Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

MIDDELBURG - Volgens locatiedirecteur Leonard Debbaut van Nehalennia Kruisweg zijn de coronamaatregelen vóór en na de zomervakantie niet zoveel veranderd. Wie van de ongeveer 1800 leerlingen op de twee locaties wel of niet (geheel) is gevaccineerd is een kwestie van vertrouwen.

“De leerlingen hoefden voor de zomervakantie geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, wel tot de docenten en medewerkers. Dat blijft zo. De medewerkers onder elkaar houden ook afstand en mondkapjes zijn verplicht buiten het klaslokaal. Ook vragen we niet- (volledig) gevaccineerden om twee keer per week een zelftest te doen. Daarbij moeten we uitgaan van vertrouwen, want we mogen medewerkers en leerlingen in verband met de privacy niet vragen of ze gevaccineerd zijn. Een belangrijke verandering ten opzichte van vorig jaar is dat de helft van de jongeren al een eerste prik heeft gehad. Dat aantal gaat de komende weken nog oplopen en dat heeft effect, verwacht ik. Vorig schooljaar hadden we een aantal keren een besmetting en moesten we hele klassen of zelfs jaarlagen naar huis sturen. Nu hoeven we alleen leerlingen naar huis te sturen die niet volledig zijn gevaccineerd. Ook dat is weer een kwestie van vertrouwen in leerlingen én hun ouders. De verwachting is dat corona niet snel verdwijnt, dus moeten we de maatregelen hanteerbaar houden. Gelukkig voldoet het ventilatiesysteem op onze school volledig.”

Meer uit Middelburg

Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

58 minuten geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

1 dag geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

4 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

4 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

6 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

1 week geleden