Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Informatieavond online platform MijnBuurtje

Informatieavond online platform MijnBuurtje

MIDDELBURG - De buurtbewoner als buurtverbinder: dat is het idee achter MijnBuurtje. MijnBuurtje.nl is een online platform waar buurtbewoners, verenigingen en organisaties elkaar kunnen vinden en kunnen laten zien wat hun buurt te bieden heeft. Om het digitale platform zo succesvol mogelijk te maken organiseert gemeente Middelburg op donderdag 16 maart een informatieavond in het gebouw van Nehalennia aan de Breeweg.

Wethouder Willemien Treurniet, die samen met Hanneke van Stokkom, medeoprichter van MijnBuurtje.nl, aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst, is erg enthousiast over het initiatief. De gemeente Middelburg is een fijne plek om te wonen, waar mensen ontzettend betrokken zijn met elkaar. Die verbinding gunnen we iedereen in zijn of haar wijk en dorp. Met MijnBuurtje.nl zorgt men daarom dat het nog makkelijker wordt om deel te nemen aan een sociaal netwerk in je eigen buurt en dorp.

Netwerk
Met MijnBuurtje.nl biedt de gemeente, samen met de inwoners, één plek waar iedereen elkaar kan vinden en informatie over de buurt kan delen. Denk bijvoorbeeld aan nuttige voorzieningen, leuke activiteiten, mooie plekken, ideeën of oproepjes. Op het online platform is ook een sociale kaart te vinden, met verenigingen en voorzieningen op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen en worden de wijken en dorpen nóg fijnere plekken om te wonen. De gemeente Middelburg heeft gekozen voor de aanpak van MijnBuurtje.nl omdat het platform zich al heeft bewezen in veel andere buurten in Nederland.

Middelburgers.nl
In 2019 werd het burgerplatform Middelburgers.nl gelanceerd. Op die site werden de verschillende wijken van Middelburg ook al verenigd. Het platform van de gemeente is nog steeds online, maar niet meer echt actief. Zustersite doemee.middelburgers.nl is dat nog wel.

Informatieavond
De gemeente zoekt enthousiaste inwoners die samen met de gemeente Middelburg de schouders onder het nieuwe digitale community platform willen zetten. Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u! Tijdens de informatieavond op donderdag 16 maart hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie en/of vrienden mee. De bijeenkomst is in het gebouw van Nehalennia aan de Breeweg 71-e in Middelburg. Wethouder Willemien Treurniet ontvangt u vanaf 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De begeleiding van de bijeenkomst is in handen van Hanneke van Stokkom, medeoprichter van MijnBuurtje.nl.

De gemeente vindt het fijn als u laat weten of u komt. Dit kan bij Inge Bostelaar via [email protected].

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

4 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

21 uur geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

22 uur geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

1 dag geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

3 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden