Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In aanloop naar eerste Mosselboulevard opent Jan Boskamp mosselseizoen Yerseke

In aanloop naar eerste Mosselboulevard opent Jan Boskamp mosselseizoen Yerseke

YERSEKE - Oud-voetballer, tv-analist en bourgondiër Jan Boskamp opent woensdag, net als vorig jaar, het mosselseizoen in Yerseke. Een dag later is de officiële opening van de Mosselboulevard met gedeputeerde Jo-Annes de Bat. De openingshandeling is nog een verrassing, maar rond 11.00 uur is mountainbiker Milan Vader in actie te zien.

De Mosseldag kan dit jaar door het coronavirus niet doorgaan. Maar er is nog steeds veel te zien, proeven en leren van de visserij in en om Yerseke. Daarom krijgt het dorp een Mosselboulevard met activiteiten voor het hele gezin. Drie maanden lang is er elke woensdag een speciaal programma rondom de schaal- en schelpdiersector. 

Mosselhart

De teleurstelling dat grote evenementen deze zomer niet doorgaan, wilden de samenwerkende partijen in Yerseke graag omzetten naar iets positiefs, vertelt Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau in Yerseke. “Zo is de Mosselboulevard ontstaan”, licht Sintnicolaas toe, “want Yerseke is nog steeds het mosselhart van Nederland."

Demonstraties

In Yerseke is het brede scala aan schaal- en schelpdieren te bestellen in de restaurants. Daarnaast is er bij de havens en oesterputten veel te zien en te leren over de wereld van de visserij en wat er allemaal bij komt kijken om bijvoorbeeld de mossel te kunnen serveren. “Mensen vinden het interessant om te weten waar hun voedsel vandaan komt en dat kun je in Yerseke goed laten zien en uitleggen.” Met bijvoorbeeld rondvaarten, proeverijen en demonstraties kunnen bezoekers de visserijsector ontdekken. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. De boulevard voert met vrolijke vlaggen ook door de winkelstraten. Daar haken ondernemers op hun eigen manier aan, zoals met een modeshow.

Woensdag 15 juli is het tijd voor de eerste Mosselboulevard. Er zijn activiteiten die vaker terugkomen en ook iedere week deels nieuwe activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.mosselboulevard.nl.

Meer uit Reimerswaal

30 Jarig jubileum Dijkrock Rilland

RILLAND - Dijkrock Rilland wordt dit jaar (eindelijk) voor de 30ste keer georganiseerd en wel op vrijdag 14 april en zaterdag 15 april.

25 minuten geleden
Seizoen Oosterscheldekreeft geopend, veilig levert KNRM 32.000 euro op

KORTGENE/YERSEKE - Het nieuwe Oosterscheldekreeftseizoen is donderdag van start gegaan. Traditiegetrouw is daarbij de eerste kreeft geveild voor het goede doel. Dat levert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) 32.000 euro op.

1 uur geleden
De Kromme Spaak in Kapelle na flinke uitbreiding heropend: 'We blijven inzetten op groei en innovatie'

KAPELLE – Dankzij een grote verbouwing is De Kromme Spaak in Kapelle weer klaar voor de toekomst. De rijwielhandel is met een oppervlakte van bijna duizend vierkante meter de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste fietsspecialisten in de regio. De Kromme Spaak is een echt familiebedrijf waar vakmanschap, kwaliteit, klantvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan.

20 uur geleden
Bulgaar krijgt 18 jaar cel voor doodslag Kees van Schaik (65) uit Rilland

RILLAND - Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch veroordeelt een 43-jarige man uit Bulgarije tot 18 jaar gevangenisstraf voor doodslag op de 65-jarige Kees van Schaik uit Rilland in 2017. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde eerder 17 jaar cel op. ‘Gelet op zijn leidende rol, zijn houding tijdens het proces en het feit dat hij in het buitenland eerder is veroordeeld, maakt de straf hoger’, laat het gerechtshof woensdag weten.

2 dagen geleden
Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

3 dagen geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

3 dagen geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

4 dagen geleden