Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

MIDDELBURG - Volgens locatiedirecteur Leonard Debbaut van Nehalennia Kruisweg zijn de coronamaatregelen vóór en na de zomervakantie niet zoveel veranderd. Wie van de ongeveer 1800 leerlingen op de twee locaties wel of niet (geheel) is gevaccineerd is een kwestie van vertrouwen.

“De leerlingen hoefden voor de zomervakantie geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, wel tot de docenten en medewerkers. Dat blijft zo. De medewerkers onder elkaar houden ook afstand en mondkapjes zijn verplicht buiten het klaslokaal. Ook vragen we niet- (volledig) gevaccineerden om twee keer per week een zelftest te doen. Daarbij moeten we uitgaan van vertrouwen, want we mogen medewerkers en leerlingen in verband met de privacy niet vragen of ze gevaccineerd zijn. Een belangrijke verandering ten opzichte van vorig jaar is dat de helft van de jongeren al een eerste prik heeft gehad. Dat aantal gaat de komende weken nog oplopen en dat heeft effect, verwacht ik. Vorig schooljaar hadden we een aantal keren een besmetting en moesten we hele klassen of zelfs jaarlagen naar huis sturen. Nu hoeven we alleen leerlingen naar huis te sturen die niet volledig zijn gevaccineerd. Ook dat is weer een kwestie van vertrouwen in leerlingen én hun ouders. De verwachting is dat corona niet snel verdwijnt, dus moeten we de maatregelen hanteerbaar houden. Gelukkig voldoet het ventilatiesysteem op onze school volledig.”

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

allerlei16 1 maand geleden
En toch zijn er scholen erbij die het vragen aan je.

Meer uit Middelburg

Gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes voor vluchtelingen

MIDDELBURG - Op zondag 24 oktober zijn 100 personen in de noodopvanglocatie Studio A58 in Middelburg aangekomen. Deze groep bestaat uit alleen mannen. Gemeente Middelburg verwacht dat eind deze week de overige 100 à 150 personen zullen arriveren. Wat de samenstelling van die groep is, is op dit moment nog niet bekend.

11 uur geleden
Verrassende Nacht van de Nacht in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Overal om ons heen brandt licht wanneer het donker is. Al deze bronnen zorgen samen voor ontzettend veel lichtvervuiling. Ondanks alle besparingen en moderne technieken baadt de aarde ’s nachts steeds meer in het kunstlicht.

11 uur geleden
Popronde strijkt weer neer in Zeeuwse hoofdstad

MIDDELBURG - Op donderdag 11 november 2021 vindt de veertiende editie van de Popronde Middelburg plaatst. Dit jaar zijn er zestien acts te zien op 8 locaties. De optredens van de jonge, opkomende bands die de Popronde vertegenwoordigen, vinden plaats in kroegen, restaurants, café’s en podia in het centrum van de stad. Een aantal groot aantal bands brak eerder landelijk door via dit festival, voorbeelden hiervan zijn: Kensington, Dotan, Blaudzun, De Staat en Racoon. Willemien Clement, directeur van Poppodium De Spot zal om 19:30h de Popronde officieel openen in de Vleeshal. Aansluitend het optreden van Loupe. Om 23:00h start de laatste band GUYY in Poppodium de Spot.

14 uur geleden
Verduurzamingsproject in de Oostkerk van start

MIDDELBURG - In opdracht van eigenaar Monumentenbezit is in de Oostkerk in Middelburg een grootschalig verduurzamingsproject gestart. Er wordt in het Top 100 monument wand- en vloerverwarming en verwarmde achterzetbeglazing aangebracht en er komt er een horizontaal luchtgordijn in de koepel. Hierdoor is het mogelijk voor de exploitant Stichting de Oostkerk om de kerk in de wintermaanden langer te openen voor publiek en wordt een daling van de energiekosten van 50% verwacht.

14 uur geleden
Dag van de Beroerte op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Deze week is er aandacht voor hersenletsel op de Wereld Beroerte Dag. Dit wordt gedaan om voorlichting te geven over beroertes en de manier waarop je die kunt voorkomen.

15 uur geleden
Gaslek door werkzaamheden in Dauwendaele: Winkelcentrum ontruimd

MIDDELBURG - Door werkzaamheden waarbij per abuis een verkeerde leiding werd doorgezaagd is een groot gaslek ontstaan bij een pand in Winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Het winkelcentrum is voor de zekerheid geheel ontruimd. Rond 15.30 uur kon publiek weer veilig naar binnen.

1 dag geleden
Boom vermorzelt clubhuis, herstel kan nog wel even duren

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.

1 dag geleden