Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ING en Flow Traders stijgen op Damrak na sterke resultaten

ING en Flow Traders stijgen op Damrak na sterke resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs werden de resultaten van het financiële concern ING en beursintermediair Flow Traders vrijdag goed ontvangen. ING zag de winst in coronajaar 2020 halveren, maar presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht. Flow Traders profiteerde flink van de grote koersbewegingen op de beurzen door de coronacrisis. De Europese beursgraadmeters lieten vrijdagochtend een gemengd beeld zien.

ING (plus 4,9 procent) was koploper bij de hoofdbedrijven op het Damrak. Volgens de bank drukten de pandemie en de strenge lockdownmaatregelen met name op de vraag naar leningen, zowel bij consumenten als bedrijven. Ook moest er veel geld apart gezet worden voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald. Analisten van Morgan Stanley spraken van solide resultaten van ING. Ook het vooruitzicht dat de bank mogelijk later dit jaar meer dividend zal uitkeren viel goed bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 668,96 punten, mede dankzij de koerswinst van ING. De MidKap klom 0,2 procent tot 1004,88 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,5 procent. Londen daalde een fractie. De Britse economie kromp vorig jaar met bijna 10 procent door de coronacrisis. Dat was de grootste terugval sinds de ijskoude winter in 1709.

Flitshandelaar profiteert

Bij de middelgrote bedrijven steeg Flow Traders ruim 8 procent. De zogenoemde flitshandelaar, die gebruik maakt van supersnelle computers en slimme software, profiteerde in 2020 volop van de grote onrust op de aandelenmarkten. Door de pandemie werden veel meer aandelen verhandeld en boekte het bedrijf daardoor flink meer winst. Financieel dienstverlener Intertrust deed het minder goed en sloot de rij met een verlies van 7,7 procent, na tegenvallende resultaten.

Wereldhave klom 4,7 procent. De eigenaar van veel winkelvastgoed zag de huurinkomsten in 2020 flink dalen en wil zich meer gaan richten op de woningmarkt. Daarbij worden onder meer verouderde winkelruimten tot woningen omgebouwd. Heijmans won 1,4 procent. De bouwer boekte afgelopen jaar meer winst, ondanks de coronacrisis. Ook voor 2021 blijft Heijmans positief vanwege de grote vraag naar woningen en de vooruitzichten voor onderhoud aan tunnels en bruggen.

De euro was 1,2109 dollar waard, tegen 1,2126 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 57,73 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 60,66 dollar.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

1 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

3 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

4 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

5 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

7 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

23 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 dag geleden