Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik zie schoonheid in het ouder worden'

'Ik zie schoonheid in het ouder worden'

KAPELLE – Tot en met 6 april is in het gemeentehuis in Kapelle een selectie te zien van de fotografische werken van kunstenares Karin Starmans. Karin is opgegroeid in  Rotterdam, woonde daarna jarenlang in Vlissingen en volgde daar een regie opleiding. Ook studeerde ze aan de Antwerpse academie voor Schone Kunsten en regisseerde zij diverse theaterstukken. Na haar verhuizing naar Dinteloord maakte Karin beelden en schilderijen en zette verschillende kunstprojecten op. Sinds een jaar woont Karin weer in Vlissingen.

Momenteel richt Karin zich vooral op fotografie waarin zowel elementen uit de theater- als de kunstwereld duidelijk terug te vinden zijn. “Er hangen nu dertien werken van mij hier in Kapelle”, vertelt zij. “Het zijn allemaal portretten die ik digitaal bewerkt heb omdat ik de afgebeelde mensen op een andere manier wil weergeven dan dat normaal gesproken gebeurt. Hierdoor krijgen de foto’s een extra dimensie. Ik ben nog zoekende in dit genre, maar het is een samenvoeging van kunst en theater.” 

‘Mijn man is mijn muze en als ik hem als vrouw neerzet, geeft dat een theatraal effect’

Humor
Een belangrijk kenmerk van de kunst van Karin is de humor die zij hierin verwerkt. “Ik probeer hetgeen te verbeelden wat mij het meest aanspreekt. Mijn man is mijn muze en als ik hem als vrouw neerzet, geeft dat een theatraal effect. Ik fotografeer het liefst oudere mensen. Jongeren willen vaak alleen een mooi plaatje, terwijl ouderen meer meegaan in mijn idee van schoonheid. Vandaag de dag moet er zo veel en alles moet perfect zijn. Met mijn werk wil ik juist laten zien: ‘niets moet, alles mag’. Soms zie ik mensen lopen en dan denk ik: die moet ik fotograferen, want die ziet er bijzonder uit. Ouderdom heeft een soort schoonheid. Deze is blijvend, net als de rimpels die het verhaal vertellen van het leven dat iemand heeft geleefd. Daar mag je trots op zijn.”

Creëren
Karin is haar hele leven al bezig met kunst en kan zich een leven zonder niet voorstellen. “Ik kan niet anders, het is een soort van drang om te creëren die altijd aanwezig is. In mijn schilderijen werk ik vaak met een boodschap omdat ik de chaos van de wereld op een zachte manier wil verwerken. Ik geloof er heel erg in dat je iemand ‘met een puddingbroodje’ wijzer kan maken dan met een steekmes. Dat wil niet zeggen dat ik mijn werk niet heb ingezet om te shockeren of om maatschappelijke thema’s aan te kaarten. Zo ben ik medeoprichter van het Kunstenaarsgenootschap ‘Tegendraads’. Ik ben ook wel een opstandig typje. Mijn werk dat nu te zien is, kan ook als shockerend ervaren worden, maar daar hou ik me niet echt mee bezig. Ik maak wat ik in mijn visie mooi vind.”

Meer informatie over het werk van Karin Starmans: www.karinstarmans.eu en www.pienenmarie.nl.

Meer uit Reimerswaal

Ons Genoegen uit Wemeldinge houdt demonstratie ringrijden in Borssele

BORSSELE - Zaterdag 18 mei organiseert Ringrijderijvereniging 'Ons Genoegen' uit Wemeldinge een demonstratie ringrijden in Borssele tijdens de 27e editie van de jaarmarkt.

1 uur geleden
Cheque uit Krabbendijke voor stichting Zeeuwse Wensambulance

KRABBENDIJKE - Bloesemtocht Krabbendijke, die plaatsvond op zaterdag 13 april, heeft vijfhonderd euro opgeleverd voor stichting Zeeuwse Wensambulance.

2 uur geleden
Motorrijder komt ten val aan de Inkeldijk in Kruiningen

KRUININGEN- Een motorrijder is zondag aan het einde van de ochtend gewond geraakt bij een val op de Inkeldijk. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de het slachtoffer en brachten hem met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis. De oorzaak van de val is onbekend. 

1 dag geleden
Rubriek Albert Kort: Amerika bleek niet voor alle Bevelanders het 'beloofde land'

In de vaak paginagrote advertenties van rederijen die dik verdienden aan de overtocht van landverhuizers, was Amerika het aardse paradijs. Een land waar je aan je armoede kon ontsnappen en in een mum van tijd miljonair kon worden. Dat was echter slechts voor weinigen weggelegd en gold allerminst voor wie naar Zuid-Amerika trok. Migranten uit Yerseke hielden het in Argentinië al snel voor gezien, nadat daar een paar gezinnen waren vermoord en enkele kinderen gekidnapt. In allerijl besloten ze naar Noord-Amerika te vluchten om daar een veilig plekje te vinden. Ze kwamen terecht op Long Island bij New York, waar ze samen met landverhuizers uit Bruinisse oesterkwekerijen begonnen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Hansweert begint op maandag 13 mei

HANSWEERT - De Hansweertse Avondvierdaagse gaat van start op maandag 13 mei. 

3 dagen geleden
Slachtoffer noodsituatie Smokkelhoek Kapelle onder politiebegeleiding naar ziekenhuis

KAPELLE - Na een noodsituatie bij een bedrijf op bedrijventerrein Smokkelhoek in Kapelle is donderdagavond een slachtoffer met spoed en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster was er geen sprake van een ongeval noch medisch incident. 

3 dagen geleden
Femke Vernij speelt vrijdag 'Op volle kracht' in Rilland

RILLAND - In dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland is vrijdagavond de nieuwe solovoorstelling van Femke Vernij te bezoeken: 'Op volle kracht'.

3 dagen geleden