Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Ik train ongeveer 10 uur per dag, 7 dagen in de week’

‘Ik train ongeveer 10 uur per dag, 7 dagen in de week’

‘s-HEER HENDRIKSKINDEREN – Sinds 2017 reikt de gemeente Goes jeugdlintjes uit aan jongeren die zich verdienstelijk gemaakt hebben voor de Goese gemeenschap of een bijzondere prestatie hebben verricht. Vijf jongeren kregen onlangs zo’n lintje en zij vertellen hierover deze weken in de Bode. Dit keer Dmitri van de Vrie (18) uit ‘s-Heer Hendrikskinderen. Hij werd in oktober, onder zijn alias ‘Mitr0’, Europees kampioen Fortnite en daarmee in één klap wereldberoemd.

Fortnite is een schiet- en bouwspel met honderdduizenden spelers. Dmitri mag zich één van ‘s werelds beste noemen. Volgens zijn manager van Team Liquid, waarmee hij een tweejarig contract heeft, blinkt Dmitri uit met snelheid en nauwkeurigheid. “Ik denk dat mijn sterkste punt is dat ik altijd de drang heb om de beste te zijn”, vertelt Dmitri. “Dit helpt mij ook om te kijken naar verbeterpunten, zodat ik mezelf kan blijven ontwikkelen.” Dmitri zegt dat hij niet vanzelf zo goed is geworden. “Ik heb heel veel geoefend. Je hebt duizenden uren nodig om op professioneel niveau te komen. En je hebt doorzettingsvermogen nodig en een goede mindset.”

Topsport

Dmitri is verrast door het lintje. “Ik wist helemaal niet van het bestaan van de jeugdlintjes af. Ik zag het dus totaal niet aankomen, maar ik vind het superleuk. Mijn prestaties als professionele gamer zijn best bijzonder, want het is heel moeilijk om hiermee door te breken. Je moet er veel tijd in stoppen en het behandelen als een topsport. Fortnite heeft mij vanaf het begin af aan aangesproken. Een vriend van mij stelde voor om het te spelen en ik merkte dat ik er snel beter in werd. Ik vond het een leuke uitdaging om er verder mee te gaan om te kijken hoe ver ik kon komen. Ik train nu ongeveer tien uur per dag, zeven dagen in de week. Ik speel af en toe andere games, maar vooral wanneer ik geen belangrijke wedstrijden heb.”

Dmitri denkt er voorlopig niet aan om te stoppen met gamen. “Ik zou het geweldig vinden om de Fortnite Champion Series (FNCS) nog een keer te winnen. Ook kijk ik erg uit naar de volgende World Cup, maar het is nog onduidelijk wanneer dit plaats gaat vinden vanwege de Covid-19 restricties. Ik wil mij de aankomende jaren blijven richten op een carrière als pro-speler. Ik kijk al wel een beetje naar de toekomst en wat ik hierna kan doen; zo stream ik regelmatig op Twitch en upload ik ook videos op Youtube, maar voorlopig blijf ik mij voornamelijk focussen op Fortnite.”

Meer uit Beveland

17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

13 uur geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

15 uur geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

20 uur geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

1 dag geleden
Winnaars bandcompetitie Spectra zijn bekend

OVEZANDE - De finale van bandcompetite Spectra vond gisteren plaats op het Klomppop Festival. In de finale streden de bands Grainbait, Baneham, TheTraveling Trashcans en Grote Geelstaart om de Spectra seizoenswinst. Grote Geelstaart ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

1 dag geleden
Bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk bestaat 39 jaar en houdt open dag

WOLPHAARTSDIJK - Maandag 29 mei, tweede pinksterdag, is er een open dag in de ambachtelijke bakkerij van Piet de Koster in Wolphaartsdijk.

1 dag geleden
'Onze samenwerking is als warme olie'

MELISKERKE - Aan de keukentafel bij Ary Joosse (56) is de sfeer gemoedelijk. “De samenwerking met Ruben de Bruijne (35) is vanaf de eerste week als warme olie”, vat de rasechte ondernemer samen. Ruben kwam in 2010 in loondienst. In januari van dit jaar is hij mede-eigenaar van Fietsspecialist Piet Voskamp geworden. Voor Ary Joosse herhaalt de geschiedenis zich. Hoog tijd voor een terugblik.

1 dag geleden