziekte in een gevorderd stadium zit en ze zal naar verwachting snel achteruitgaan." Ingrid's kinderen willen deze laatste momenten dan ook optimaal benutten. Haar kinderen zijn daarom bezig met het in vervulling laten gaan van haar laatste wens. "Ze wil nog één keer de berg kunnen zien, waar ze als 14-jarig meisje verliefd op is geworden." In 1958 bracht Ingrid tijdens een meidenkamp een bezoek aan de Pilatus in Zwitserland en dat heeft een enorme indruk op haar achtergelaten. Ze noemt hem niet voor niets 'haar' berg.

Doneeractie

"Ze heeft zolang wij geboren zijn altijd alleen voor mij, mijn tweelingbroer en mijn broer met het Syndroom van Down gezorgd. Nu willen wij iets voor haar terugdoen, maar helaas hebben wij daar de financiële middelen niet voor. Vandaar dit idee voor een geldinzamelingsactie." Op de website doneeractie.nl kunnen mensen een bedrag doneren voor deze laatste wens. Inmiddels is er al bijna 800 euro opgehaald van de benodigde achtduizend euro. "Geld dat niet gebruikt wordt zal ten goede komen aan stichting ALS voor verder onderzoek naar deze slopende ziekte."

De ziekte

ALS staat voor Amyotrofische Laterale Sclerose en is een ziekte waarbij de zenuwcellen worden aangetast. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen. Bij ALS worden geleidelijk steeds meer spieren aangedaan. Het uitvallen van de ademhalingsspieren is meestal de oorzaak van het overlijden van iemand met ALS. Hoe snel dat gaat verschilt per persoon. Maar de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met ALS. Jaarlijks komen er zo'n 500 patiënten bij, maar er overlijden ieder jaar ook 500 mensen aan deze ziekte. Bij haar overlijden stelt Ingrid weefsel beschikbaar aan de stichting ALS voor onderzoek. "Zodat het niet voor niets is geweest."

Wil jij doneren? Kijk dan hier.

Meer uit Tholen

Op de werkvloer bij accountant Dennis: 'Je bouwt echt een band op met klanten' [OP DE WERKVLOER]

SINT-MAARTENSDIJK - Remmerswaal Accountants & Adviseurs is een accountants- en advieskantoor met vestigingen in Roosendaal, Bergen op Zoom en Sint-Maartensdijk. Samen met zijn collega's zet accountant Dennis de Bruijn zich dagelijks in om klanten te adviseren bij hun administratie, jaarrekening en fiscale aangiften. Klanten van Remmerswaal zijn vooral MKB-bedrijven en particulieren in Zeeland en West-Brabant. Zij bouwen en vertrouwen al sinds 1956 op het kantoor, vooral dankzij het persoonlijke contact.

19 uur geleden
Begeleidingsvaartuig scouting in de problemen op de Oosterschelde

STAVENISSE- Een begeleidingsvaartuig van de scouting is zaterdagmiddag in de problemen gekomen op de Oosterschelde. De oorzaak was een technisch mankement. Hierdoor had het vaartuig geen voortstuwing meer tijdens de begeleiding van de scoutingleden in  de bijboten. Onder leiding van de brandweer is de hele scoutingvloot begeleid naar de haven van Stavenisse.

21 uur geleden
Het Schorrekoor met dirigent Ruijten treedt op tijdens Havendag Stavenisse

STAVENISSE - Op zaterdag 20 juli keert de Havendag in Stavenisse terug. Naast kraampjes en oude ambachten is er ook ruimte ingericht om van muziek te genieten. Het Schorrekoor verzorgt een optreden waarbij bezoekers kunnen genieten van een keur van liedjes dat het Schorrekoor ten gehore zal brengen.

22 uur geleden
Ellis heeft eindelijk een nieuwe aangepaste bus dankzij inzamelingsactie

THOLEN - Ellis van Loenhout uit Tholen heeft sinds kort een nieuwe aangepaste bestelbus. Zij heeft cerebrale parese en kon door een defect aan haar vorige voertuig maandenlang niet meer zelfstandig buiten de stad reizen. Dankzij een inzamelingsactie is er een bedrag van ruim 6.250 euro opgehaald voor een nieuwe auto.

1 dag geleden
Weerbericht Tholen: 'Wisselvallig weekend, maar daarna flink meer zon [WEERBERICHT]

THOLEN - Dit weekend verloopt wisselvallig met dagelijks kans op een bui. De temperatuur schommelt op zaterdag tussen de 13 en 18 graden. Na zaterdag zit er een weersverbetering aan te komen, want de temperatuur zet een stijgende lijn in en de zon krijgt meer ruimte. Dat voorspellen de meteorologen van Weeronline.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer drie maanden gesloten na vondst hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - Een woning aan de Molenstraat in Oud-Vossemeer wordt voor drie maanden gesloten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Dat heeft burgemeester Marleen Sijbers besloten. De kwekerij werd afgelopen mei ontdekt na een tip.

2 dagen geleden
Leer fotograferen van dieren in natuurgebied Slikken van de Heen

SINT PHILIPSLAND - Slikken van de Heen is een natuurgebied dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen met flora en fauna. Dit maakt het een geschikte locatie voor een fotoworkshop van Stichting Het Zeeuwse Landschap. Deelnemers krijgen de kans om het natuurlijke gedrag van konikpaarden, rode geuzen en wisenten vast te leggen. 

2 dagen geleden