Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zakte donderdag verder weg na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De veel hoger dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten joegen beleggers schrik aan. Door de hogere inflatieverwachtingen stijgt ook de rente en worden de aandelen van vooral snelgroeiende techbedrijven minder aantrekkelijk. Techinvesteerder SoftBank ging dan ook in de uitverkoop ondanks een recordwinst in het afgelopen boekjaar. Beleggers maakten zich zorgen over de hoge waarderingen van de techbedrijven in de beleggingsportefeuille van SoftBank.

De Nikkei in Tokio sloot 2,5 procent lager op 27.448,01 punten en zakte tot het laagste niveau sinds begin januari. In de afgelopen drie handelsdagen raakte de hoofdindex daarmee zo'n 7 procent kwijt. SoftBank, dat zwaar weegt in de index, kelderde bijna 8 procent. Persbureau Reuters meldde dat de grote techinvesteerder zijn inkoopprogramma van eigen aandelen niet heeft verlengd. Nissan toonde licht herstel en won bijna 1 procent. De autofabrikant kelderde een dag eerder 10 procent na tegenvallende vooruitzichten. Seven & i Holdings steeg 5 procent na het nieuws dat de activistische investeerder ValueAct Capital een belang heeft genomen in de eigenaar van winkelketen 7-Eleven.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 1,4 procent. Xiaomi zakte ruim 2 procent in Hongkong. De Chinese smartphonefabrikant liet woensdag nog een flinke stijging zien door het nieuws dat het bedrijf weer van een zwarte lijst van het Amerikaanse ministerie van Defensie wordt gehaald. Xiaomi was daar begin dit jaar opgezet omdat het te nauwe banden met het Chinese leger zou hebben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Hedgefondsen verwachten komende jaren meer crypto te kopen'

LONDEN (ANP) - Hedgefondsen verwachten de komende jaren meer cryptomunten te gaan kopen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van onderzoek van financieel dienstverlener Intertrust onder honderd hedgefondsen. Uit het onderzoek blijkt dat er onder de beheerders van de investeringsfondsen groot vertrouwen is in de toekomst van digitale valuta.

3 minuten geleden
Sterkste stijging Nederlandse export sinds ten minste 1995

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in april met meer dan een kwart gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat het om de sterkste groei sinds het statistiekbureau in 1995 begon met de betreffende metingen.

18 minuten geleden
Mondkapjesfabrieken VS dicht vanwege dalende vraag

CHARLOTTE (ANP/BLOOMBERG) - Vanwege de mindere vraag naar mondkapjes sluit het Amerikaanse conglomeraat Honeywell twee fabrieken waar de zogenoemde N95-gezichtsmaskers worden geproduceerd. Het gaat om de fabriek in Smithfield waar zo'n 470 mensen werken en een fabriek in Phoenix waar 700 mensen aan de slag zijn.

31 minuten geleden
'Sabena-personeel wacht al 20 jaar op uitbetaling door bonden'

BRUSSEL (ANP) - Twintig jaar na het faillissement van de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena staat nog steeds 1,85 miljoen euro geparkeerd in een sociaal fonds dat bestemd is voor voormalige werknemers. Het gaat om bijdragen die werden gestort door het toenmalige cabinepersoneel en nog steeds worden beheerd door de drie grote vakbonden, ACLVB, ACV en ACOD. Dat schrijven de Belgische kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg.

1 uur geleden
ING: krachtig herstel flexbranche in 2021

AMSTERDAM (ANP) - De flexbranche, zoals uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollers, zal dit jaar een krachtig herstel laten zien zien na de sterke volumedaling in 2020. Naar verwachting groeit het werkvolume in 2021 met circa 10 procent, na de krimp met 14 procent vorig jaar, toen de sector hard werd geraakt door de coronacrisis. Dat meldt het Economisch Bureau van ING.

1 uur geleden
S&P 500 en Nasdaq naar nieuwe records op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De brede S&P 500-index is maandag op de beurzen in New York op de valreep met een klein plusje gesloten, waarmee het recordniveau van vrijdag werd aangescherpt. Ook de techbeurs Nasdaq tikte een nieuw record aan. Beleggers op Wall Street waren vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. Ze zijn benieuwd wat de centrale bank besluit naar aanleiding van de opgelopen inflatie in de Verenigde Staten. Mogelijk worden stimuleringsmaatregelen van de Fed versneld afgebouwd.

9 uur geleden
Texanen gevraagd stroomverbruik te verlagen vanwege hittegolf

HOUSTON (ANP/BLOOMBERG) - De uitbater van het stroomnetwerk in Texas heeft consumenten gevraagd het elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk te beperken omdat de Amerikaanse staat gebukt gaat onder een hittegolf en meerdere energiecentrales platliggen voor onderhoudswerkzaamheden.

11 uur geleden