Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik zet er geen afdankertjes in, je vindt hier mooie boeken’

‘Ik zet er geen afdankertjes in, je vindt hier mooie boeken’

Minibiebjes zijn kastjes met tweedehands boeken die je kunt ruilen, lenen of meenemen. Soms hangen zulke Leeskastjes aan gevels van huizen. Of ze staan op een paal in een tuin. Boekenliefhebbers kunnen daar gratis nieuwe boeken ontdekken of van uitgelezen boeken afkomen.

In en om Vlissingen kun je ook op diverse plekken gratis boeken ontdekken. Waar kun je ze vinden en wie zitten er achter? Hilda Schraa is als tolk/vertaalster Italiaans altijd met teksten bezig. Ze woont in Ritthem aan Dorpsstraat 21 en vond dat haar dorpje wel een paar minibiebjes kan gebruiken. Ze bevestigde een kastje aan haar gevel.

“Ik lees heel graag en stik van de boeken. Ik kan en wil niet alles bewaren, maar ik wil wel graag goede boeken delen.” Ze hoopt met gratis boeken andere mensen ook aan het lezen te krijgen. “Ik zet er geen afdankertjes in, je vindt hier mooie boeken.” Schraa zou het leuk vinden een keer verrast te worden met een boek van een onbekende schrijver.

Sinds september 2021 hangt een grijs kastje aan haar gevel. “Ik had mijn vriend verteld van mijn plannen, hij zou een kastje maken, ‘ga ik doen, ja, echt binnenkort, zei hij elke keer. Maar het kastje kwam maar niet.” Toen kocht ze een kant-en-klaar grijs boekenkastje en noemde haar Minibiebje ‘Pinocchio’. Een plaagstootje naar haar vriend die het beloofde boekenkastje nooit maakte? “Nee hoor”, lacht Schraa, “het heeft te maken met mijn liefde voor het Italiaans en voor mooie verhalen.”

“Het zou zo ontzettend leuk zijn als Ritthem een echt boekendorp wordt, net als Damme in België.”

Meer uit Vlissingen

Jan Beckers publiceert boek over drama bij De Punt

VLISSINGEN - Het heeft freelance journalist Jan Beckers sinds 2010 bijna onophoudelijk bezig gehouden: wat is er precies gebeurd tijdens de gewelddadige beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt in 1977? Zijn bevindingen hebben eerder al geleid tot een rechtszaak tegen de staat, aangespannen door nabestaanden van Molukse actievoerders die bij de bevrijding van de trein om het leven kwamen. Nu ligt er een kloek boek: De afloop, het drama bij De Punt.

1 dag geleden
Munitiedepot Ritthem blijft langer in gebruik

RITTHEM - Het munitiedepot van het Ministerie van Defensie bij het Ritthemse bos blijft langer in gebruik. Het was eigenlijk de bedoeling dat het depot op termijn gesloten zou worden, maar omdat defensie fors gaat investeren in de aanschaf van munitie blijft het depot noodzakelijk. Ook het depot in het Brabantse Alphen blijft in gebruik.

1 dag geleden
Landmacht oefent in en om Vlissingen

VLISSINGEN - De Koninklijke Landmacht houdt tot en met 9 juni een militaire oefening in en rond Vlissingen. De oefening maakt deel uit van de opleiding en training voor militairen van de landmacht.

1 dag geleden
Fietsster komt ten val in Nollebos

VLISSINGEN - In de nacht van zondag op maandag is een vrouw met haar fiets gevallen op de Zwanenburgseweg in Vlissingen. Ze moest mee naar het ziekenhuis.

2 dagen geleden
Bunkercomplex Dishoek is open op bunkerdag 3 juni

DISHOEK - Het behoort weliswaar niet tot het grondgebied van Vlissingen, maar in de duinen van Dishoek bouwden de Duitsers een kustbatterij ter verdediging van het ‘Verteidigungsbereich Vlissingen’. Een deel van de bunkers is bewaard gebleven en kunnen tijdens de bunkerdag op zaterdag 3 juni worden bezichtigd.

4 dagen geleden
Politie ingezet bij conflict Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – De politie is woensdagmiddag met meerdere eenheden ingezet voor een conflict in Oost-Souburg.

5 dagen geleden
Studenten HZ opnieuw meer dan gemiddeld tevreden

VLISSINGEN - Uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 blijkt dat HZ-studenten opnieuw tevreden zijn over hun opleiding en hogeschool. Op alle vijftig onderdelen van zeven landelijk getoetste thema’s geven de studenten de HZ een score die significant hoger ligt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. De kwaliteit is hiermee zeer constant.Van januari tot en met maart 2023 gaven studenten hun oordeel over hun studie. Dit jaar was de HZ-respons 46%, ten opzichte van een landelijke respons van 34%. De NSE-resultaten laten een heel positief en constant beeld zien, met scores die significant boven het landelijk hbo-gemiddelde liggen. Punten waarop de HZ goed scoort zijn onder meer de studiebegeleiding, de aansluiting op de beroepspraktijk, de sfeer op de opleiding, studiefaciliteiten en docenten.“We waarderen de hoge betrokkenheid van onze studenten en dat ze hun ervaringen hebben gedeeld via de Nationale Studenten Enquête,“ vertelt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. “De resultaten passen precies bij wat we nastreven: het zijn van een persoonlijke hogeschool, waar studenten in een prettige en bruisende omgeving worden opgeleid en begeleid tot de professionals van de toekomst. We zijn ook trots dat we met de resultaten op hetzelfde hoge niveau blijven als dat van vorig jaar. Dat is een groot compliment waard aan alle HZ-medewerkers die dit mogelijk maken.” De Nationale Studenten Enquête vormt een bron van informatie voor de HZ en toekomstige HZ-studenten. De resultaten worden gebruikt om de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie te blijven verbeteren en om te innoveren. Studiekiezers zien de kwaliteit van de school door de ogen van de huidige student wat kan helpen bij het maken van de studiekeuze.

6 dagen geleden