Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Inbraakgolf op industrieterrein Tholen

Inbraakgolf op industrieterrein Tholen

THOLEN - Bij minimaal vier bedrijven op industrieterrein Tholen is vrijdagavond en -nacht ingebroken. Twee keer gebeurde dat op de Ambachtsweg. Andere inbraken vonden plaats aan de Slabbecoornweg en de Stevinweg.

Govers Automaterialen BV aan de Ambachtsweg was rond 23.45 uur het eerste doelwit van de inbrekers. Dat was niet de eerste keer dit jaar, aldus eigenaar Chris Govers. Op 21 januari was het ook al raak. "De buit was toen nul. En vrijdagavond zijn de daders er uiteindelijk met wat batterijen vandoor gegaan. Laten we zeggen met een waarde van 5 euro. De schade is echter vele malen groter."

Daders

Volgens de eigenaar was er sprake van drie daders, zo blijkt uit de camerabeelden: vermoedelijk een jongen en twee meisjes. Of het om dezelfde daders gaat als bij de inbraak op 21 januari kan hij niet met honderd procent zekerheid zeggen. "Ze wisten in elk geval precies waar de bewegingsdetectoren zaten", meldt Govers. 

Buitenverlichting

Toevallig had de eigenaar een dag eerder buitenverlichting aan laten leggen. "Maar alleen aan de voorkant van mijn bedrijf. Bedoeling was ook dat aan de achterkant te doen, maar dat lukte die dag niet meer." Juist aan de achterkant sloegen de inbrekers toe. 

Meer uit Tholen

Met de voetjes in het zand: Beachvolleybaltoernooi Tholen van start

THOLEN - Ook dit jaar organiseert volleybalvereniging AVC’87 weer het Beachvolleybaltoernooi Tholen. Het toernooi vindt, zoals voorheen, plaats op het beachvolleybalcomplex naast zwembad De Spetter. “We gaan er alles aan doen om er weer een onvergetelijk evenement van te maken!”

3 uur geleden
Afsluiting van de Haringvlietbrug: 8 weken omrijden

THOLEN - De Haringvlietbrug wordt gerenoveerd. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Tijdens de renovatie worden de brugklep en het bewegingswerk vervangen.

18 uur geleden
Kermis Oud-Vossemeer van start: Twee dagen lang volop plezier

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is zojuist de jaarlijkse kermis weer van start gegaan. Twee dagen lang kunnen inwoners genieten aan de Raadhuisstraat.

22 uur geleden
Bestuurder uit Stavenisse zag te laat dat verkeer stilstond: 3 gewonden

BRUINISSE / STAVENISSE - Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt.

23 uur geleden
Jij op Tholen organiseert scootmobieltocht in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Tholenaren kunnen volgende week dinsdag meedoen met een scootmobiel in en rond Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Ook inwoners met een driewieler of duofiets mogen meedoen. De tocht is acht kilometer lang.

1 dag geleden
Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

1 dag geleden
Beweging en plezier door Jij op Tholen: 'We willen jong en oud in beweging krijgen'

THOLEN - Een beweegweek, een vol programma tijdens de vakantie of een scootmobieltocht. Jij op Tholen, van de gemeente Tholen, doet er alles aan om ervoor te zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen op het eiland zich geen moment hoeven te vervelen. Ook afgelopen meivakantie werd er weer van alles georganiseerd. 

1 dag geleden