Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ingevallen Neres bezorgt Ajax eerste prijs van seizoen

Ingevallen Neres bezorgt Ajax eerste prijs van seizoen

ROTTERDAM (ANP) - Ajax heeft voor de 20e keer de KNVB-beker gewonnen. De aanstaande kampioen van Nederland rekende in de finale af met Vitesse (2-1). David Neres maakte in blessuretijd het winnende doelpunt, een paar minuten nadat de club uit Arnhem verder moest met tien man na een rode kaart voor Jacob Rasmussen. De middenvelder maakte een harde overtreding op Antony. Scheidsrechter Björn Kuipers twijfelde geen moment en stuurde hem van het veld.

Ajax heeft de winst van de KNVB-beker dit seizoen niet cadeau gekregen, met eerdere tegenstanders als FC Utrecht, AZ, PSV en sc Heerenveen. Het elftal van trainer Erik ten Hag speelde donderdagavond nog in Rome en richtte het vizier pas vrijdag op de eindstrijd in De Kuip. Ajax trof met Vitesse een tegenstander die vorige week vrijdag voor het laatst in actie was gekomen. De formatie uit Arnhem speelde de wedstrijd van het jaar, In de hoofdstad van Gelderland was de bekerfinale al weken onderwerp in veel gesprekken.

Vitesse oogde alleen in de openingsfase feller en energieker dan Ajax. Daarna moest de geel-zwarte brigade steeds verder terug maar werd het op de been gehouden door een uitblinkende doelman Remko Pasveer. De aanvoerder van Vitesse had in de 23e minuut geen antwoord op een verwoestende uithaal van Ryan Gravenberch. Maar hij voorkwam wel dat Gravenberch nogmaals scoorde en kreeg ook een vuist tegen een schot van Davy Klaassen.

Paal

Ajax drong aan maar zag Vitesse in de 30e minuut op gelijke hoogte komen. Broja was veel te snel voor Edson Álvarez en zag Loïs Openda profiteren van een slippertje van Lisandro Martínez. Vitesse, dat op weg naar de finale afrekende met Willem II, ADO Den Haag, Excelsior en VVV-Venlo, wankelde in de openingsfase van de tweede helft. Maar Klaassen kreeg de bal opnieuw niet langs Pasveer en Antony raakte de buitenkant van de paal.

Vitesse kwam in de tweede helft tot geen enkele serieuze doelpoging, maar leek af te stevenen op een verlenging nadat Pasveer nogmaals een schot van Antony keerde. Na de rode kaart van Rasmussen ging het toch nog fout. Neres scoorde en bezorgde Ajax de eerste prijs van het seizoen. De club uit Amsterdam hoopt komende zondag, op de geboortedag van Johan Cruijff, met een zege op AZ de landstitel veilig te stellen. Daarvoor moet donderdag eerst FC Utrecht nog worden verslagen.

Meer uit Voetbal

Clubicoon De Rossi ook volgend seizoen trainer AS Roma

ROME (ANP) - Clubicoon Daniele De Rossi blijft ook komend seizoen de trainer van AS Roma. Dit hebben clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin besloten na de goede prestaties van de Romeinen sinds januari, toen de oud-voetballer het als coach overnam van de Portugees José Mourinho. Roma is sindsdien gestegen van de negende naar de vijfde plaats.

19 minuten geleden
Trainer Guardiola verwijt 'uitmuntend' City niets na CL-exit

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City-trainer Pep Guardiola verwijt zichzelf en zijn ploeg niets na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. "We speelden uitmuntend op alle vlakken, zowel verdedigend als aanvallend. En eigenlijk ook op het gebied van passie en eigenlijk al het andere. Helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is", zei de Spanjaard na de nederlaag via strafschoppen (4-3) in de kwartfinales.

2 uur geleden
Real-keeper Loenin blijft bescheiden na keren twee penalty's

MANCHESTER (ANP/RTR) - Real Madrid-doelman Andriy Loenin bleef bescheiden na zijn doorslaggevende rol in de gewonnen strafschoppenserie tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De 25-jarige Oekraïner stopte de penalty's van Bernardo Silva en Mateo Kovacic, maar zei dat met name bij het keren van de inzet van Silva een flinke dosis geluk kwam kijken.

3 uur geleden
Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De titelhouder verloor in de kwartfinale na strafschoppen (4-3) van Real Madrid. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Het eerste duel in Spanje eindigde vorige week in een spectaculaire 3-3. Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten in de strafschoppenserie namens Manchester City. Luka Modric was de enige speler van Real die faalde.

10 uur geleden
Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft voor het eerst sinds het winnen van de Champions League in 2020 weer de halve finales bereikt. De Duitse recordkampioen met Matthijs de Ligt versloeg Arsenal met 1-0 in de Allianz Arena in München. De zege was genoeg na het gelijkspel (2-2) een week eerder in Londen.

11 uur geleden
Juventus moet Ronaldo bijna 10 miljoen terugbetalen

TURIJN (ANP/RTR/BELGA) - Juventus moet 9,8 miljoen euro aan achterstallig salaris overmaken aan oud-speler Cristiano Ronaldo. Dat melden Italiaanse media woensdag.

12 uur geleden
Voetbalsters Fortuna Sittard tegen Ajax in finale KNVB-beker

ROTTERDAM (ANP) - De voetbalsters van Fortuna Sittard hebben zich voor het eerst geplaatst voor de finale van de KNVB-beker. De ploeg van coach Roger Reijners won in Rotterdam met 5-0 van Excelsior en neemt het op 20 mei op tegen Ajax, dat dinsdag na verlenging Feyenoord met 2-1 versloeg.

13 uur geleden