Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ineke van der Par blij met Isolatieteam Zeeland

Ineke van der Par blij met Isolatieteam Zeeland

VLAKE - Een van de huizen die op de lijst van geselecteerde woningen stond was dat van Ineke van de Par. Haar huis kon hier en daar nog wel wat isolering gebruiken dus de hulp van het isolatieteam kwam vorige week donderdag als geroepen. 

Van de Par was na de uitnodiging van de gemeente blij verrast. ‘’Ik heb de brief drie keer gelezen. Je verwacht immers niet dat ze isolatie zomaar weggeven’’, zegt ze. ‘’Ik ben erg blij dat ze bij mij  langs zijn gekomen en de deur hebben gerepareerd. In de winter was dat namelijk altijd echt een tochtgat en bleef hij zo goed als altijd dicht.’’

Werk
‘’Vooral de deur die niet goed aansluit zorgt voor veel tocht’’, zegt Ali Vural, die inmiddels al vele huizen in de gemeente van isolering heeft voorzien. ‘’We kunnen wel tochtstrips of radiatorfolie aanbrengen maar dat heeft weinig zin als de deur niet eens goed sluit. Daarom pakken we ook de deur aan.’’ Soms is het lastig om niet veel meer te doen dan het team normaal doet, vertelt hij. ‘’Om binnen het budget te blijven moeten we eigenlijk alleen de isolatie aanbrengen, maar soms is het best lastig om overig werk niet te doen als je er toch bent!’’ In de periode van februari tot en met april worden in totaal 500 woningeigenaren in 11 Zeeuwse gemeenten geholpen met eenvoudige isolatiewerkzaamheden. Als de proef succesvol is, en bij een volgende subsidieronde, komt hier een vervolg op.

Meer uit Reimerswaal

Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

7 uur geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

10 uur geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

2 dagen geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

2 dagen geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

3 dagen geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

6 dagen geleden