Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

‘In verband met privacy mogen we niet vragen of ze gevaccineerd zijn’

MIDDELBURG - Volgens locatiedirecteur Leonard Debbaut van Nehalennia Kruisweg zijn de coronamaatregelen vóór en na de zomervakantie niet zoveel veranderd. Wie van de ongeveer 1800 leerlingen op de twee locaties wel of niet (geheel) is gevaccineerd is een kwestie van vertrouwen.

“De leerlingen hoefden voor de zomervakantie geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden, wel tot de docenten en medewerkers. Dat blijft zo. De medewerkers onder elkaar houden ook afstand en mondkapjes zijn verplicht buiten het klaslokaal. Ook vragen we niet- (volledig) gevaccineerden om twee keer per week een zelftest te doen. Daarbij moeten we uitgaan van vertrouwen, want we mogen medewerkers en leerlingen in verband met de privacy niet vragen of ze gevaccineerd zijn. Een belangrijke verandering ten opzichte van vorig jaar is dat de helft van de jongeren al een eerste prik heeft gehad. Dat aantal gaat de komende weken nog oplopen en dat heeft effect, verwacht ik. Vorig schooljaar hadden we een aantal keren een besmetting en moesten we hele klassen of zelfs jaarlagen naar huis sturen. Nu hoeven we alleen leerlingen naar huis te sturen die niet volledig zijn gevaccineerd. Ook dat is weer een kwestie van vertrouwen in leerlingen én hun ouders. De verwachting is dat corona niet snel verdwijnt, dus moeten we de maatregelen hanteerbaar houden. Gelukkig voldoet het ventilatiesysteem op onze school volledig.”

Meer uit Middelburg

HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

7 uur geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

1 dag geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

1 dag geleden
Welzijn op Recept voor iedereen in Middelburg

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg, Welzijn Middelburg en twee huisartspraktijken zijn op 25 oktober 2021 gestart met de pilot Welzijn op Recept. De pilot van ongeveer een jaar wordt 1 december afgerond met een eindevaluatie. Welzijn op Recept wordt structureel en voor alle praktijken in de gemeente Middelburg. Er zijn extra uren vrijgemaakt voor de welzijnscoach en inmiddels is één welzijnscoach toegevoegd die net als zijn collega’s ook nog andere welzijnstaken heeft.

1 dag geleden
Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

2 dagen geleden
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland krijgt vervolg

MIDDELBURG - De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg. Op 24 november 2022 ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen.

2 dagen geleden
Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

2 dagen geleden