Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informatiemarkt voor Kapellenaren over windenergie

Informatiemarkt voor Kapellenaren over windenergie

KAPELLE - Inwoners van de gemeente Kapelle kunnen maandag een informatiemarkt over windenergie bezoeken. Er zijn plannen voor drie nieuwe windparken in de gemeente.

Zeeuwind, E-Connection en Windforce-11 willen gezamenlijk Windpark Willem-Annapolder, Windpark Kapelle-Schore en Windpark Landmanslust realiseren in de gemeente Kapelle. In deze parken worden de huidige twaalf windturbines vervangen door acht grotere exemplaren, met een tiphoogte van honderdtachtig meter, laat de gemeente Kapelle weten. ‘Door nieuwe technologieën kunnen deze windmolens duurzame stroom opwekken voor het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 24.000 tot 30.000 huishoudens’, aldus Kapelle. ‘Dat is vijf keer zoveel als de huidige windturbines. En het is meer dan het jaarlijkse verbruik van alle huishoudens in de gemeente Kapelle, ‘s-Gravenpolder en Hansweert en de afnemende bedrijven Top-Onions en Coroos samen.’

Tijdens de informatiemarkt in De Heyzon in Kapelle, waar geïnteresseerden tussen 19.00 en 21.00 uur vrij kunnen in- en uitlopen, lichten vertegenwoordigers van de drie partijen hun plannen toe. 

Milieueffectrapportage

Het Kapelse college van burgemeester en wethouders heeft de drie partijen al haar medewerking toegezegd voor hun plannen. Hiervoor moeten nog wel de vergunningen worden afgegeven. Er wordt nu voor de drie windparken een gezamenlijke milieueffectrapportage (mer) opgesteld. Dit rapport brengt de invloed van de plannen op onder meer de natuur en veiligheid en de hoeveelheid geluid en slagschaduw voor de omgeving in beeld.

Inzage

De eerste stap in het vergunningstraject is de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Die ligt van 23 oktober tot 4 december ter inzage in het gemeentehuis van Kapelle en is digitaal in te zien via www.kapelle.nl/windpark.

Wanneer het traject voor de mer is doorlopen, buigt de gemeenteraad van Kapelle zich over de plannen voor de bestemmingsplanprocedure. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag lichten de drie partijen hun initiatief ook toe aan de gemeenteraadsleden.


 

Meer uit Reimerswaal

Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

2 uur geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

1 dag geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

1 dag geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

1 dag geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

2 dagen geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

3 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden