Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘In het begin veel tegenstand van de gemeente’

‘In het begin veel tegenstand van de gemeente’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Arjen Feenstra (91). Weduwnaar, 4 dochters. Geboren in Hallum, Friesland. Ontmoette in 1957 een meisje Filius. “Het was meteen raak. We begonnen een elektrozaak in de Scheldestraat.”

“Ik was gediplomeerd elektro-installateur. Ik weet nog goed dat we de eerste wasmachientjes verkochten. Een Biko. Die kostte 199 gulden. Een werkman verdiende toen maar 400 gulden.”

”De binnenstad was nog zwaar beschadigd van de oorlog. Als kind was ik al geïnteresseerd in oude gebouwen. Eind jaren zeventig restaureerde ik m’n eerste pandje in de Sint Jacobsstraat.”

“In het begin veel tegenstand van de gemeente. Slopen die troep en nieuwbouw. Zo stonden ze ertegenover. En het liefst een parkeerplaats op het Vierwindenplein en de Koopmanshaven.”

“Het ging me zeer aan het hart. Met een aantal mensen hebben we toen geprotesteerd. Daarna veranderde de tijdgeest. We hebben 17 monumentale panden en gevels in Vlissingen gered.”

“Ja, Vlissingen is mijn stad hè. Hier was veel avontuur voor mij. Na m’n 65ste ben ik oldtimers gaan restaureren. Nu ben ik nog graag bezig met houten bouwdozen zoals deze knikkerbaan.”

“Vanuit mijn kamer op 8-hoog heb ik uitzicht over de huizen en de zee. Prachtig. Doe alles nog zelf. Heb altijd kunnen doen waar ik belangstelling voor had. Ja, het leven is goed geweest.”

Meer uit Vlissingen

Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

13 uur geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

1 dag geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

1 dag geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

2 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

4 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

4 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

5 dagen geleden