Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informatiecentrum Dijkversterking Hansweert opent dinsdag voor publiek

Informatiecentrum Dijkversterking Hansweert opent dinsdag voor publiek

HANSWEERT - Deltacommissaris Peter Glas heeft in het bijzijn van onder meer dijkgraaf Toine Poppelaars het informatiecentrum Dijkversterking Hansweert geopend. Het centrum is dinsdagmiddag voor het eerst open voor publiek.

Het dijkversterkingsproject bij Hansweert neemt meerdere jaren in beslag. ‘Zeker door de uitdagende ligging van de dijk, dicht bij de kern van Hansweert, staat het project extra in de schijnwerpers’, schrijft waterschap Scheldestromen in een persbericht. ‘Verder is het project bijzonder vanwege het streven om duurzaam en circulair aan de dijk te werken en omdat er veel aandacht is voor de impact van het project op het landschap en de natuur en hoe hierbij win-win-oplossingen gecreëerd kunnen worden. In het informatiecentrum schenken we hier aandacht aan.’

De te versterken dijk heeft een lengte van 5,2 kilometer. Het traject loopt vanaf het sluizencomplex Hansweert tot en met de Kapellebank. Na een voorbereidingsperiode van een aantal jaren, zijn de werkzaamheden nu in volle gang. In 2027 moet het project klaar zijn.

Openingstijden 

Vanaf dinsdag 10 oktober is het informatiecentrum toegankelijk voor publiek. Iedere dinsdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 uur tot 14.00 uur kunnen bezoekers zonder afspraak binnenlopen voor informatie over de werkzaamheden bij Hansweert. Het informatiecentrum bevindt zich aan Binnenhaven 25 in Hansweert, het voormalig jeugdhonk Answest.

Meer uit Reimerswaal

Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

4 uur geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

1 dag geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

1 dag geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

2 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

2 dagen geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

3 dagen geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

3 dagen geleden