Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING weigert in Duitsland klanten zonder duurzaamheidsplannen

ING weigert in Duitsland klanten zonder duurzaamheidsplannen

FRANKFURT (ANP) - De Duitse tak van ING weigert zakelijke klanten die niet voldoende kunnen uitleggen hoe zij gaan verduurzamen. Dit kost het financiële concern geld omdat het klanten misloopt. Maar volgens Eddy Henning, in Duitsland verantwoordelijk voor de zakelijke tak van ING, levert het ook genoeg op. "Als ik terugkijk naar bedrijven waar we niet mee in zee wilden, zijn ze inmiddels echt veranderd", zei Henning tegen persbureau Bloomberg.

Volgens de hooggeplaatste functionaris is het aantal afwijzingen per jaar op een hand te tellen. "Maar het werkt niet voor ons als klanten geen visie hebben over hoe ze gaan verduurzamen. Soms betekent dat dat je weg moet lopen", aldus Henning.

Vorige week werd uit het jaarlijkse klimaatrapport van de bank duidelijk dat ING nog altijd meer activiteiten financiert die niet duurzaam zijn dan activiteiten die dat wel zijn. Volgens topman Steven van Rijswijk is dat "een weerspiegeling van de huidige economie", die nog steeds afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Vanuit klimaatbewegingen klinkt regelmatig kritiek op de activiteiten van ING. Dat geldt overigens ook voor andere banken.

Een woordvoerder van ING Nederland wijst erop dat het om een wereldwijd geldend beleid voor zakelijke klanten gaat, dat al langere tijd wordt gevoerd. Het gaat om klanten in vervuilende sectoren, zoals de staalindustrie. "We helpen klanten en maken afspraken over hoe zij hun bedrijfsvoering kunnen verduurzamen. Maar als klanten niet willen meebewegen en zich niet conformeren aan de doelstelling om te verduurzamen en CO2-neutraal te zijn in 2050, dan kan het betekenen dat we uiteindelijk afscheid van ze nemen", zegt de woordvoerder.

Meer uit Financieel

Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

22 minuten geleden
Grootaandeelhouder PostNL neemt Brits postbedrijf Royal Mail over

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, grootaandeelhouder van PostNL, mag het Britse Royal Mail overnemen. Het moederbedrijf van Royal Mail heeft ingestemd met de overname. Křetínský betaalt bijna 3,6 miljard pond, circa 4,1 miljard euro, voor het Britse postbedrijf.

46 minuten geleden
FT: ConocoPhillips wil voor miljarden Marathon Oil overnemen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips is in vergevorderde gesprekken over een overname van de kleinere branchegenoot Marathon Oil. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Met die overname zou een bedrag van meer dan 15 miljard dollar gemoeid zijn.

1 uur geleden
Shell bij sterkste stijgers op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Shell behoorde woensdag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het olie- en gasconcern profiteerde van de recente sterke stijging van de olieprijzen en overnamespeculatie in de sector. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat het Amerikaanse ConocoPhillips gesprekken voert om branchegenoot Marathon Oil over te nemen. Het aandeel Shell steeg 1,2 procent in Amsterdam.

1 uur geleden
Nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile kaskraker voor Tencent

SHENZEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft met zijn nieuwe game Dungeon & Fighter Mobile in de eerste week in China meer dan 140 miljoen dollar verdiend. Daarmee is het een van de succesvolste game-introducties op de Chinese markt.

1 uur geleden
Douglas merkt aanhoudende vraag naar zijn parfums en make-up

DÜSSELDORF (ANP) - Klanten van Douglas hebben de winkels en webshop van de cosmetica- en parfumerieketen het afgelopen kwartaal flink bezocht. Daardoor zag het Duitse bedrijf, dat eerder dit jaar zijn beursgang maakte, zijn omzet stijgen. De Nederlandse topman Sander van der Laan spreekt van een "sterk tweede kwartaal en goede prestaties in alle segmenten".

1 uur geleden
IMF verhoogt groeiverwachting voor economie China

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verhoogt zijn verwachting voor de groei van de Chinese economie, na een sterk eerste kwartaal. Volgens het IMF zal de tweede economie van de wereld dit jaar met 5 procent groeien. Eerder werd op 4,6 procent gerekend door het instituut uit Washington.

2 uur geleden