Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In deze tijd van fruitoogst steeds meer zelfpluk

In deze tijd van fruitoogst steeds meer zelfpluk

VROUWENPOLDER - September is de maand van de fruitoogst. Op steeds meer plekken op Walcheren kun je zelf bij de teler fruit plukken én proeven. Zo ook bij Fruitteeltbedrijf annex landwinkel annex minicamping Schorre aan de Vroondijk in Vrouwenpolder.Daar kunnen van 25 september tot en met 23 oktober elke zaterdag en woensdag appels worden geplukt. Die dagen zijn volgens eigenaar Martin Duvekot een geweldig succes. Nadat vorige maand de pruimen zijn geoogst waren de Delcorf herfstappels aan de beurt. En deze week is het plukteam begonnen met de oogst van de ongeveer vijf hectare Conference en Doyenné du Comice peren, waarna de kiwibessen volgen, waarvan de familie een derde hectare heeft staan. Duvekot heeft zo’n negen hectare boomgaarden. “Dit jaar plukken we met een team dat vooral bestaat uit Polen en Roemenen. Polen komen hier om te werken en uren te maken. Nederlanders plukken voor de gezelligheid en moeten tussendoor hun kinderen uit school halen en naar de dokter. Met Poolse medewerkers heb ik veel minder mensen nodig,” aldus Duvekot. Sinds een jaar of vijf gaat zijn fruit naar diverse handelaren. Hij weet dus niet waar zijn fruit uiteindelijk wordt gegeten. Ook wordt een deel van de oogst verkocht in zijn eigen landwinkel. Als fruit en ook als sorbetijs. “95 procent van mijn klanten is toerist. Daarom gaan wij van november tot april dicht. Juist in die tijd hebben we veel fruit, want eind september barst de pluk van de Elstar appels los.”

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

19 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

19 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

19 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

21 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

23 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 dag geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 dag geleden