Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Influencer Yael uit Colijnsplaat: ‘Ook minder mooie kanten wil ik tonen’

Influencer Yael uit Colijnsplaat: ‘Ook minder mooie kanten wil ik tonen’

COLIJNSPLAAT – De 17-jarige Yael van der Puil uit Colijnsplaat heeft op het landelijke Kunstbende Young Creators Festival in de categorie ‘Influencer’ de eerste prijs in de wacht weten te slepen.

Om deze eerste plaats te veroveren moest Yael begin deze maand in Amsterdam de strijd aangaan met honderd andere jongeren die in diverse disciplines, zoals dans, expo, fashion, muziek, taal en theater hun act lieten zien. Eersteprijswinnaars krijgen, naast de felbegeerde Kunstbende Award, de mogelijkheid om op te treden op grote podia.

Kwetsbaarheid

Voor Yael was het de tweede keer dat zij meedeed aan Kunstbende, maar de eerste keer dat ze het tot aan de finale schopte. Dat zij ook nog eens de eerste prijs wist te veroveren, betekent veel voor de Havo-scholiere. “Ik weet nu dat ik gevonden heb, waar ik goed in ben”, vertelt Yael. “Ik moest in vijf minuten iets van mijn drie series laten zien. Het was best moeilijk om hier een compilatie van te maken. Ik maak podcasts waarin ik mensen interview die problemen hebben, vlogs met ‘behind the scenes’-beelden van hoe het is om zoiets te maken en ik schrijf gedichten om deze twee series te verbinden”.In het juryrapport wordt Yael op een mooie manier gecomplimenteerd. “Er stond in: ‘met jouw kwetsbaarheid heb je laten zien dat influencen draait om een verschil te willen maken. Door het groot en het tegelijkertijd klein en persoonlijk te maken’. Dat vond ik heel bijzonder om te horen. Ik ben nog maar pas begonnen met het maken van postcasts. Ik ben ambassadeur voor Kunstbende en in maart heb ik daar een uitzending van gemaakt ter promotie en zo ben ik eigenlijk het influencen ingerold”.

Doorbreken

Voor Yael ligt hier inmiddels een duidelijk motivatie aan ten grondslag. “Ik vind het belangrijk dat er over bepaalde dingen gepraat wordt”. Zo gaat een van haar podcasts over een van haar vriendinnen die aan een depressie lijdt en hiervoor in een kliniek in Noord-Brabant behandeld wordt. “Ik vind haar verhaal heel bijzonder, maar er zijn veel meer mensen die hiermee te maken krijgen en voor wie er bijvoorbeeld geen plek is. Dat probleem moet erkend worden, vind ik. Natuurlijk zitten er ook wel eens grapjes in en is het niet altijd zwaar, maar ik vind het heel belangrijk dat het de werkelijkheid op een eerlijke manier laat zien. Op sociale media zie je toch nog steeds vooral dingen die veel mooier voorgesteld worden dan ze echt zijn. Ik wil dat doorbreken met mijn vlogs. Het is niet altijd zonneschijn. Als ik er een keer helemaal doorheen zit, laat ik dat ook zien!”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

ARNEMUIDEN - Een belangrijk onderdeel van de Mallardmars zaterdag is de herdenking van de Slag om de Schelde bij de Sloedam vanaf 10.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar, kan er zaterdagmorgen wel weer publiek bij de sobere, maar plechtige herdenking aanwezig zijn. 

3 uur geleden
Ondernemerscolumn: ‘Het Zeeuwse licht’

Pas, in een vergeeld fotoboek, zag ik een foto van een ventje met een matrozenpetje; zo’n witte met een blauw bolletje wol erbovenop. Dat ventje was, sorry, ben ik. En dat kind in mij houd ik met mijn volle verstand en al mijn gevoel in leven; kan en wil ’m niet missen.Terug naar de foto nu: een vakantiekiekje uit Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het zal rond 1966 geweest zijn. Wij - het gezin van Dijk - woonden in Den Haag. Later nog diverse vakanties in Zeeland gevierd en alle herinneringen zijn goed en levend.Nog weer verder in de tijd toog ik graag naar het Zeeuwse om hier te surfen en als accountmanager hoorde Zeeland tot mijn rayon. Elke vier weken reisde ik af naar Zeeland en bij voorkeur op vrijdag: Dan had ik vrijdagochtend direct al het gevoel dat het weekeind begonnen was. Het was in de tijd dat je nog met de pont naar Zeeuws-Vlaanderen ging. Heen via Kruiningen, terug via Breskens. Ik keek zelden op een landkaart (pre-navigatie-tijdperk), reed van kerktoren naar kerktoren en dan kwam het wel goed. Heerlijk!Weer later verhuisden wij als jong gezinnetje naar Goes waar ik met mijn compagnon Ignace Wigman ons bedrijf opstartte in hartje Kloetinge.Tussen nu en de tijd dat ik dat matrozenpetje droeg, is er veel gebeurd. Daaraan denk ik en kijkend naar die foto vraag ik mij af wat aan Zeeland mij toch het meeste trekt. Niet veel later ben ik eruit: Het is het licht. Het licht en de ruimte die het licht hier krijgt om ‘te shinen’, zoals dat anno 2021 heet. Nergens in Nederland zie je dat op eenzelfde schaal terug en het betovert me met regelmaat. Op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen, aan de Zeeuws-Vlaamse kust en in de polders hier in Zuid-Beveland is het met regelmaat raak: Hoe het licht door en langs de wolken schijnt, het landschap kleurt en de sfeer bepaalt; het kan mij simpelweg gelukkig maken.

14 uur geleden
Mystery Tour in Goes

GOES - Op vrijdagavond 5 november houdt toneelvereniging Heer Hendrik uit ‘s-Heer Hendrikskinderen voor de vierde keer de Mystery Tour door de binnenstad van Goes.

19 uur geleden
Lutherse muziek in Goes en Kapelle

GOES/KAPELLE – De rijke kerkmuzikale Lutherse traditie krijgt een podium tijdens vier projectweekenden op Noord- en Zuid-Beveland.

20 uur geleden
Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

1 dag geleden
EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

1 dag geleden
Studenten showen ouderen ‘t Gasthuis bruidsmode

GOES - Bewoners van woonzorgcentrum ‘t Gasthuis in Goes genoten vorige week van een bruidsmodeshow.

1 dag geleden