Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen’

‘Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen’

VLISSINGEN - Op woensdag 16 maart zullen de gemeenteraadsverkiezingen weer plaatsvinden. De partijen die zich verkiesbaar stellen zijn volop bezig met de campagne voor zestien maart, maar helpen deze campagnes en wat willen de Vlissingers zelf? 

Irene van der Meer woont met veel plezier in Vlissingen. Zelf volgt ze de gemeenteraadsverkiezingen van het moment niet actief, maar desondanks gaat ze volgende week wel haar stem uitbrengen. “Ik vind het belangrijk om toch mijn stem te laten horen en gebruik te maken van mijn recht om een klein beetje mee te bepalen”, zegt ze. “Bovendien zijn er een aantal onderwerpen binnen de gemeente die ik best belangrijk vind en dat telt voor mij wel mee bij de verkiezingen. Daarom zoek ik meestal naar een partij die veel échte lokale doelen heeft.” Één van die belangrijke onderwerpen is onder andere de toegankelijkheid van het strand voor hondenbezitters met hun honden. “Ik vind een van de fijnste dingen van in Vlissingen wonen, de vrijheid van een wandeling op het strand. Daarom hoop ik dat de toegankelijkheid tot het strand voor honden niet verder ingeperkt zal worden.” Naast dat speelt ook de groenvoorziening voor haar een rol bij de verkiezingen. “Het behoud en onderhoud van het Nollebos vind ik ook heel belangrijk. Sinds het begin van de coronatijd is het bos een soort stadspark geworden. Het zou leuk zijn als zoveel mensen enthousiast blijven en dat het bos goed onderhouden wordt.”

Meer uit Vlissingen

Dani Ploeger exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - De Vlissingse kunstenaar Dani Ploeger is exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt haar raam ter beschikking aan kunstenaars uit protest tegen het verschraalde kunstklimaat in Vlissingen.

7 uur geleden
Vooruitgang in compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'

VLISSINGEN - Vorige week donderdag presenteerde uitvoeringsregisseur Siebe Riedstra de achtste voortgangsrapportage van het compensatiepakket 'Wind in de Zeilen'. De eerste helft van 2024 heeft diverse mijlpalen opgeleverd die de regionale ontwikkeling verder stimuleren.

13 uur geleden
Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

3 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

4 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

4 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

4 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

5 dagen geleden