Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 In ‘Yese’ zit de zee in je bloed

In ‘Yese’ zit de zee in je bloed

Murko Seafood in Yerseke blinkt uit door de aankoop van vis direct bij de bron. Verser kan niet. Barry Murre spreekt niet voor niets over watervers! Murko Seafood is al ruim vijftien jaar het adres voor verse vis en schaal- en schelpdieren. Groothandels, rokerijen en viswinkels in Nederland, België en zelfs daarbuiten weten het bedrijf van Barry en Annet Murre te vinden. “Je zou het misschien niet denken, maar wat wij hier doen is echt uniek. Doordat we een eigen fileerafdeling hebben, kunnen we vis volledig naar wens van de klant aanbieden. Daarbij zijn we vooral sterk in zalm en witvis, zoals kabeljauw.” Barry start Murko Seafood in 2015. Aanvankelijk richt hij zich op die producten, waar Yerseke om bekend staat: mosselen, oesters, kreukels. Gaandeweg groeit de vraag naar verse vis.  Zodra hij de kans krijgt, neemt hij een importhandel over. Daarmee krijgt hij importlijnen met Noorwegen, IJsland en Denemarken. Het is het begin van een bedrijf dat anno 2022 met meer dan vijftig medewerkers dagelijks tonnen aan verse vis, schaal- en schelpdieren en aanverwante producten verkoopt in binnen- en buitenland. Eigen fileerafdelingenWaar ze aanvankelijk uitsluitend hele vissen verkopen, besluiten Barry en Annet zo’n tien jaar geleden te starten met het fileren van vis. Barry zegt daarover: “We waren jong en nieuwsgierig en wilden meer met de vis doen dan alleen maar doorverkopen. Door zelf te fileren, bieden we meerwaarde. Onze klanten waarderen dit. Kabeljauw en andere witvis (koolvis, schelvis enzovoorts) fileren we met de hand. Voor het fileren van zalm hebben we een zalmfileermachine aangeschaft. Maar vergis je niet, nog steeds staan er dagelijks acht man aan die lijn om te zorgen dat de zalmfilets mooi geportioneerd en graatvrij verkocht kunnen worden. Dat we daarin succesvol zijn, bewijzen de cijfers. Voorheen verkochten we ongeveer drieduizend kilo zalm per week, nu zitten we al snel op het vijftienvoudige. De vraag vanuit de groothandels, de voedselverwerkende industrie en visrokerijen neemt alleen maar toe. Om die reden hebben wij ook het FSSC-certificaat, dat is de internationaal erkende norm voor voedselveiligheid.”

Totaalpakket voor viswinkels
“Relaties zijn superbelangrijk in ons vak”, legt Barry uit. “Je moet erop kunnen vertrouwen dat je de beste kwaliteit krijgt. Onze lat ligt hoog. Met onze kwaliteit zitten we aan de bovenkant van de markt.” Lachend: “Ik begrijp serieus niet waarom een visboer ergens anders inkoopt. We bieden een totaalpakket, waarmee hij zijn klanten volledig kan bedienen en we combineren dat met optimale service. Als een visboer ’s ochtends om 10 uur zijn bestelling doorgeeft, ligt het ’s avonds in zijn koelcel. Als je je daarbij realiseert dat de lijnen extreem kort zijn (van visser naar ons naar de klant) en alle vis volledig traceerbaar is, dan weet je dat ons aanbod ijzersterk is.” Barry spreekt in dit verband graag over ‘bronproducten’. Daarmee doelt hij op producten die zo, direct uit zee verwerkt worden, zonder de toevoegingen, waarvoor menig supermarkt kiest. Alles is puur natuur!

Vis past in ieder menu
Volgens Barry zit bij iedereen uit Yese de zee in het bloed. Neem hemzelf, zijn vader was mosselvisser, hij zit in de vis en ook zijn kinderen tonen interesse. Annet: “Eigenlijk is het bedrijf ons derde kind, maar we zijn gestopt daarover te praten tijdens het eten. Dat vinden de kinderen niet leuk.” Barry vertelt dat hij samen met Annet een goed team vormt. “Het is leuk om samen strategisch vooruit te kijken. Want het is fijn dat het vandaag goed gaat, maar we hebben ook oog voor morgen. Om die reden investeren we ook in ons team. We hebben goede mensen en bieden volop mogelijkheden om opgeleid te worden.” Tot slot een gewetensvraag; hoe vaak eten ze zelf eigenlijk vis. “Heel regelmatig”, antwoordt Barry. “Ik heb zo’n voedingsapp en krijg vaak het advies om vis te eten. Logisch eigenlijk, het is mager, supergezond en past daardoor in iedere menu. Mijn advies: ga daarvoor naar je lokale visboer. Dan kun je vertrouwen op het mooiste, puurste stukje vis.”

www.murkoseafood.nl

Meer uit Zeeland

Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

6 dagen geleden
Zeeuwen werken verst van huis

Nu we de coronamaatregelen achter ons laten, gaan Nederlanders weer steeds vaker naar kantoor. Zeeuwen hebben de meeste baat bij (deels) thuiswerken, omdat zij met gemiddeld 31,8 kilometer de langste reis afleggen. Landelijk gezien reist een werknemer gemiddeld 22 kilometer naar de werkplek. Dit blijkt uit onderzoek van CVster.nl naar woon-werkafstand.  

