Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik zou mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten’

‘Ik zou mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten’

Peter (68) en Janneke (67) Suurland uit Scherpenisse juichen de proef met afvalscheiding op Scherpenisse en Stavenisse van harte toe. Ze scheiden het afval al jaren met militaire precisie. “Er zal bij ons nog geen knoopcelbatterijtje in het restafval belanden. Afval scheiden zit bij ons allebei in het systeem.”


“Wij scheiden echt alles”, zegt Peter. “Het is niet zo dat we een klein milieuparkje hebben hoor, maar we hebben wel voor alles een apart plek om het te bewaren. Naast de drie containers hebben de glastas. Daar gaan bijvoorbeeld de potjes in en dat breng ik netjes naar de glasbak als ik om de wekelijkse boodschappen ga. Als er terpentine in zit, gaat het dekseltje er terug op en breng ik het naar de Milieustraat. Voor plastic heb ik een soort houder en daar gaat al dat spul in. Batterijen, lampen en cartridges van de printer houden we ook apart. Het zit gewoon in ons systeem. Mijn vrouw doet het net zo secuur als ik. En als we het niet weten is er een handige app van de ZRD. Daar geef je aan wat je hebt en dan geeft ZDR aan waar het bij moet. Superhandig, ook voor anderen denk ik. Ik zou theoretisch gezien mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten. Er zitten eigenlijk alleen wat kleine zakjes uit het pedaalemmertje uit de wc en badkamer in. Wattenstaafjes en dat soort spul. Ik snap dat het voor grotere gezinnen wat lastiger is dan voor ons, maar ik denk wel dat je met een beetje wil en aandacht een eind komt. Ik zeg altijd: als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor het milieu.”

Meer uit Tholen

Nathan en Nikita genoten van Stallandse kermis: ‘Hoe gekker, hoe beter’

SINT-ANNALAND - Nathan, Nikita, Roxanne en Zoë hebben net een rondje gelopen op de kermis. Ze zijn nog heerlijk aan het nagenieten onder het genot van een suikerspin. Nathan en Nikita vertellen over hun kermis bezoek.

16 uur geleden
Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

19 uur geleden
Erik organiseerde het Havenplein Festival: ‘Enorm succes’

SINT-ANNALAND - Terwijl de band het publiek al opwarmt, maken Erik en het barteam zich klaar voor het feestweekend waar ze zo lang naar toe hebben gewerkt. Erik werd door Andre van Ast (eigenaar van Café An de Sloove) gevraagd om te helpen bij het organiseren van een evenement toen er tijdelijk geen braderie mocht plaatsvinden vanwege de covidmaatregelen. Dit werd het Havenplein Festival. Vorig jaar was de eerste keer.

1 dag geleden
Laatste aflevering van tv-programma Au Pairs te zien in Hart van Tholen: ‘See you there’

THOLEN - Aankomende dinsdag is het zover: dan is de Thoolse Emma Smits voor de laatste keer te zien in het televisieprogramma Au Pairs. Het Hart van Tholen nodigt iedereen uit om, in gezelschap van Emma, de laatste aflevering te komen bekijken. 

1 dag geleden
Ruim honderd kramen op grootste braderie van Tholen

THOLEN - Traditiegetrouw organiseert Euromarkt de Thoolse braderie als laatste van het eiland Tholen. Vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus belooft het weer een gezellige boel te worden in de binnenstad van Tholen, met ruim 100 standplaatsen met verschillende activiteiten.Vrijdag vanaf 13.00 uur staan de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 21.00 uur ‘s avonds. Op zaterdag is de braderie geopend van 09.00 tot 19.00 uur. De kramen staan vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

1 dag geleden
Sfeer op braderie Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup Hoogerheide, goed in

SINT-ANNALAND - De sfeer op de braderie in Sint-Annaland zat er, mede door Foligroup uit Hoogerheide, goed in. Foligroup is een samba slagwerkgroep. Zij kwamen deze middag muziek brengen op de braderie. Ben is de leider van de groep.

2 dagen geleden
‘Geen boer, geen bier’: Boeren protesteren met grote hooi-pop bij Poortvliet

THOLEN - Wie de afgelopen dagen richting Poortvliet is gereden, kan het niet ontgaan zijn. Boeren protesteren daar met een grote pop van hooi tegen de nieuwe regels van het kabinet. 

2 dagen geleden