Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen'

'Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen'

GOES - Hoewel alle coaches van The Voice Kids draaiden, ze zeer enthousiast waren over zijn versie van de Elvis Presley-klassieker ‘Blue Suede Shoes’ en hij door is naar ‘The Battles’ heeft Dax Hovius zelf vorige week vrijdag kritisch naar zijn optreden in het televisieprogramma gekeken. “Het kan altijd beter”, zegt hij.

De zogenaamde ‘Blind Auditions’ van The Voice Kids zijn al een tijdje geleden opgenomen. “Ik zie er nu anders uit dan toen. Dat is best raar”, zegt Dax Hovius, de de uitzending met ouders, zusje en broer keek. “Maar het was het leuk om mezelf te zien. Op zich ging het best goed.”

Coaches

Dax speelt al zo’n vier jaar gitaar en is geen onbekende verschijning in Zeeland. Hij treedt regelmatig op. Hoewel hij het zelf misschien niet zijn beste optreden vond, waren de vier coaches van The Voice Kids laaiend enthousiast. Ze draaiden allemaal en overlaadden hem met complimenten. Ali B sprak over ‘een spetterend optreden’ en Sanne ‘Miss Montreal’ Hans zei dat ze voor jongens als Dax meedoet aan het programma. De Kapellenaar, die naar de mavo op het Ostrea Lyceum gaat, maar nu net als iedereen thuis is, wist niet zo goed wat hij met alle loftuitingen aan moest. “Het is superleuk, maar ik vond het bijna ongemakkelijk. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen.”

Danny Vera

Dax heeft gekozen voor Sanne Hans als coach. Als hij door zou gaan, wist hij al dat hij voor haar of Anouk zou gaan. Hun nummers luistert hij thuis regelmatig, naast de muziek van zijn idolen Elvis Presley en Danny Vera, op wiens gitaar hij ‘Blue Suede Shoes’ speelde. Hij zegt al veel te hebben opgestoken van Miss Montreal, de zangcoaches die meewerken aan The Voice Kids en het programma op zich. “Ik hoefde niet per se mee te doen aan het programma, maar mijn mening is veranderd. Het is heel erg leuk, ik kom met veel nieuwe mensen in contact en ik leer er ontzettend veel van. Het heeft me nu al heel veel gebracht.”

Verliefdheid

Zijn telefoon zoemde voortdurend na de uitzending. “Ik heb super veel reacties gehad, bijna te veel om allemaal te lezen en antwoorden. Ook van mensen die ik niet ken kreeg ik berichtjes, bijna allemaal positief.” Op zijn Instagram-account postte hij daags na de uitzending zijn eigen liedje ‘Losing my mind’. Het is een liedje over een verliefdheid die voorbij is. “Ook op dat liedje krijg ik veel leuke reacties.” Dax is deze maand opnieuw te zien in The Voice Kids. Dan neemt hij tegen iemand anders uit zijn team in ‘The Battles’.

Meer op www.daxhovius.com of via Instagram: Dax_hovius.

Meer uit Beveland

Wereldlichtjesdag herdenkt overleden kinderen, samenkomst in Geerteskerk Kloetinge

KLOETINGE - Op zondag 10 december is het Wereldlichtjesdag. Om 19.00 uur worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. 'Zo slingert in 24 uur een golf van licht over de hele wereld', aldus de organisatie. In de Geerteskerk in Kloetinge kunnen mensen samenkomen.

3 uur geleden
Flinke brand in sauna van vakantiewoning aan de Veerweg in Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK- In de sauna van een vakantiewoning op een vakantiepark aan de Veerweg is zondagmorgen een flinke brand ontstaan. Twee blusvoertuigen zijn momenteel actief bezig met het blussen van de brand. Een voertuig blust vanaf de buitenkant, het andere voertuig is ingezet om binnen te blussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

9 uur geleden
COV Goes is in beweging en geeft zaterdag 9 december concert

WOLPHAARTSDIJK - Op zaterdag 9 december wordt door het COV Goes een adventsconcert gegeven in Wolphaartsdijk. Het concert bestrijkt drie verschillende muziekstijlperiodes, de klassieke, romantische en barokperiode met werken van drie componisten.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Wie was Mattheus Smalleganges eigenlijk?

In een Goessche Courant uit 1921 kwam ik toevallig tegen dat het raadslid Constandse in een gemeenteraadsvergadering vroeg om 'meer toezicht op de spelling der naambordjes'. Helaas ontbreken deze straatnamen in het artikel. Maar welke nieuwe straten aanvankelijk dubieus gespeld waren, doet er nu niet toe. Want de kwestie is uiteindelijk goed gekomen; straks leest u hoe dat ging. 

1 dag geleden
Op de werkvloer bij plantmanager Pieter van Rijs: 'Er moet steeds meer geïsoleerd worden, dus er zit groei in'

VLISSINGEN-OOST - Pieter van Rijs (56) geeft sinds drie maanden leiding aan de fabriek van Stepan Netherlands B.V. in Vlissingen-Oost. Daarvoor werkte hij negen jaar in Rotterdam en hij is blij dat hij nu dichter bij zijn woonplaats Middelburg aan de slag kan. “We maken hier hard isolatieschuim, een grondstof voor brandvertragend en brandwerend isolatiemateriaal. Het verlaat de fabriek als een soort stroopachtige substantie," vertelt Van Rijs. “En in deze tijd van verduurzaming en energiebesparingen is daar veel vraag naar. We verwachten dan ook de komende jaren verder te groeien."

1 dag geleden
Cees van den Bos voorgedragen als burgemeester van Goes

GOES - De gemeenteraad van Goes heeft donderdagavond Cees van den Bos voorgedragen als nieuwe burgemeester. Naar verwachting wordt hij per 1 februari 2024 benoemd. 

2 dagen geleden
Maartenskerk 's-Gravenpolder heeft eindelijk weer een torenspits

's-GRAVENPOLDER - Het heeft langer geduurd dan verwacht - bijna anderhalf jaar - maar sinds donderdag prijkt er weer een torenspits op de Maartenskerk in 's-Gravenpolder.

3 dagen geleden