Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In deze tijd van fruitoogst steeds meer zelfpluk

In deze tijd van fruitoogst steeds meer zelfpluk

VROUWENPOLDER - September is de maand van de fruitoogst. Op steeds meer plekken op Walcheren kun je zelf bij de teler fruit plukken én proeven. Zo ook bij Fruitteeltbedrijf annex landwinkel annex minicamping Schorre aan de Vroondijk in Vrouwenpolder.Daar kunnen van 25 september tot en met 23 oktober elke zaterdag en woensdag appels worden geplukt. Die dagen zijn volgens eigenaar Martin Duvekot een geweldig succes. Nadat vorige maand de pruimen zijn geoogst waren de Delcorf herfstappels aan de beurt. En deze week is het plukteam begonnen met de oogst van de ongeveer vijf hectare Conference en Doyenné du Comice peren, waarna de kiwibessen volgen, waarvan de familie een derde hectare heeft staan. Duvekot heeft zo’n negen hectare boomgaarden. “Dit jaar plukken we met een team dat vooral bestaat uit Polen en Roemenen. Polen komen hier om te werken en uren te maken. Nederlanders plukken voor de gezelligheid en moeten tussendoor hun kinderen uit school halen en naar de dokter. Met Poolse medewerkers heb ik veel minder mensen nodig,” aldus Duvekot. Sinds een jaar of vijf gaat zijn fruit naar diverse handelaren. Hij weet dus niet waar zijn fruit uiteindelijk wordt gegeten. Ook wordt een deel van de oogst verkocht in zijn eigen landwinkel. Als fruit en ook als sorbetijs. “95 procent van mijn klanten is toerist. Daarom gaan wij van november tot april dicht. Juist in die tijd hebben we veel fruit, want eind september barst de pluk van de Elstar appels los.”

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

rdebuijzer 1 maand geleden
Succes met je Polen en die andere lui......

Meer uit Middelburg

Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

9 uur geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

13 uur geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

14 uur geleden
Nieuw elan voor NS-Station Middelburg?

MIDDELBURG - Er zijn een paar van die gebouwen in Middelburg, die een beetje van iedereen zijn. Het treinstation, dat al in 1872 in gebruik werd genomen, is ook zo’n gebouw. Mensen vinden er iets van. Ze vinden vooral dat er iets aan moet gebeuren. Er is een hele waslijst aan problemen en aandachtspunten, van wateroverlast in de voetgangerstunnel tot de verpaupering van het gebouw zelf.

15 uur geleden
VVD Middelburg kiest Wilfried Boonman als lijsttrekker

MIDDELBURG - Wilfried Boonman wordt de lijsttrekker voor de Middelburgse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Dat hebben de leden van de VVD Middelburg tijdens de ledenvergadering besloten.

15 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeval in Middelburg is vanmorgen een fietsster gewond geraakt. Het slachtoffer kwam vermoedelijk in botsing met een automobilist.

1 dag geleden
Carillon Veere luidt de Nacht van de Nacht in

VEERE - Op zaterdagavond 30 oktober klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanaf het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de Nacht van de Nacht inluiden.

1 dag geleden