Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informatieavond over Broodfonds in Goes voor Zeeuwse ondernemers

Informatieavond over Broodfonds in Goes voor Zeeuwse ondernemers

GOES - In de Goederenloods in Goes vindt woensdagavond 3 november een informatieavond plaats over het Broodfonds voor Zeeuwse ondernemers.

In een Broodfonds steunen zelfstandigen elkaar bij arbeidsongeschiktheid. ‘Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers’, laat de organisatie weten. ‘De Broodfondsen bestaan nu vijftien jaar, met landelijk al 622 groepen waaraan meer dan 28.000 ondernemers meedoen.’ Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. ‘Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. Hierin kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.’ 

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een bv of vof. ‘De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.’ De bijeenkomst in Goes is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. De aanwezigen krijgen uitleg en antwoord op vragen.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.broodfonds.nl.

Meer uit Beveland

Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

4 uur geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

1 dag geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

2 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

2 dagen geleden
Ook leerlingen Regenboog in Nieuwdorp racen tegen afval

NIEUWDORP - Tien basisscholen uit de Bevelanden en Tholen doen van 27 maart tot en met 20 april mee met de E-waste Race. In de gemeente Borsele is het project officieel van start gegaan met een kick-off met wethouder Kees Weststrate op basisschool de Regenboog in Nieuwdorp.

2 dagen geleden
Gratis zak compost op landelijke compostdag zaterdag

Zaterdag is het landelijke compostdag. Ook bij de Zeeuwse milieustraten krijgen bezoekers deze dag een gratis zak compost.

2 dagen geleden