Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Ik wil het leuker en veiliger maken voor kinderen'

'Ik wil het leuker en veiliger maken voor kinderen'

GOES – Sophie van der Endt is de nieuwe kinderburgemeester van Goes. Dat is vrijdag bekend gemaakt.

De bekendmaking van het nieuwe kindercollege in Goes zag er anders uit dan voorgaande jaren. In Katoen op het Bleekveld werden vrijdag drie van de zes kandidaten, die online de meeste stemmen wisten binnen te halen, met hun ouders, broertjes en zusjes welkom geheten door wethouder Joost de Goffau.

Hij maakte bekend dat Sophie van der Endt de opvolger is van Julia Bobeldijk. Levi van de Merwe en Finn van As zijn de nieuwe wethouders. Samen vormen ze het kindercollege van de gemeente Goes.

Campagne

De Goffau liet weten dat alle kandidaten trots op zichzelf mogen zijn. “Ik ben zelf als wethouder begonnen in coronatijd en dat is best moeilijk. Ik vind het heel knap hoe jullie campagne hebben gevoerd, zeker nu je jezelf minder hebt kunnen laten zien." De Goffau benadrukte dat het hebben van een kindercollege de gemeente goed bevalt.

Sprakeloos

Sophie was bijna sprakeloos, nadat De Goffau haar had aangewezen als nieuwe kinderburgemeester. “Ik had het niet echt verwacht. Ik dacht eigenlijk dat Levi zou winnen. Ik ben met een vriendin langs de deuren gegaan in de wijk en in Kloetinge om aan mensen te vragen of ze op mij wilden stemmen."

Kinderstad

Tijdens de digitale variant van Goes Kinderstad in augustus wordt het nieuwe college officieel beëdigd. 

Meer uit Beveland

Nisse viert zaterdag Kossemisse

NISSE - Het Dorpsplein van Nisse is zaterdag weer het sfeervolle decor voor het kerstfeest Kossemisse. 

4 uur geleden
'Iedereen in dorp gaat voor behoud basisschool De Regenboog'

HOEDEKENSKERKE - 'Help ons onze school open te houden.' Met die hartenkreet overhandigden leerlingen van basisschool De Regenboog in Hoedekenskerke vorige week een brief met handtekeningen van alle leerlingen aan burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Ouders boden een petitie aan met 384 handtekeningen voor het open houden van de school. De burgemeester beloofde de ouders en kinderen in gesprek te gaan over de toekomst van de enige school in het dorp.

9 uur geleden
Winterconcert Messiah door Boi Akih in Grote Kerk Goes

GOES - Boi Akih brengt een vernieuwende swingende en actuele uitvoering van de Messiah op donderdag 21 december om 20.00 uur in de Grote Kerk in Goes.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: 'Gaat u ook de politiek in?'

Politiek heb ik altijd interessant gevonden. Zo hebben we twee weken geleden weer Tweede Kamer verkiezingen gehad. Ik volg alle opkomstcijfers en peilingen op zo'n dag dan op de voet. Ik vind het ook erg mooi om te zien dat er alleen al in de gemeente Borsele zoveel mensen zijn die helpen op de stembureaus. Maar niet alleen landelijke politiek vind ik interessant, ook de lokale politiek blijft me boeien. Anders was ik natuurlijk ook geen burgemeester geworden.

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

2 dagen geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

2 dagen geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

2 dagen geleden