Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik wil meer zijn dan alleen een mooi gezicht'

'Ik wil meer zijn dan alleen een mooi gezicht'

VLISSINGEN – De uit Vlissingen afkomstige Kimberly Moens (32) is dit jaar verkozen tot Miss Universe Elite. Ze zet zich in om inzamelingsacties te houden voor allerlei goede doelen.

Kimberly wist begin dit jaar de titel second runner up bij de Mrs Netherlands Universe verkiezing in Den Haag te bemachtigen. In het Amerikaanse Miami is zij vervolgens bij de Ms World International verkiezing verkozen tot Ms Universe Elite. Tijdens de verkiezingen heeft Kimberly verschillende inzamelingsacties gehouden voor de Zeeuwse zorgorganisatie Emergis.

Ontspanningsruimte
Momenteel zamelt Kimberly geld voor de inrichting van een ontspanningsruimte voor tieners bij Emergis. Ze is blij dat ze haar titels kan inzetten voor het goede doel. “Veel filantropen beginnen in de modewereld dus ik dacht, waarom ik ook niet? Ik heb altijd al iets willen doen voor de samenleving, maar wist niet hoe. Totdat ik mij vorig jaar heb opgegeven voor de Mrs Netherlands Universe, nadat een vriendin van mij deze verkiezing had gewonnen. Ik wilde altijd serieus genomen worden en niet alleen worden beoordeeld op mijn uiterlijk, maar ik ben er achter gekomen dat ik dit ook kan inzetten voor een hoger doel. Mijn naam en titel kunnen hierbij helpen.”

Jongen
Kimberly heeft niet altijd van een carrière in de modewereld gedroomd. “Ik was ICT-er en werkte in de havens van Vlissingen. Eigenlijk was ik meer een soort jongen. Toen kwam iemand naar mij toe met de vraag waarom ik nooit model geworden was en toen dacht ik: het is nu of nooit!” De eerste castingdag was voor Kimberly meteen een mooie ervaring. “Er waren allemaal vrouwen, wat voor mij best bijzonder is, omdat ik uit een mannenwereld kom. Het was uiteindelijk een traject van een halfjaar waarin ik wel uit mijn comfortzone heb moeten komen. Gelukkig bleek het vooroordeel dat vrouwen onderling vals zijn, niet waar. Ik heb het wereldje van mode en make-up op een hele leuke manier leren kennen.”

Tieners
Haar ervaring als accountmanager is volgens Kimberly een groot voordeel geweest tijdens de verkiezingen. “Ik had geen moeite om mezelf te presenteren en omdat ik commercieel sterk ben, kon ik zaken makkelijk in elkaar zetten. Ik durf veel en ga er gewoon voor.” Tijdens de eerste verkiezing kregen de deelnemers de opdracht een campagne op te zetten tegen huiselijk geweld. “Zo kwam ik uit bij Emergis. Er is kleding ingezameld en schoonmaak- en klusmateriaal. We hebben een kledingmarkt georganiseerd, wat heel gaaf was. Nu ben ik bezig met de jeugdkamer. Er staat een mooi speeltoestel voor de kinderen buiten, maar voor tieners is er eigenlijk niks en daar word ik verdrietig van. Ik hoop vijfhonderd euro in te zamelen om een Playstation te kunnen aanschaffen met extra controllers.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de actie van Kimberly Moens op https://www.doneeractie.nl/help-out-children-in-safe-houses/-38270

BIJDRAGE JESSICA ROVERS
 

Meer uit Beveland

Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

6 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

12 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

12 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

13 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

15 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

15 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

17 uur geleden