Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ilse van Loo exposeert in etalage

Ilse van Loo exposeert in etalage

WOLPHAARTSDIJK - Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk exposeert tot juni haar werken in de etalage van de dependance van het Oosterscheldemuseum in Yerseke.

Ilse van Loo-Remijn heeft de etalage als lid van Kunst Kring Reimerswaal (KKR) ingericht. Ze toont werken die ze de afgelopen jaren rondom de Oosterschelde heeft gemaakt. Het zijn schilderijen op zeildoek, aquarellen en balpen-tekeningen.

Leven

Van Loo-Remijn vindt het ook in deze tijd belangrijk om beeldende kunst onder de aandacht te brengen, zonder daarbij hordes mensen aan te trekken naar het museum. 'Er zijn immers veel mensen die in deze coronatijd hun huis opruimen, een facelift geven of aan het klussen zijn', laat Van Loo-Remijn weten. 'Misschien is er naast een nieuwe kleur op de muur ook plaats voor een kunstwerk(je) van Zeeuwse bodem. Dat zou Zeeuwse kunstenaars enorm ondersteunen. Kijk eens in de etalage naast het Oosterscheldemuseum in Yerseke of op websites van kunstenaars. Daar is genoeg te zien.'
Al gaat niets boven kunst in het echt bekijken, vindt Van Loo-Remijn. 'Dan komen schilderijen tot leven. Je ziet de structuren en opbouw van de kleuren. Het oog in oog staan met een schilderij blijft een andere gewaarwording.'

Werk van Ilse van Loo-Remijn is te bekijken op www.inenuitdekunst.nl

Meer uit Beveland

Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

7 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

11 uur geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

11 uur geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

12 uur geleden
Banenmarkt 'Werken in Zeeland' in theater de Mythe in Goes

GOES - Theater de Mythe in Goes is donderdag omgetoverd tot de gratis toegankelijke banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. Van 10.00 tot 15.00 uur is dit dé plek om de Zeeuwse arbeidsmarkt te ontdekken en in contact te komen met toonaangevende werkgevers. Een recordaantal van 55 bedrijven presenteert zich hier. 

17 uur geleden
Burgemeester na bezoek bouw kerncentrale Engeland: 'Heeft weg voor Borsele verhelderd'

HEINKENSZAND - Daags na zijn bezoek aan de bouwlocatie van een nieuwe kerncentrale in zuidwest-Engeland zijn nog niet alle indrukken en opgedane informatie bezonken bij burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Hij kan wel zeggen terug te kijken op een nuttig bezoek, in voorbereiding op de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. Bij het Britse plaatsje Cannington is in 2018 de bouw van een kerncentrale gestart. “Dat zou ons voorland kunnen zijn”, vertelt Dijksterhuis. “Al is de situatie niet één op één te vergelijken, het was goed om daar te zien wat de effecten van de bouw zijn en waarmee we allemaal rekening moeten houden voor ons voorwaardenpakket.”

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen boom en belandt in greppel Kortgene

KORTGENE - Een automobiliste is dinsdagavond met haar voertuig van de Oudedijk bij Kortgene gereden en in een greppel tot stilstand gekomen.

1 dag geleden