Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Indrukwekkende taferelen in Vlissingse haven

Indrukwekkende taferelen in Vlissingse haven

VLISSINGEN - In de Vlissingse haven is zondag een indrukwekkend transport van legervoertuigen aangekomen. Voor een militaire oefening in Oost-Europa, die al gepland stond voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, worden manschappen en materieel verscheept vanuit de Verenigde Staten, via onder meer Vlissingen, richting Polen.De Koninklijke Landmacht ondersteunt met 75 man in en rond de haven van Vlissingen.

Het Amerikaanse 3rd Armored Brigade Combat Team van de 4th Infantery Division uit Fort Carson, uit de staat Colorado, neemt dit voorjaar deel aan de oefening Defender 22 in Oost-Europa. Onder meer tanks, artilleriegeschut en pantservoertuigen kwamen aan in de Vlissingse haven, waar eerder dit jaar ook al Amerikaanse troepen aan land gebracht werden.

Meer uit Vlissingen

Veel onduidelijkheid rond (vermeend) schietincident: Politie wil geen nadere mededelingen doen [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

1 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

13 uur geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

22 uur geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

1 dag geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

1 dag geleden
Gewonde bij steekpartij Vlissingen, één aanhouding

VLISSINGEN - Een man is vannacht gewond geraakt bij een steekpartij aan de Winkelmanstraat in Vlissingen. De politie heeft één verdachte aangehouden.

2 dagen geleden
Vlissingen wil kampioen tegelwippen worden

VLISSINGEN - Vlissingen doet mee aan het Zeeuws Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen 2024. De bewoners die hun steentje bijdragen door tegels te verwijderen, kunnen deze aanmelden op de nationale website www.nk-tegelwippen.nl om de gemeente te helpen naar de overwinning te leiden. 

2 dagen geleden