Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In diverse Nederlandse steden demonstraties tegen Russische inval

In diverse Nederlandse steden demonstraties tegen Russische inval

EINDHOVEN (ANP) - In Eindhoven demonstreren zaterdagmiddag zo'n veertig mensen tegen de inval van Rusland in Oekraïne. Ze komen samen bij het MH17-monument bij de Eindhovense luchthaven. Ook in Den Haag, Enschede en Hengelo zijn via sociale media demonstraties aangekondigd.

De demonstratie bij het Eindhovense MH17-monument begon om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Bij het monument komen Oekraïners samen en volgens de regionale krant Eindhovens Dagblad gaat ook een afvaardiging van het Eindhovense college van burgemeester en wethouders langs bij het monument. In Eindhoven kleurden verschillende bruggen en tunnels vrijdagavond blauwgeel, in de kleuren van de Oekraïense vlag. Ook hees Eindhoven de Oekraïense vlag bij het stadhuis.

Op de Oude Markt in het centrum van Enschede komen zaterdagmiddag naar schatting 350 mensen bij elkaar om Oekraïne te steunen. Het protest is georganiseerd door internationale studenten. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de nieuwe burgemeester Roelof Bleker de demonstranten zal toespreken.

Den Haag

In Den Haag zijn op diverse locaties demonstraties aangekondigd via sociale media, bijvoorbeeld bij het ministerie van Defensie en bij de Russische ambassade. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de demonstraties niet zijn aangemeld bij de gemeente. Wel wil de gemeente ervoor zorgen dat het mogelijk blijft om te demonstreren.

Bij het stadhuis in Hengelo kwamen zaterdagochtend mensen bijeen voor een moment van stilte. Ook legde de gemeente een krans bij het vrijheidsmonument in de stad. Vrijdagavond werd de Oekraïense vlag gehesen en kleurde de binnenstad blauwgeel.

Meer uit Binnenland

Treinen sloegen vorig jaar bijna 2800 keer station over

UTRECHT (ANP) - Treinen van NS zijn vorig jaar 2788 keer voorbijgereden aan een station waar ze eigenlijk hadden moeten stoppen. Op een totaal aantal stops van 12 miljoen is dat 0,02 procent, meldt de NS zaterdag.

1 uur geleden
Bedrijfspand Oss geheel uitgebrand, brand nog niet onder controle

OSS (ANP) - Het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is tot de grond toe afgebrand, maar de brandweer heeft het vuur nog niet onder controle. Dat meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord zaterdagochtend. De naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.

2 uur geleden
Grote brand bij bedrijf Oss nog steeds niet geblust na 24 uur

OSS (ANP) - De grote brand bij distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in Oss is na 24 uur nog steeds niet onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer is er al sinds vrijdagochtend 04.30 uur aan het blussen. De brand is in de loop van vrijdagavond alleen maar groter geworden.

4 uur geleden
Meer aandacht voor veiligheid tijdens dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - In heel Nederland zijn zaterdag bijeenkomsten en plechtigheden in verband met dodenherdenking. Om 20.00 uur is het twee minuten stil om mensen te herdenken die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties. Bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gelden dit jaar extra veiligheidsmaatregelen om de kans op protestacties of verstoringen te verkleinen. Zo wordt er met een reserveringssysteem gewerkt en worden alle aanwezigen bij aankomst gefouilleerd.

5 uur geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

5 uur geleden
Rechter verbiedt aangekondigde staking in busvervoer Twente

UTRECHT (ANP) - De rechter heeft de voor komende maandag aangekondigde staking in het busvervoer in de regio Twente verboden. Dat betekent dat de bussen in steden als Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal op 6 mei toch gewoon rijden. Vervoersbedrijf Arriva had een kort geding aangespannen om de staking, die was aangekondigd door vakbond FNV, te voorkomen.

12 uur geleden
Nieuwe regering Sint-Maarten beëdigd, vragen over lange screening

PHILIPSBURG (ANP) - Op Sint-Maarten is vrijdagochtend (lokale tijd) de nieuwe regering van het eiland beëdigd onder leiding van premier Luc Mercelina. De ministersploeg is nog niet compleet; de screeningsprocedure van twee beoogde ministers is na meer dan twee maanden nog niet afgerond. Regeringspartij PFP eist duidelijkheid hierover.

14 uur geleden