Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

In 50 jaar was het tafeltennissen in Yerseke nooit zo beperkt als nu

In 50 jaar was het tafeltennissen in Yerseke nooit zo beperkt als nu

YERSEKE - Bijna vijftig jaar geleden werd ‘tafeltennisvereniging Yerseke’ mede opgericht door Kees de Blaey uit Yerseke. Niet eerder was de mogelijkheid tot het beoefenen van de sport zo beperkt als dat het nu is. Toch blijft De Blaey nog altijd even enthousiast over het tafeltennissen. 

In de loop van vorig jaar en dit jaar is er een hoop gebeurd bij de Yersekse vereniging. ‘’We hebben net als andere sportverenigingen een tijd stil gelegen’’, vertelt De Blaey. ‘’Alle momenten die we konden spelen hebben we gespeeld. Maar toen we na een halfjaar niet spelen in juni weer konden beginnen, hebben we besloten om in de jaarlijkse zomerstop toch door te spelen.’’ Dat was niet voor niets, want de najaarscompetitie ging dit jaar wél door.

De vereniging is tijdens de stop geen leden verloren, maar merkt wel dat er telkens minder (jeugd)leden bij de vereniging komen. ‘’Dat is jammer, want daardoor moeten we bijvoorbeeld helemaal naar Brabant voor competities.’’ Om rond te komen maakt de club een clubblad. Via adverteerders verdienen ze daar wat aan en houden ze mensen op de hoogte van competities en de sport. ‘’We hoefden in de tijd waarin we niet speelden geen huur van de gymzaal te betalen aan de gemeente. Dat was fijn, want door het clubblad, de contributie van leden en de eerdere opbrengst van drankjes uit onze koelkast konden we een buffer opbouwen. Daardoor zaten we gelukkig niet krap bij kas.’’

Meer uit Reimerswaal

Toujours Kapelle: Drukke en gezellige zaterdag voor de boeg

KAPELLE - Deze week is het Toujours Kapelle, met herdenkingen, maar ook feestelijke activiteiten. Deze meeste activiteiten vinden deze zaterdag plaats. 

3 uur geleden
Waterschap begint met jaarlijks onderhoud aan wegen door heel Zeeland

KRUININGEN/KAPELLE - Waterschap Scheldestromen is begonnen met het jaarlijkse groot onderhoud aan waterschapswegen op diverse locaties in Zeeland. 'Sommige wegen worden slechts enkele uren afgesloten, bij andere wegen kan de afsluiting oplopen tot enkele dagen of weken', laat het waterschap weten. 

8 uur geleden
Drie dagen Kunst- en Natuurroute door Wemeldinge

WEMELDINGE - Kunst- en Natuurroute Wemeldinge viert het 25-jarig jubileum dit pinksterweekeinde. 

10 uur geleden
Waterschap: 'Dijkversterking komt op stoom'

KRUININGEN/KAPELLE - De jaarrekening over 2023 van waterschap Scheldestromen laat een positief slotsaldo zien van 1,78 miljoen euro. 

12 uur geleden
Workshops op vernieuwd skatepark Wemeldinge zaterdag

WEMELDINGE - De gemeente Kapelle heeft nieuwe onderdelen geplaats op de skatebaan in Wemeldinge. Om dat te vieren zijn er zaterdag allerlei workshops.

12 uur geleden
Toujours Kapelle biedt deze week vele activiteiten

KAPELLE - Een nieuwe editie van Toujours Kapelle is begonnen. Donderdag vindt de Franse Herdenking plaats. Zaterdag, de slotdag, is onder meer museum Memorial 40-45 in Kapelle open en vindt de tiende editie van de Franse Slagmars plaats. "We krijgen dit jaar de zoon van Charles Trepel op bezoek", vertelt Andries Looijen van de organisatie van Toujours Kapelle. "Zijn vader was een bekende commando en ligt in Kapelle begraven. Hij is hier voor het eerst tijdens een herdenking en gezien zijn gezondheid zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. Ik heb de eer om samen met hem donderdag een krans te leggen."

2 dagen geleden
Kindergemeenteraad Kapelle staat op tegen pesten

KAPELLE - De kindergemeenteraadsleden van de gemeente Kapelle hebben maandag op de basisscholen aandacht gevraagd voor pesten. Door puzzelstukjes op het schoolplein te spuiten en armbandjes uit te delen benadrukken ze dat iedereen meetelt en erbij hoort.

2 dagen geleden