2 weken geleden
HOPPAAA! Foodtruckfestival

HOPPAAA! Foodtruckfestival HOPPAAA! tijdens de meivakantie in Burgh Haamstede! Je hoeft drie dagen lang niet te bedenken wat je op het menu zet of waar je met de kids gaat eten. In de meivakantie strijkt namelijk weer het HOPPAAA! foodtruckfestival neer in Burgh Haamstede! Dit festival heeft het karakter van een grote familie reünie en kenmerkt zich door een heerlijk ongedwongen en gezellige sfeer. De leukste foodtrucks presenteren zich, er zijn diverse barretjes, je luistert naar nostalgische hits en voor de kids zijn er volop activiteiten. Het gezinsvriendelijke festival in Burgh Haamstede is van dinsdag 30 april t/m donderdag 2 mei, uiteraard is de toegang gratis. Borrelplanken en smikkelplateaus: Bij de foodtrucks haal je gerechten van over de hele wereld. Van Amerikaanse hotdogs tot Thaise wok gerechten en curry’s. Van loaded nacho’s, Duitse flammkuchen en Mexicaanse taco’s. Oer-Hollandse frietjes, poffertjes en tosti’s tot authentieke Italiaanse pasta’s, pizza’s en heerlijke anti pasti. Veel rijdende keukens bieden het shared dining principe aan door middel van een goed gevulde borrelplank of smikkelplateau. “We zien dat veel vriendenclubjes en gezinnen ervan houden om gerechten met elkaar te delen” aldus Gera van Vliet van evenementenorganisatie Bruisend. Lang tafelen met een drankje erbij en lekkere muziek op de achtergrond. Ondertussen kunnen de kids een sjoel competitie houden, zich laten schminken of een glitter tattoo laten zetten, dat is HOPPAAA!

3 weken geleden
Ruim 250 bezoekers maken kennis met het Delta Climate Center

Zeeland en Vlissingen in het bijzonder hebben woensdag 10 april kennisgemaakt met het Delta Climate Center. Met het evenement ‘Maak kennis met het Delta Climate Center’ in de Lasloods in Vlissingen heeft het nieuwe centrum zich voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd. Het Delta Climate Center wil met onderzoek en onderwijs bijdragen aan een duurzame toekomst voor de Zeeuwse delta en daarmee delta’s over de wereld. Voor ruim 250 bezoekers vertelde wetenschappelijk directeur Albert Klein Tank, samen met een aantal medewerkers, hoe het centrum dit gaat doen. Klein Tank stipte vier punten aan die het centrum uniek maken: de samenwerking tussen mbo, hbo en wo in onderwijs en onderzoek, de thema’s water, energie en voedsel en hoe het hier invulling aan geeft, de innovatieve werkvormen waarmee het centrum haar doelen wil bereiken en dat ze de gehele provincie als een living lab ziet.

1 maand geleden
“Iedereen moet na het werk weer veilig thuis komen”

“We hebben binnen ons bedrijf aandacht voor veiligheid in de breedste zin van het woord. Iedereen moet immers na het werk weer gezond en veilig thuis kunnen komen. Aandacht voor verkeersveiligheid hoort daar zeker bij. Dat betekent voor ons bedrijf dat we alle voertuigen standaard uitrusten met uiteenlopende veiligheidssystemen, dat we mensen aanspreken op verkeersveilig weggedrag, dat we rekening houden met rust- en rijtijden en chauffeurs goed inwerken op een nieuw voertuig.” Ronald Wielemaker is directeur van het gelijknamige familiebedrijf Wielemaker BV. Dit is een Zeeuwse transportonderneming, waar ongeveer 90 medewerkers dagelijks actief zijn met het inzamelen van afvalstoffen. Daarnaast speelt het bedrijf, met het transport van deelstromen, een logistieke rol in de circulaire ontwikkeling van onze regio. Veel van het werk vindt logischerwijs plaats op de weg. Daarvoor beschikt Wielemaker over ongeveer 70 voertuigen, zoals vuilnisauto’s, haakarmauto’s, portaalauto’s en trekker/oplegger combinaties. Ronald vertelt dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen ‘alle vinkjes wat betreft veiligheidssystemen aangaan’. “Natuurlijk! Ik heb het altijd vreemd gevonden dat lichte personenauto’s eerder standaard voorzien werden van airbags dan grote vrachtwagencombinaties. Alle extra veiligheidsmogelijkheden omarmen we, dus zaken als remassistentie, rijbaanassistentie, dodehoeksensoren en camera’s beschouwen wij steevast als standaard.”

1 maand geleden
Kick-off 'Boost the Energy Transition'

Op donderdag 11 april kwamen 18 geselecteerde bedrijven samen voor de kick-off van het opwerkprogramma van de energiechallenge 'Boost the Energy Transition', georganiseerd door Dockwize en Stichting Zeeuwse Publieke Belangen. Dit initiatief heeft als doel om ondernemers, onderzoekers en andere vernieuwers te stimuleren om innovatieve plannen te ontwikkelen voor de energietransitie in Zeeland. Het evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de inspanningen om duurzame energieoplossingen te bevorderen, en komt op een cruciaal moment voor de provincie Zeeland, waar de vraag naar dergelijke oplossingen hoog is. Met de helft van de geselecteerde bedrijven uit Zeeland belooft deze challenge een aanzienlijke impact te hebben op het aanpakken van de energie-uitdagingen van de provincie.

1 maand geleden
Zakelijk overnachten met luxe en comfort

Ervaar het gemak van zakelijk overnachten bij Otium Wellness Hotel Roosendaal. Op een centraal gelegen locatie, op slechts 2 autominuten van de A58 en A17 en op een korte 20 minuten rijden van Breda, is dit hotel de perfecte plek voor jouw zakelijke verblijf. De kamers De kamers bieden het comfort en de luxe die je nodig hebt na een lange werkdag. Met een kitchenette voorzien van een spoelbak en magnetron, hoef je niet elke avond uit eten te gaan. En dankzij de gratis wifi kun je ook in het hotel efficiënt werken aan jouw taken.

1 maand geleden