Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ilse Warringa maakt komische dramaserie over voetbalouders

Ilse Warringa maakt komische dramaserie over voetbalouders

HILVERSUM (ANP) - Producent Hollands Licht ontwikkelt samen met Luizenmoeder-ster Ilse Warringa een nieuwe komische dramaserie over voetbalouders. Warringa schrijft de scripts en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk, zo maakte Hollands Licht donderdag bekend.

Voetbalouders wordt een komische dramaserie over "de schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen", aldus de makers. Hoofdpersoon Lilian heeft een getalenteerd zoontje Levi dat speelt bij voetbalclub MJD’11. Lilian blijkt maar moeilijk opgewassen tegen de botte omgangsvormen van voorzitter, kantinejuffrouw, trainer, coach en sommige andere fanatieke voetbalouders.

"Van kinds af aan sta ik elke week langs de lijn", vertelt Warringa. "Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatiek voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juichverbod oplegden. Niettemin blijf ik houden van de geur van voetbalkantines, het geluid van voetbalnoppen op stoeptegels, de treurige aanblik van aftandse kleedkamers, het groen van pas gemaaide, Hollandse grasvelden en het gesjoemel van de thuisgrensrechter."

Columns

De actrice prijst het voetbalveld als plek "waar alle uithoeken van de Nederlandse samenleving zo innig samenkomen". Producent Maarten van Dijk van Hollands Licht zocht contact met Warringa op basis van de columns die zij sinds afgelopen herfst in het blad Hard Gras schrijft. "Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie", aldus Van Dijk. "Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen."

Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op televisie te zien zal zijn. Producent Hollands Licht maakte recent series als Sluipschutters, Toren C, Flikken Maastricht en Red Light.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden