Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen'

'Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen'

GOES - Hoewel alle coaches van The Voice Kids draaiden, ze zeer enthousiast waren over zijn versie van de Elvis Presley-klassieker ‘Blue Suede Shoes’ en hij door is naar ‘The Battles’ heeft Dax Hovius zelf vorige week vrijdag kritisch naar zijn optreden in het televisieprogramma gekeken. “Het kan altijd beter”, zegt hij.

De zogenaamde ‘Blind Auditions’ van The Voice Kids zijn al een tijdje geleden opgenomen. “Ik zie er nu anders uit dan toen. Dat is best raar”, zegt Dax Hovius, de de uitzending met ouders, zusje en broer keek. “Maar het was het leuk om mezelf te zien. Op zich ging het best goed.”

Coaches

Dax speelt al zo’n vier jaar gitaar en is geen onbekende verschijning in Zeeland. Hij treedt regelmatig op. Hoewel hij het zelf misschien niet zijn beste optreden vond, waren de vier coaches van The Voice Kids laaiend enthousiast. Ze draaiden allemaal en overlaadden hem met complimenten. Ali B sprak over ‘een spetterend optreden’ en Sanne ‘Miss Montreal’ Hans zei dat ze voor jongens als Dax meedoet aan het programma. De Kapellenaar, die naar de mavo op het Ostrea Lyceum gaat, maar nu net als iedereen thuis is, wist niet zo goed wat hij met alle loftuitingen aan moest. “Het is superleuk, maar ik vond het bijna ongemakkelijk. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen.”

Danny Vera

Dax heeft gekozen voor Sanne Hans als coach. Als hij door zou gaan, wist hij al dat hij voor haar of Anouk zou gaan. Hun nummers luistert hij thuis regelmatig, naast de muziek van zijn idolen Elvis Presley en Danny Vera, op wiens gitaar hij ‘Blue Suede Shoes’ speelde. Hij zegt al veel te hebben opgestoken van Miss Montreal, de zangcoaches die meewerken aan The Voice Kids en het programma op zich. “Ik hoefde niet per se mee te doen aan het programma, maar mijn mening is veranderd. Het is heel erg leuk, ik kom met veel nieuwe mensen in contact en ik leer er ontzettend veel van. Het heeft me nu al heel veel gebracht.”

Verliefdheid

Zijn telefoon zoemde voortdurend na de uitzending. “Ik heb super veel reacties gehad, bijna te veel om allemaal te lezen en antwoorden. Ook van mensen die ik niet ken kreeg ik berichtjes, bijna allemaal positief.” Op zijn Instagram-account postte hij daags na de uitzending zijn eigen liedje ‘Losing my mind’. Het is een liedje over een verliefdheid die voorbij is. “Ook op dat liedje krijg ik veel leuke reacties.” Dax is deze maand opnieuw te zien in The Voice Kids. Dan neemt hij tegen iemand anders uit zijn team in ‘The Battles’.

Meer op www.daxhovius.com of via Instagram: Dax_hovius.

Meer uit Reimerswaal

Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 uur geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

1 dag geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

1 dag geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

3 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

4 dagen geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

4 dagen geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

5 dagen geleden