Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Woonwarenhuis IKEA neemt in Nederland maatregelen om de kosten omlaag te krijgen. Dat heeft de onderneming in een interne memo aan het personeel gemeld. IKEA zal onder meer het aantal flexuren proberen af te bouwen. Verder grijpt het bedrijf in de roosters in.

Hoewel de winkels van de Zweedse keten door de coronamaatregelen al langere tijd gesloten zijn, wordt door het personeel nog wel gewerkt. Dan gaat het onder meer om het klaarzetten en bezorgen van bestellingen en zogeheten remote-planningen waarbij klanten die een keuken of een kast willen kopen van afstand door IKEA-personeel worden geholpen bij hun keuzes. Ondanks deze verkoopinitiatieven leidt de onderneming volgens de memo al enige tijd verlies en is het noodzakelijk om in de kosten te snijden.

IKEA zegt het personeel 's avonds na 19.00 uur niet meer in te plannen. Daarvoor geldt wel een uitzondering bij logistiek. Met het oog op de avondklok wordt gekeken naar verschillende scenario's voor deze groep medewerkers. Op zondagen, als IKEA het personeel ook toeslagen moet uitkeren, wordt verder minder gewerkt. Daarnaast zet IKEA investeringen stop die niet direct omzet opleveren.

Of de ingrepen die vanaf 25 januari ingaan voor alle dertien IKEA-vestigingen in Nederland gelden, is niet bekend. Een woordvoerder van het woonwarenhuis was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

CNV 'overvallen' door plannen Unilever, wil snel duidelijkheid

DEN HAAG (ANP) - Vakbond CNV is dinsdagochtend "overvallen" door de nieuwe reorganisatieplannen van Unilever. "De impact voor Nederland is nog onduidelijk. We maken ons vooral zorgen over de plannen om het onderdeel ijs af te splitsen. Wat betekent dit voor de werknemers in Hellendoorn en voor andere onderdelen?", vraagt Aletta Bulsink, onderhandelaar bij CNV zich af in een eerste reactie.

10 minuten geleden
Massaclaim tegen LG om prijsafspraken over televisies

AMSTERDAM (ANP) - Het Zuid-Koreaanse techbedrijf LG heeft jarenlang zijn televisies in Nederland te duur verkocht, meent de stichting Consumenten Competition Claims. De fabrikant maakte verboden afspraken met webwinkels om televisies niet onder een bepaalde prijs te verkopen. LG controleerde ook of de winkeliers zich hieraan hielden. De stichting eist dat LG het te veel betaalde bedrag aan de televisiekopers teruggeeft.

26 minuten geleden
Topman Unilever: Nederland belangrijke optie beursnotering ijstak

ROTTERDAM (ANP) - Nederland is een "belangrijke optie" voor een beursnotering van de ijsjestak van Unilever. Dat heeft topman Hein Schumacher van het levensmiddelenconcern gezegd in een toelichting op het besluit om de ijsjesdivisie, met merken als Magnum, Cornetto en Ben & Jerry's, te verzelfstandigen.

49 minuten geleden
Illegale winst uit dwangarbeid hoogst in Europa en Centraal-Azië

GENÈVE (ANP) - De illegale winsten uit dwangarbeid zijn met 84 miljard dollar per jaar het hoogst in Europa en Centraal-Azië, komt naar voren uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). De ILO doet in opdracht van de Verenigde Naties (VN) onderzoek naar arbeidsvraagstukken en brengt daar adviezen over uit. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat de illegale winst uit dwangarbeid wereldwijd is toegenomen met zeker 37 procent sinds 2014. "We weten nu dat de situatie alleen maar erger is geworden", zegt directeur-generaal Gilbert F. Houngbo van de ILO.

1 uur geleden
Failliet Nederlands snoepbedrijf overgenomen door branchegenoot

OOSTERHOUT (ANP) - De failliete snoepleverancier Vero Sweet Presents uit Waalwijk wordt overgenomen door branchegenoot Holland Foodz. Dat meldt de producent van oud-Hollands snoep uit het Brabantse Oosterhout. Vero leverde onder meer speciaal snoep voor feestdagen zoals harten met bonbons. Het bedrijf ging een maand geleden failliet.

1 uur geleden
Unilever stijgt in hogere AEX na afsplitsen ijsjesdivisie

AMSTERDAM (ANP) - Unilever ging dinsdag omhoog op de Amsterdamse beurs. Het levensmiddelenconcern kondigde aan zijn groeiplan te versnellen door zijn ijsjesdivisie op eigen benen te zetten. Die divisie, met ijsmerken als Magnum en Ben & Jerry's, was in 2023 goed voor een omzet van 7,9 miljard euro. Unilever stelt daarbij alle opties voor het onderdeel te bekijken, waaronder een verkoop of eigen beursnotering. Het aandeel klom 5 procent.

1 uur geleden
Aandacht voor Unilever op Damrak na afstoten ijsjesdivisie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar Unilever. Het levensmiddelenconcern kondigde aan zijn groeiplan te versnellen door zijn ijsjesdivisie op eigen benen te zetten. Die divisie, met ijsmerken als Magnum en Ben & Jerry's, was in 2023 goed voor een omzet van 7,9 miljard euro.

2 uur geleden