Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Influencer Yael uit Colijnsplaat: ‘Ook minder mooie kanten wil ik tonen’

Influencer Yael uit Colijnsplaat: ‘Ook minder mooie kanten wil ik tonen’

COLIJNSPLAAT – De 17-jarige Yael van der Puil uit Colijnsplaat heeft op het landelijke Kunstbende Young Creators Festival in de categorie ‘Influencer’ de eerste prijs in de wacht weten te slepen.

Om deze eerste plaats te veroveren moest Yael begin deze maand in Amsterdam de strijd aangaan met honderd andere jongeren die in diverse disciplines, zoals dans, expo, fashion, muziek, taal en theater hun act lieten zien. Eersteprijswinnaars krijgen, naast de felbegeerde Kunstbende Award, de mogelijkheid om op te treden op grote podia.

Kwetsbaarheid

Voor Yael was het de tweede keer dat zij meedeed aan Kunstbende, maar de eerste keer dat ze het tot aan de finale schopte. Dat zij ook nog eens de eerste prijs wist te veroveren, betekent veel voor de Havo-scholiere. “Ik weet nu dat ik gevonden heb, waar ik goed in ben”, vertelt Yael. “Ik moest in vijf minuten iets van mijn drie series laten zien. Het was best moeilijk om hier een compilatie van te maken. Ik maak podcasts waarin ik mensen interview die problemen hebben, vlogs met ‘behind the scenes’-beelden van hoe het is om zoiets te maken en ik schrijf gedichten om deze twee series te verbinden”.In het juryrapport wordt Yael op een mooie manier gecomplimenteerd. “Er stond in: ‘met jouw kwetsbaarheid heb je laten zien dat influencen draait om een verschil te willen maken. Door het groot en het tegelijkertijd klein en persoonlijk te maken’. Dat vond ik heel bijzonder om te horen. Ik ben nog maar pas begonnen met het maken van postcasts. Ik ben ambassadeur voor Kunstbende en in maart heb ik daar een uitzending van gemaakt ter promotie en zo ben ik eigenlijk het influencen ingerold”.

Doorbreken

Voor Yael ligt hier inmiddels een duidelijk motivatie aan ten grondslag. “Ik vind het belangrijk dat er over bepaalde dingen gepraat wordt”. Zo gaat een van haar podcasts over een van haar vriendinnen die aan een depressie lijdt en hiervoor in een kliniek in Noord-Brabant behandeld wordt. “Ik vind haar verhaal heel bijzonder, maar er zijn veel meer mensen die hiermee te maken krijgen en voor wie er bijvoorbeeld geen plek is. Dat probleem moet erkend worden, vind ik. Natuurlijk zitten er ook wel eens grapjes in en is het niet altijd zwaar, maar ik vind het heel belangrijk dat het de werkelijkheid op een eerlijke manier laat zien. Op sociale media zie je toch nog steeds vooral dingen die veel mooier voorgesteld worden dan ze echt zijn. Ik wil dat doorbreken met mijn vlogs. Het is niet altijd zonneschijn. Als ik er een keer helemaal doorheen zit, laat ik dat ook zien!”

Meer uit Beveland

Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

10 minuten geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

22 uur geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden
Jongen (15) uit Goes aangehouden voor wapenbezit

GOES - Surveillerende agenten in Goes zagen zaterdagavond 3 december rond 21.00 uur een groepje van zes jongens wegrennen op de Markt. Enkele seconden daarna ontplofte een stuk zwaar vuurwerk.

2 dagen geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: ‘Uitzicht op de Lidl’

Mensen lopen af en aan. Sommigen met afgeladen boodschappenkarren, anderen met alleen een zak krentenbollen. De een heeft haast, de ander blijft gerust een half uur staan kletsen. Vanuit mijn kamer in het gemeentehuis heb ik sinds een kort een interessant uitzicht.

2 dagen geleden