Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen’

‘Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen’

VLISSINGEN - Op woensdag 16 maart zullen de gemeenteraadsverkiezingen weer plaatsvinden. De partijen die zich verkiesbaar stellen zijn volop bezig met de campagne voor zestien maart, maar helpen deze campagnes en wat willen de Vlissingers zelf? 

Irene van der Meer woont met veel plezier in Vlissingen. Zelf volgt ze de gemeenteraadsverkiezingen van het moment niet actief, maar desondanks gaat ze volgende week wel haar stem uitbrengen. “Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen en gebruik te maken van mijn recht om een klein beetje mee te bepalen”, zegt ze. “Bovendien zijn er een aantal onderwerpen binnen de gemeente die ik best belangrijk vind en dat telt voor mij wel mee bij de verkiezingen. Daarom zoek ik meestal naar een partij die veel échte lokale doelen heeft.” Één van die belangrijke onderwerpen is onder andere de toegankelijkheid van het strand voor hondenbezitters met hun honden. “Ik vind een van de fijnste dingen van in Vlissingen wonen, de vrijheid van een wandeling op het strand. Daarom hoop ik dat de toegankelijkheid tot het strand voor honden niet verder ingeperkt zal worden.” Naast dat speelt ook de groenvoorziening voor haar een rol bij de verkiezingen. “Het behoud en onderhoud van het Nollebos vind ik ook heel belangrijk. Sinds het begin van de coronatijd is het bos een soort stadspark geworden. Het zou leuk zijn als zoveel mensen enthousiast blijven en dat het bos goed onderhouden wordt.”

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden