Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informatieavond over tweede vluchtelingenopvang in Kortgene

Informatieavond over tweede vluchtelingenopvang in Kortgene

KORTGENE - In het gemeentehuis in Wissenkerke vindt dinsdag 21 juni een bewonersbijeenkomst plaats over het opvangen van zo’n 30 extra vluchtelingen uit Oekraïne in Kortgene.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland wil een tweede tijdelijke opvang voor Oekraïense ontheemden inrichten op de sportvelden in Kortgene. Ze legt dit voorstel onder zogenaamd budgettair voorbehoud voor aan de gemeenteraad. ‘Het Ministerie van Justitie en Veiligheid moet nog budgettaire goedkeuring geven’, laat de gemeente woensdag weten in een persbericht. B&w hopen hierover snel uitsluitsel te krijgen.

Chalets

Het gaat om opvang in chalets voor circa 30 personen. ‘Deze bieden comfort, kunnen in de winter gebruikt worden en hebben een passende uitstraling voor het omgevingsbeeld.’ Het voorstel voor de opvang wordt op donderdag 16 juni in de informatieve gemeenteraadsvergadering besproken. Op dinsdag 21 juni is er een informatieavond voor de inwoners in de raadszaal van het gemeentehuis. De inloop is vanaf 19.15 uur en de bijeenkomst begint om 19.30 uur. Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland opent de avond en vervolgens vertelt de projectleider over de locatie en planning. Daarna hebben inwoners de gelegenheid tot het stellen van vragen. Naar verwachting eindigt de bijeenkomst rond 20.30 uur. 

Op donderdag 30 juni beslist de gemeenteraad over het plan in haar besluitvormende raadsvergadering. Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland: ‘De Oekraïense ontheemden die naar onze gemeenten komen, hebben een onveilige en onzekere periode achter de rug. We doen er dan ook alles aan om hen goed op te vangen.’ 

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

5 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

2 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden