Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In aanloop naar eerste Mosselboulevard opent Jan Boskamp mosselseizoen Yerseke

In aanloop naar eerste Mosselboulevard opent Jan Boskamp mosselseizoen Yerseke

YERSEKE - Oud-voetballer, tv-analist en bourgondiër Jan Boskamp opent woensdag, net als vorig jaar, het mosselseizoen in Yerseke. Een dag later is de officiële opening van de Mosselboulevard met gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De openingshandeling is nog een verrassing, maar rond 11.00 uur is mountainbiker Milan Vader in actie te zien.

De Mosseldag kan dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Maar er is nog steeds veel te zien, proeven en leren van de visserij in en om Yerseke. Daarom krijgt het dorp een Mosselboulevard met activiteiten voor het hele gezin. Drie maanden lang is er elke woensdag een speciaal programma rondom de schaal- en schelpdiersector. 

Mosselhart

De teleurstelling dat grote evenementen deze zomer niet doorgaan, wilden de samenwerkende partijen in Yerseke graag omzetten naar iets positiefs, vertelt Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau in Yerseke. “Zo is de Mosselboulevard ontstaan”, licht Sintnicolaas toe, “want Yerseke is nog steeds het mosselhart van Nederland."

Demonstraties

In Yerseke is het brede scala aan schaal- en schelpdieren te bestellen in de restaurants. Daarnaast is er bij de havens en oesterputten veel te zien en te leren over de wereld van de visserij en wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld de mossel te kunnen serveren. “Mensen vinden het interessant om te weten waar hun voedsel vandaan komt en dat kun je in Yerseke goed laten zien en uitleggen.” Met bijvoorbeeld rondvaarten, proeverijen en demonstraties kunnen bezoekers de visserijsector ontdekken. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De boulevard voert met vrolijke vlaggen ook door de winkelstraten. Daar haken ondernemers op hun eigen manier aan, zoals met een modeshow.

Woensdag 15 juli is het tijd voor de eerste Mosselboulevard. Er zijn activiteiten die vaker terugkomen en ook iedere week deels nieuwe activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.

Meer uit Reimerswaal

Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

16 uur geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

1 dag geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

1 dag geleden
Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

2 dagen geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

2 dagen geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

2 dagen geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

2 dagen geleden