Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik zou mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten’

‘Ik zou mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten’

Peter (68) en Janneke (67) Suurland uit Scherpenisse juichen de proef met afvalscheiding op Scherpenisse en Stavenisse van harte toe. Ze scheiden het afval al jaren met militaire precisie. “Er zal bij ons nog geen knoopcelbatterijtje in het restafval belanden. Afval scheiden zit bij ons allebei in het systeem.”


“Wij scheiden echt alles”, zegt Peter. “Het is niet zo dat we een klein milieuparkje hebben hoor, maar we hebben wel voor alles een apart plek om het te bewaren. Naast de drie containers hebben de glastas. Daar gaan bijvoorbeeld de potjes in en dat breng ik netjes naar de glasbak als ik om de wekelijkse boodschappen ga. Als er terpentine in zit, gaat het dekseltje er terug op en breng ik het naar de Milieustraat. Voor plastic heb ik een soort houder en daar gaat al dat spul in. Batterijen, lampen en cartridges van de printer houden we ook apart. Het zit gewoon in ons systeem. Mijn vrouw doet het net zo secuur als ik. En als we het niet weten is er een handige app van de ZRD. Daar geef je aan wat je hebt en dan geeft ZDR aan waar het bij moet. Superhandig, ook voor anderen denk ik. Ik zou theoretisch gezien mijn kliko eens in de drie maanden aan straat kunnen zetten. Er zitten eigenlijk alleen wat kleine zakjes uit het pedaalemmertje uit de wc en badkamer in. Wattenstaafjes en dat soort spul. Ik snap dat het voor grotere gezinnen wat lastiger is dan voor ons, maar ik denk wel dat je met een beetje wil en aandacht een eind komt. Ik zeg altijd: als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor het milieu.”

Meer uit Tholen

Verontruste burgers melden brand bij meldkamer, maar het is de fakkel van BASF

THOLEN - De meldkamer van de brandweer ontving woensdagavond meerdere telefoontjes van ongeruste burgers die dachten brand te zien in de regio's Woensdrecht, Tholen, Bergen op Zoom, Reimerswaal en Kapelle. Alle melders namen een felle lichtgloed waar. En dat klopte, want de oorzaak was te vinden bij de fakkelactiviteit bij BASF Antwerpen. 

2 uur geleden
Lampionoptocht met Sinterklaas en de pieten door Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Vrijdagavond staat er een feestelijke activiteit gepland in Sint-Annaland. Sinterklaas en de pieten zullen de straten van Sint-Annaland verlichten met een kleurrijke optocht, waarbij deelnemers jong en oud van harte zijn uitgenodigd om mee te lopen. Op zaterdag 18 november is de Sint met zijn stoomboot aangekomen in Stalland.

3 uur geleden
Schaatsen, lasergamen en speurtocht: Nieuwe activiteiten in de kerstvakantie

THOLEN - Tijdens de kerstvakantie organiseert Jij op Tholen verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren. Denk aan een speurtocht met selfies, lasergamen, schaatsen en een workshop Boomwhackers. De inschrijving is geopend. Aanmelden kan via jijoptholen.nl/kerstvakantie-activiteiten.

6 uur geleden
Vliegtuigje zoekt boven Tholen naar de winnaars van 3,95 miljoen euro

ZEELAND - De Staatsloterij zoekt met een vliegtuig naar de winnaars van bijna vier miljoen euro aan prijzengeld uit de Oudejaarstrekking van 2022. In totaal zijn er 478.885 loten die nog niet zijn geïnd. Om de aandacht te vragen vliegt er boven Zeeland een vliegtuig met de boodschap '478.885 loten zoeken winnaar'. Het vliegtuig zou eigenlijk donderdag opstijgen, maar is door de mist uitgesteld naar vrijdag.

9 uur geleden
Renovatie van basisscholen in Sint Philipsland uitgesteld

SINT PHILIPSLAND/STAVENISSE - De renovatie van de basisscholen De Luyster en Koningin Julianaschool in Sint Philipsland gaat niet zoals gepland van start in de zomervakantie van 2024. Vanwege 'de beschikbare budgetten' en 'de marktomstandigheden' wordt de opknapbeurt uitgesteld naar de zomer van 2025. Voor de Rehobothschool in Stavenisse wordt volgend jaar wel een proces opgestart. 

13 uur geleden
Inwoners van Tholen gebruiken meer aardgas dan gemiddelde Nederlander

THOLEN - Een inwoner van Tholen heeft vorig jaar gemiddeld 1060 kubieke meter gas verbruikt. Dat is 20,9 procent minder dan in 2021. Tholen staat op de vijfde plaats als de Zeeuwse gemeente met het laagste aardgasverbruik. Dat blijkt vandaag uit nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

14 uur geleden
Opnieuw code geel: Vanaf vanavond plaatselijk dichte mist en gladheid

NOORD-BRABANT/ZEELAND - Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven in heel Nederland voor dichte mist en gladheid. De waarschuwing geldt in Noord-Brabant en Zeeland van woensdagavond 22.00 uur tot en met donderdagochtend 10.00 uur.

1 dag geleden