Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

IKEA neemt maatregelen om kosten omlaag te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Woonwarenhuis IKEA neemt in Nederland maatregelen om de kosten omlaag te krijgen. Dat heeft de onderneming in een interne memo aan het personeel gemeld. IKEA zal onder meer het aantal flexuren proberen af te bouwen. Verder grijpt het bedrijf in de roosters in.

Hoewel de winkels van de Zweedse keten door de coronamaatregelen al langere tijd gesloten zijn, wordt door het personeel nog wel gewerkt. Dan gaat het onder meer om het klaarzetten en bezorgen van bestellingen en zogeheten remote-planningen waarbij klanten die een keuken of een kast willen kopen van afstand door IKEA-personeel worden geholpen bij hun keuzes. Ondanks deze verkoopinitiatieven leidt de onderneming volgens de memo al enige tijd verlies en is het noodzakelijk om in de kosten te snijden.

IKEA zegt het personeel 's avonds na 19.00 uur niet meer in te plannen. Daarvoor geldt wel een uitzondering bij logistiek. Met het oog op de avondklok wordt gekeken naar verschillende scenario's voor deze groep medewerkers. Op zondagen, als IKEA het personeel ook toeslagen moet uitkeren, wordt verder minder gewerkt. Daarnaast zet IKEA investeringen stop die niet direct omzet opleveren.

Of de ingrepen die vanaf 25 januari ingaan voor alle dertien IKEA-vestigingen in Nederland gelden, is niet bekend. Een woordvoerder van het woonwarenhuis was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Meer uit Financieel

Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

BERLIJN (ANP/DPA) - Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek.

23 minuten geleden
Bereidheid EU-bedrijven om te investeren in China op dieptepunt

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China verliest zijn glans als topland voor Europese bedrijven om in te investeren, meldt de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in China. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet het land nog als een topbestemming voor investeringen. Dat is het laagste niveau sinds het begin van het verzamelen van de gegevens in 2010.

2 uur geleden
Australisch pensioenfonds buigt voor kritiek beleggingen Israël

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - Cbus, een van de grootste pensioenfondsen van Australië, herziet zijn investeringsbeleid na druk van een grote vakbond. Die had het fonds opgeroepen niet meer te beleggen in bedrijven die wapens en defensietechnologie aan Israël leveren.

2 uur geleden
British Airways-moeder kent weinig verstoringen en verhoogt winst

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van onder meer luchtvaartmaatschappijen British Airways en Vueling heeft niet zoveel last van de onrust in het Midden-Oosten als zijn concurrenten Air France-KLM en Lufthansa. Mede daardoor boekte het in Londen gevestigde IAG, dat ook eigenaar is van het Spaanse Iberia, afgelopen kwartaal betere resultaten. IAG voerde meer en tevens beter gevulde vluchten uit in Europa en richting Noord-Amerika, zijn belangrijkste markten. Daardoor groeide de operationele winst van 9 miljoen naar 68 miljoen euro.

3 uur geleden
Loonstijging in nieuwe cao-afspraken neemt verder af

DEN HAAG (ANP) - De loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in april verder afgenomen, meldt AWVN. Volgens de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers kwamen de loonafspraken vorige maand uit op gemiddeld 4,8 procent. In maart en februari was dat nog respectievelijk 5,3 procent en 6,4 procent.

3 uur geleden
Apple verontschuldigt zich voor reclamespot nieuwste iPad Pro

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft zich verontschuldigd voor een reclamespotje voor de nieuwste iPad Pro, die dinsdag werd aangekondigd. In het filmpje suggereert Apple volgens critici elke vorm van creativiteit de grond in te drukken. Apple erkent "de plank te hebben misgeslagen", maar trekt de reclame niet in. Wel zou de spot niet meer op televisie komen.

4 uur geleden
AEX-index scherpt recordstand verder aan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omhoog. De hoofdindex scherpte daarmee de recordstand van Hemelvaartsdag verder aan. De stemming op de beursvloeren blijft optimistisch door de hoop dat de centrale banken spoedig zullen beginnen met het verlagen van de rentetarieven, nu de inflatie is afgenomen.

5 uur geleden