Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ilse van Loo exposeert in etalage

Ilse van Loo exposeert in etalage

WOLPHAARTSDIJK - Ilse van Loo-Remijn uit Wolphaartsdijk exposeert tot juni haar werken in de etalage van de dependance van het Oosterscheldemuseum in Yerseke.

Ilse van Loo-Remijn heeft de etalage als lid van Kunst Kring Reimerswaal (KKR) ingericht. Ze toont werken die ze de afgelopen jaren rondom de Oosterschelde heeft gemaakt. Het zijn schilderijen op zeildoek, aquarellen en balpen-tekeningen.

Leven

Van Loo-Remijn vindt het ook in deze tijd belangrijk om beeldende kunst onder de aandacht te brengen, zonder daarbij hordes mensen aan te trekken naar het museum. 'Er zijn immers veel mensen die in deze coronatijd hun huis opruimen, een facelift geven of aan het klussen zijn', laat Van Loo-Remijn weten. 'Misschien is er naast een nieuwe kleur op de muur ook plaats voor een kunstwerk(je) van Zeeuwse bodem. Dat zou Zeeuwse kunstenaars enorm ondersteunen. Kijk eens in de etalage naast het Oosterscheldemuseum in Yerseke of op websites van kunstenaars. Daar is genoeg te zien.'
Al gaat niets boven kunst in het echt bekijken, vindt Van Loo-Remijn. 'Dan komen schilderijen tot leven. Je ziet de structuren en opbouw van de kleuren. Het oog in oog staan met een schilderij blijft een andere gewaarwording.'

Werk van Ilse van Loo-Remijn is te bekijken op www.inenuitdekunst.nl

Meer uit Beveland

Fietster valt van fiets en raakt bewusteloos in Ellewoutsdijk

ELLEWOUTSDIJK - Een vrouw is zondagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar fiets in de polder bij Ellewoutsdijk ten val was gekomen.

17 uur geleden
Busje en motor botsen in Wilhelminadorp: Ambulance rukt uit voor motorrijder

WILHELMINADORP - Een motorrijder is door ambulancemedewerkers nagekeken nadat hij vanmorgen betrokken was bij een ongeval. Een motor en een busje kwamen met elkaar in botsing.

21 uur geleden
Wie wint Zeeland Refinery Cultuurprijs 2024?

HEINKENSZAND - Met ingang van 2024 gaat de Culturele Raad Borsele de Zeeland Refinery Cultuurprijs niet tweejaarlijks maar jaarlijks toekennen. 

22 uur geleden
Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou

Van 'hoi' naar huwelijk en van lunchroom HoneyPie naar buitenspeelplaats Hof Poppendamme. Aan de keukentafel met Helen en Greg Bihi-Zenou, horecaondernemers die elke drie jaar de kriebels krijgen. Greg: 'Dit hebben we onder de knie, wat kunnen we nog meer doen?'

1 dag geleden
Man (58) ramt politiebureau Goes

GOES - De politie heeft vrijdag een 58-jarige man aangehouden nadat hij het politiebureau in Goes ramde. De man is naar Torentijd gebracht.

2 dagen geleden
Vlaketunnel twee avonden en nachten dicht

VLAKE - Rijkswaterstaat voert in juni onderhoud uit aan de Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake. Daarom is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur, van maandag 24 juni tot dinsdag 25 juni en van dinsdag 25 juni tot woensdag 26 juni.Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

2 dagen geleden
Dorpshuis Baarland is volgend voorjaar 'rigoureus vernieuwd'

BAARLAND - Al sinds ze bijna drie jaar geleden beheerder van The Cameronian werd, heeft Heidi Joosse het dorpshuis in Baarland in haar hoofd vernieuwd. Nu komt die wens dichtbij, want de gemeenteraad van Borsele bespreekt donderdag (20 juni) de investering van 525.000 euro om het dorpshuis te renoveren en verduurzamen. "Ik heb er heel veel zin in om volgend voorjaar te werken in een vernieuwd dorpshuis", zegt Joosse.

2 dagen geleden